Onder 11, JO11-4, 5e klasse 11

11 november 2017 8:45

Rick Kuyper

Onbekend

Vroeg dag vandaag, maar ondanks dat maakt het team een uitgeslapen indruk. Ado gaat fel van start, zit goed op de bal en dat biedt direct mooie kansen. Na een mooie actie passt Loek de bal op Valentijn die hem goed op doel, maar helaas in de handen van de keeper, schiet. Na de uittrap van de keeper weet Ado de bal te heroveren. Er volgt een corner die Valentijn neemt, de bal beland voor Robin haar voeten, helaas schiet zij net naast. We blijven aan de bal en vele kansen volgen. Er worden mooie acties gemaakt, iedereen zoekt elkaar op en er wordt heel goed overgespeeld. Halverwege de 1e helft volgt dan eindelijk de verdiende openingstreffer door een pass van Valentijn op Loek die de bal keurig tussen de palen schiet. Sporting Krommenie trapt af en komen even gevaarlijk op terrein van Ado, maar gelukkig staan daar Arman en Dave top te verdedigen, waardoor de bal snel weer in bezit is van Ado. In de voorhoede speelt Finn zich goed vrij, maar wordt “gesandwiched” door 2 flinke spelers van Sporting Krommenie, helaas gaat Finn met een bloedneus van het veld af. Na een vrije trap is Robin aan de bal en zij gaat, zoals alleen zij dat kan, naar voren en schiet op doel. De bal draait prachtig in, maar jammer genoeg de keeper van Sporting Krommenie doet zijn taak goed en houd de stand op 1-0. Er volgt een ongelukkige uittrap die Bjorn weet te onderscheppen en daarmee de stand op 2-0 zet. Ado gaat met een mooie voorsprong de rust in.

Na een korte rust staan beide teams weer strijdlustig in het veld, de ene om zijn achterstand weg te werken en de ander om de voorsprong verder uit te breiden. Na de aftrap door Ado komt daar snel de 3-0 door een mooie goal van Finn! Ado is deze helft de sterkste ploeg en weet iedere keer de bal van Sporting Krommenie te heroveren. Al snel volgt de 4-0 door Thijs. Sporting Krommenie geeft niet op en blijft het proberen. Hun inzet wordt beloond als Ado even niet  op staat te letten 4-1. Ado laat zich niet van de wijs brengen door dit tegendoelpunt en gaat na de aftrap verder waar ze gebleven waren, het overspel blijft net als in de eerste helft heel goed. Iedereen weet elkaar goed te vinden. Thom, Jort en Jos zorgen ervoor dat diegene die in de spits staan mooie kansen krijgen om te scoren. Veel van deze kansen worden goed benut. Zo ook de kans die Finn krijgt en de 5-1 maakt en al snel daarna krijgt Valentijn de bal voor zijn voeten en weet wat hij moet doen, scoren… 6-1! Sporting Krommenie neemt de aftrap en vrijwel direct daarna scoren zij met een prachtdoelpunt de 6-2. Wat Ado betreft was dit het laatste doelpunt van Sporting Krommenie. De jongens en Robin herpakken zich en willen nog vaker scoren. Jos weet zich vrij te spelen op het middenveld en komt goed voor de goal, helaas voor hem staat de keeper niet te slapen en deze houd de bal goed uit zijn doel. Ondanks dat weet Dave met mooi voetenwerk de bal zo te raken dat het net doet bollen 7-2 voor Ado. We zitten aan het einde van de wedstrijd, krijgen de toeschouwers nog een toetje…? Ja hoor daar is de 8-2, Thijs tikt mooi in. De laatste minuten blijven we op de helft van Krommenie en het had inmiddels 10-2 kunnen staan door mooie kansen van Jos en Dave, echter deze gaan net niet in maar in de laatste rebound weet Dave een super pass te geven op Thijs die de bal uiteindelijk binnen schiet 9-2! Een klinkende overwinning die tot stand is gekomen door een team dat als een echt team speelde. Iedereen deed zijn best en gaf elkaar de kans om acties te maken en te scoren, blijf zo spelen. Wij hebben ervan genoten!