2 februari 2019. Castricum 7 -ADO 3: 6-4 (4-2)

6 - 4

ADO '20 3

6e klasse 03

2 februari 2019 12:30

Vandaag spelen we tegen de huidige nummer twee van de ranglijst, Castricum 7. De thuiswedstrijd wonnen wij met 2-1, zij waren eigenlijk sterker maar wij gaven toen geen krimp en sleepten de overwinning uit het vuur. Benieuwd hoe het vanmiddag gaat.

We missen Joost maar hebben wel een extra speler, Mats. Ook Tim is weer terug onder de lat.

De wedsstrijd ontbrandt gelijk en Castricum krijgt gelijk een dot van een kans. Gelukkig kan er nog net op tijd worden ingegrepen. In de 9e minuut de eerste mogelijkheid voor ADO als Danny met een mooie pass Mats wegstuurt, het schot wordt gekeerd. Even later een mooie solo van Mattijn, de voorzet is net niet op maat. De zeer actieve Mats schuift vijf minuten later het leer rakelings voorlangs.

Maar ook Castricum laat van zich spreken. Een heel mooi steekballetje wordt door de aanvoerder meegenomen en direct op doel geschoten. Gelukkig krijgt Tim er zijn vuisten tegen en bokst de bal over.

Een verkeerde inspeelpass van Danny, die verder een prima wedstrijd speelde, wordt genadeloos afgestraft door Castricum en we staan in de 20e minuut op een 1-0 achterstand. Nog in dezelfde minuut komen we langszij door een goede actie van Mats die een prima assist geeft aan Timo die keurig afrondt. Yes!!! 1-1. Lekker!.

Castricum schakelt een tandje bij en tovert een reeks mooie combinaties op de mat. Deze jongens kunnen aardig ballen hoor. Na weer een goede redding van Tim, moeten we toch een tegentreffer toestaan in de 27e minuut. 2-1. Vijf minuten later na weer zo’n uitgekookt passje is het 3-1. Oei.

En als Tim een terugspeelbal krijgt te verwerken en hij zich verslikt in een aanstormende Castricummer, nog wel een pirouette probeert in een poging de bal af te schermen maar toch de bal wordt ontfutseld, is het 4-1. He dat is balen.

Het is dan ook lekker dat op slag van rust Bas op aangeven van Daan van dichtbij toch onze nummer twee binnentikt. Met een 4-2 ruststand doe je in ieder geval nog mee.

2e helft : we beginnen weer met frisse moed en na een kans voor Castricum krijgen wij in de 50e minuut ook een mogelijkheid en de vandaag opvallend sterk spelende Timo is de maker van de aansluitingstreffer. Goed bezig hoor! 4-3.

De mooiste treffer aan ADO zijde komt van de voeten van Matthijs. Niet echt het prototype van de  snelle vleugelaanvaller, maar door zijn wilskracht en inzet een voorbeeld voor anderen. De manier waarop hij in de 61e minuut uiterst koel de bal in de linkerhoek ramt(lekker binnenkant paal binnen ketsend ) was smullen. Top man. Wauw, we staan weer gelijk 4-4. Jammer dat de wedstijd nog bijna een half uur duurt. Van mij had de scheidsrechter nu mogen affluiten.

En dan duurt de wedstrijd net even te lang. Ik zie nog een mooie redding van Tim met de voet en het hele team doet er alles aan maar in de 80e minuut is het toch de individuele klasse van Castricum waardoor van dichtbij een voorzet wordt binnengetikt. Het is 5-4. Nog 10 minuten, het kan nog.

Nog een grote mogelijkheid voor ADO als de keeper van Castricum een bal verkeerd beoordeelt en Job de bal kan inschieten. Helaas te weinig controle, weet de bal nog naar Matthijs te passen maar het moment is al voorbij, het schot wordt geblokt. Jammer.

In de slotfase weet de aanvoerder van Castricum met een geplaatste schuiver Tim te verslaan en weten we dat er op zit. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

We verliezen met 6-4. Maar net zoals in de thuiswedstrijd hebben we prima gevoetbald (kennelijk brengt Castricum bij ons de beste krachten boven). Ondanks de nederlaag ben ik tevreden. Het spel was goed, de inzet was goed. Nu is het zaak om dit vast te houden. En volgende week wacht de nummer 1, Foresters 4.  Ons eerste wedstrijd van het seizoen verloren we van hen met 7-1 maar als we spelen zoals vandaag ben ik ervan overtuigd dat we het ze moeilijk kunnen maken. Hopelijk is iedereen er zodat we op volle sterkte de strijd kunnen aangaan. Ik zie er naar uit!