Jort Eeltink (kopbal)

Onder 11, JO11-4, 5e klasse 11

14 oktober 2017 9:00

Kevin Rijke

Deze zaterdag moesten we allemaal vroeg uit de veren, om 9 uur startte de wedstrijd op de  Vlotter. Ondanks dit vroege tijdstip gaat het team vliegend van start en na korte tijd spelen maakt Thijs de eerste goal en staat het 1-0 voor Ado. Al kort daarna breekt Robin uit en maakt de 2-0 met een prachtige lob over de keeper van De Kennemers heen. Ado krijgt de smaak te pakken en door goede samenwerking en een goed middenveld met o.a. Thom, die goede passes geven volgen snel de 3-0 Jort en 4-0 van Loek.Ado blijft balbezit houden en de jongens en Robin spelen goed over. Ook de verdediging doet goed zijn werk als er een keer een bal op de helft van Ado beland. Arman en Dave werken deze ballen keurig weg en Dave maakt zelfs met een prachtschot vanuit de hoek bijna de 5-0. Helaas beland deze bal op het doel. Lang hoeven we niet te wachten op de 5-0, Jort schiet op doel, helaas keeper omver maar in de rebound tikt Loek de 5-0 binnen. De 6-0 blijft niet lang uit door een schot van Loek. De Kennemers hebben de bal nog maar net in het spel gebracht en Dave weet de 7-0 op zijn naam te zetten. Nog een paar minuten voor de rust, Valentijn doet een goede poging op doel, de keeper stond op te letten, maar in de rebound maakt Thijs de aanval af en gaan we met 8-0 de rust in.

Het fluitsignaal voor de 2e helft gaat en Ado speelt nu met wind tegen, het gaat wat moeizamer dan in de eerste helft. Toch komt al snel de eerste aanval tot stand. Robin gaat via de rechtervleugel op het doel af, er volgt een goed schot maar deze beland helaas op de lat. De Kennemers komen beter in de wedstrijd en zelfs Bjorn moet nu aan de bak. Er volgt een schot op doel door De Kennemers, maar gelukkig is Bjorn alert en houdt de nul. Er volgen door Ado nog een aantal mooie aanvallen, waarvan het merendeel op de lat beland. De Kennemers heroveren de bal en gaan in de aanval 8-1. Ado probeert het vervolgens weer en door een schot van Loek staat het bijna 9-1, helaas gaat deze bal via de keeper uit het doel en moeten we nog even wachten op de 9-1. Ado krijgt het zwaar in de laatste minuten, de verdediging laat het wat afweten, waardoor De Kennemers kans zien en de 8-2 maken. Het lijkt erop dat de koek op is voor Ado, maar in het slot van de wedstrijd weet Jos los te komen van de verdediging van De Kennemers en schiet op doel. Jammer genoeg gaat deze net naast. Maar zodra de bal weer terug in het spel is en Jos deze weet te bemachtigen weet hij een hele mooie pass op Jort te geven, die hem uiteindelijk mooi in kopt en de eindstand op 9-2 brengt.

Jongens, Robin het was een mooie wedstrijd. De eerste helft stonden jullie goed te voetballen of het nu kwam door de warming up van jullie vaste trainster of door de aanmoediging vanaf de zijkant. Hopelijk zien we volgende week weer zo’n wedstrijd!