5 - 4

ADO '20 3

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

6 mei 2017 14:30

Vandaag spelen we de een na laatste wedstrijd, tegen de huidige nummer drie en moeten we afreizen naar Heerhugowaard. Het is best druk op de weg, vooral bij Alkmaar, maar gelukkig is iedereen op tijd.

Op Danny na is de hele groep aanwezig en 5 over half 3 wordt er begonnen. De eerste kans is al na 3 minuten voor Reiger Boys, als balkunstenaar Mattijn zich verslikt, gelukkig weet Tim tot tweemaal toe een inzet van de RB –aanvaller te keren. Na 10 minuten is er een tweede kans voor Reiger Boys, deze inzet zeilt gelukkig over de lat.

Dan is het de beurt aan ADO, na een mooie solo van Mattijn, komt de bal via Matthijs bij koele kikker Roy die zichzelf met een fraaie voetbeweging vrij zet voor de keeper, de hoek voor het uitkiezen heeft, maar de bal van dichtbij over schiet. Ik had hem al geteld.

Toen was het de beurt aan Tom die via Mattijn en Roy de bal ontving, zich netjes vrij kapte maar vervolgens de bal verkeerd op de pantoffel kreeg.

Daarna was het weer Roy die in vrije positie tegen de keeper aanschoot. Kansen genoeg dus maar we hadden Mattijn nodig om de score open te breken. Van rechts naar binnen trekkend en dan met links inschieten, een mooie goal en eindelijk de 0-1.

Nadat Roy alweer een mogelijkheid onbenut liet (het was niet jouw dag, Roy) is het Ted die op aangeven van Mattijn wel trefzeker is en de 0-2 binnen pegelde. Lekker!!

Wel jammer dat vlak daarna Reiger Boys door, laat ik zeggen een niet al te handige actie van Tim ,de aansluitingstreffer kon maken. En even daarna een gekke dwarrelbal die op de lat boven Tim eindigde, had zomaar de 2-2 kunnen zijn.

Gelukkig pakten we de draad weer op en wist Daan, alweer op aangeven van Mattijn de 1-3 binnen te schieten.

Door een tweetal goede reddingen van Tim kwam Reiger Boys niet dichterbij en konden we ook met 1-3 gaan rusten. Iedereen opgetogen maar we zijn er nog niet hoor.

In de tweede helft weer goed uit de startblokken, maar Daan schiet tegen de keeper op aangeven van Roy en de met een gebroken teen spelende Bas (misschien niet zo verstandig….) ziet een inzet over de lat gaan.

Dan valt toch nog onverwacht de 2-3, wanneer Alex bij het uitverdedigen tegen een RB -speler aan knalt, waardoor de bal voorde voeten van een andere RB- speler komt die vervolgens Tim kansloos laat. Wordt het toch nog lastig.

We krijgen nog een paar kansen maar Timo produceert een afzwaaier en Matthijs kiest voor een schot op doel uit een moeilijke hoek, waar een voorzet meer voor de hand had gelegen.

Dan mag de rechterpits van Reiger Boys door in buitenspelpositie (ondanks vlagsignalen van grensrechter Daniel) en scoort de 3-3. Balen! Geven we het  nou weer uit handen?

Maar het is een aparte wedstrijd, Mattijn (vandaag echt de beste aan ADO-zijde) weet met het puntje van zijn schoen al vallende  de 3-4 aan te tekenen. En laat de wedstrijd weer  naar de goede kant om kantelen. Yes!!! Geweldig!!

Maar vlak daarna een tegenvaller ,Mick krijgt de bal in ons strafschopgebied tegen de arm, en dat  betekent een strafschop voor Reiger Boys. Tim kiest de verkeerde hoek ,dus het is weer gelijk: 4-4.

In de laatste 10 minuten moeten we langs  de lijn handenwringend toekijken hoe ADO de greep op de wedstrijd verliest. Het team speelt niet meer compact,de linies  vallen  uit elkaar en het is wachten op de genadeslag. Vier minuten voor tijd krijgen we nummer vijf om de oren en staan we weer met lege handen. We waren er zo dichtbij!

Dit is wel heel zuur, en ja natuurlijk is het langs de kant makkelijk om te wijzen op wat er mis is gegaan. Vooral in het laatste kwart van de wedstrijd  ging het fout (conditie? mentaal?). Maar ik vind toch ook dat er vandaag goed is gespeeld, zeker in de eerste helft waarin we heel veel kansen gecre-eerd hebben.

Als dit team bij elkaar blijft en er ook wat regelmatiger door een grotere groep wordt getraind, kan er echt wel meer inzitten dan de magere 10e plek, waar we hoogstwaarschijnlijk op blijven staan (alhoewel Velsen –Noord begint aan te dringen…). Volgende week de laatste wedstrijd tegen IJmuiden. Tot dan!!!