Ramon v.d. Helm (afstandschot)

4e klasse B

22 september 2018 14:30

SV De Meteoor - ADO’20 1-2 (1-0)
Na een nogal teleurstellend bekeravontuur stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van ADO’20 ZA1 op het programma. SV De Meteoor was de tegenstander en dat was voor velen een onbekende. De mannen hadden er zin in, alhoewel dat niet echt te zien was in de eerste helft...

Met weinig balbezit en kansen kwam Meteoor via een teruggetrokken vrije trap op een 1-0 voorsprong. ‘Zijn we wakker,’ riepen de maar liefst 9 meegereisde Heemskerkers. En gelukkig werden er een paar kansen gecreëerd en was het speloverwicht langzamerhand voor onze Zaterdag 1. Steef de Winter schoot net aan over na een goed teruggelegde bal van Jan Welboren. Rik Prins kopte vervolgens rakelings over en vlak voor rust werd een goed schot van Mats van der Zon kundig gepareerd door de Meteoorse sluitpost. Eén ding na de eerste 45 minuten was duidelijk: de knop moest compleet om in de 2e helft...
En dat gebeurde dan ook. Er werd vanaf het begin meer druk gezet en de thuisploeg kwam er totaal niet meer aan te pas. Met veel balbezit werd er in het eerste kwartier van de 2e helft nog niet echt een goede mogelijkheid gecreëerd om de gelijkmaker op het scorebord (dat er niet was!) te zetten. Dat veranderde halverwege de tweede helft toen de bal plotseling bij de ingevallen Mitchel Umans belandde, die hem vervolgens keurig meegaf aan collega-invaller Levi Dam, die niet nadacht en de bal snoeihard tegen de touwen aanjoeg! ‘Opluchting!’ was het juiste woord na die actie. Met de stand van 1-1 hing de overwinning in de lucht! Dat werd 10 minuten voor tijd dan ook werkelijkheid! Een vrije trap die bestempeld werd als een plek voor een voorzet, viel zomaar binnen. Ramon van der Helm was de dader. Of dit de bedoeling was, moet je toch echt zelf aan hem vragen..
Het laatste fluitsignaal klonk en de overwinning was binnen. Een goede start van de competitie!!

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Jong Hercules is de tegenstander en niet te vergeten.... na de wedstrijd komt zanger Jordy Heer een mooi feestje bouwen in de kantine!
Wij hopen op uw komst en steun volgende week om 14:45 op sportpark De Vlotter!