8 april, ADO 3 - Jong Holland 6: 1-4 (1-1)

1 - 4

Jong Holland 6

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

8 april 2017 12:45

Vandaag een wedstrijd tegen een directe concurrent, Jong Holland, die een positie hoger geklasseerd stond. In de heenwedstrijd, die we met 4-0 verloren, speelden zij goed combinatievoetbal waar wij toen weinig tegenin brachten. Maar wij kunnen dat voetbal ook spelen (met vlage dan).

Tim nog steeds aan de kant en ook Joost speelde vandaag niet mee, ze waren wel aanwezig om het team aan te moedigen.

Het eerste kwartier hielden de ploegen elkaar in evenwicht en gebeurde er weinig spectaculairs voor de toeschouwers. In de 18e minuut brak Jong Holland de score open en weer was balverlies op het middenveld de aanleiding. 0-1. Vijf minuten daarna had dezelfde speler van Jong Holland een riante mogelijkheid om de 0-2 aan te tekenen, gelukkig was de paal ons behulpzaam bij het afwenden van verder onheil.

In de 34e minuut  kwamen we op  gelijke hoogte, doordat een snelle counter nu eens wel werd gevolgd door een strakke en goede voorzet van Timo, waarbij Matthijs als een echte spits van dichtbij de Jong Holland-keeper verschalkte 1-1. Mooi gedaan, Otje!!!

In de 40e minuut een sterke solo actie van Mattijn, maar helaas was zijn schot te haastig en ruim naast en zo ging deze goede mogelijkheid verloren.

De 2e helft begon goed met weer een run van Mattijn, dit maal was zijn voorzet te hard en ging de bal voorlangs. Toch wel jammer, misschien is het een idee om Mattijn eens in de spits te proberen (dan is de afstand tot het doel minder groot en sterft een actie minder gauw in schoonheid ,en op het middenveld is het toch al druk genoeg).

He peil van de wedstrijd zakte daarna aan beide kanten wat weg totdat ongeveer halverwege de 2e helft een speler van Jong Holland een afstandsschot probeerde (zie ik  te weinig bij ADO) en de bal verdween met een mooie curve buiten bereik van interim keeper Job in de rechterbovenhoek (1-2).

Vijf minuten later werd door goed combinatiespel de ADO defensie ontmanteld en kon Job wederom de gang naar het net maken. 1-3, Dat is balen, het ziet er naar uit dat we de wedstrijd alweer uit handen geven.

In de laatste 20 minuten was er maar een team die voetbalde en dat was helaas niet ADO. Met kunst- en vliegwerk en goed ingrijpen van met name Ted die als een van de weinigen overeind bleef, vallen de goals gelukkig niet bij bosjes, zoals in de vorige duels in de laatste minuten.

Toch werd het nog 1-4, omdat scheidsrechter Jos een penalty moest toekennen toen Mick in het strafschopgebied een Jong Holland speler pootje lichtte. Job dook in de goeie hoek maar de strafschop was te goed genomen en onhoudbaar.

Dit was een zeer matige prestatie, met name in de 2e  helft waarin velen hun niveau niet haalden. Jammer ik had me er meer van voorgesteld.

Na afloop in het heerlijke voorjaarszonnetje samen met het team een biertje gedronken. Het valt me wel op dat dit een groep liefhebbers is die een nederlaag ogenschijnlijk snel hebben verwerkt. Maar misschien heb ik het mis.

Resteren er nog twee wedstrijden,op 29 april thuis tegen IJmuiden (ik ben er dan niet bij vanwege vakantie, veel succes gewenst!) en op 6 mei de laatste wedstrijd uit tegen Reiger Boys.