2 - 2

Bloemendaal JO8-4

Onder 8 zaterdag, JO8-2, 2e klasse 10

18 maart 2017 9:00

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Deze tegenstander kennen we nog van onze eerste competitiewedstrijd ooit van 21-1-2017 toen we in Bloemendaal met 8-1 verloren.

De jongens kwamen weer vrolijk en opgewekt de kleedkamer in rond 08:20. Niemand had het nog over de forse nederlaag van vorige week, maar iedereen had zijn blik weer gericht op de tegenstander van vandaag. De jongens wilden de ongeslagen status thuis op de Vlotter toch wel behouden, dus moesten ze wel vooruit kijken en niet meer terugkijken.

Na het omkleden lekker het veld op voor de opwarm rondootjes en even wennen aan de weersomstandigheden. Ondertussen kwamen de jongens van bloemendaal ook één voor één het sportpark op, dus bijna klaar voor de wedstrijd.

Vandaag hadden we geen scheidsrechter toegewezen gekregen, maar gelukkig was Jan Meijer zo enthousiast om te willen fluiten (bedankt nog).

De jongens speelden een redelijke eerste helft. We kregen wat kansen tegen, maar geen goals en jaja ook wij kregen kansen en die vlogen er wel in, wat resulteerde in een ruststand van 2-0 in ons voordeel.

Tijdens de rust even lekker limonade drinken en een beetje praten over de eerste helft. We moesten als team toch wat feller de strijd aangaan en de bal van de tegenstander willen afpakken en iets meer uit elkaar vrijlopen zodat we de bal beter naar elkaar toe kunnen kaatsen en/of passen (want dat zijn we aan het trainen). Daarbij moesten we ook proberen wat sneller naar het doel van Bloemendaal te komen met de bal.

De tweede helft begon en we werden meer teruggeduwd door Bloemendaal. De jongens werden wat moe en konden niet meer fel genoeg de bal veroveren en naar het doel van Bloemendaal komen. Het was hopen dat we de 2-0 op het bord konden laten, maar helaas ging dat niet lukken. Bloemendaal speelden een betere 2e helft en het werd dan ook een terechte 2-2 eindstand.

Penalty's schoten we er zo goed als allemaal in, dus al met al een lekkere zaterdagochtend op de Vlotter.

Volgende week uit naar SVA te Assendelft.