22 september 2018. ADO 3 - DE FORESTERS 4 1-7 (1-2)

6e klasse 03

22 september 2018 12:45

Jos Baltus

Onbekend

Vandaag de start van een nieuw voetbalseizoen. Ben wel benieuwd hoe het zal gaan. De voorbereiding, in de vorm van twee gewonnen bekerduels, is in ieder geval veelbelovend. Het was wel een lekker gevoel weer eens te winnen na afgelopen seizoen.

Alleen Bas is afwezig, de rest van het team staat te trappelen om er een mooi seizoen van te maken (al zou je dat niet bij iedereen zeggen, maar dat zal wellicht liggen aan de hoeveelheid alcoholische consumpties van afgelopen zaterdagavond).

De wedstrijd staat weer onder leiding van Jos, die ook niet al te fris uit de ogen kijkt (feestje gehad?). Ook Peter is  weer present.

Al snel zie ik dat tegenstander Foresters een makkelijk combinerend team heeft, dus dit wordt geen makkie.

De eerste goal valt al in de 5e minuut; Ted laat zich simpel aftroeven door hun felle en snelle linksbuiten, Danny tracht nog verder onheil te voorkomen maar is te laat. De Forester-aanvaller rondt koel af in de rechterhoek. 0-1. Balen!

Gelukkig is het tien minuten later prijs aan de andere kant, wanneer de goed opgekomen Daniel een voorzet geeft, waarop gelegenheidsspits Tom alert reageert en omdat de verdediger en de keeper elkaar aankijken is een simpel tikje voldoende om de gelijkmaker aan te tekenen. 1-1. Lekker!

Gaandeweg de 1e helft gaat ADO toch weer wat slordiger spelen, en bezondigt zich weer aan het uitverdedigen door het midden. Risicovol zoals we vorig seizoen meerdere malen hebben moeten constateren. Gelukkig loopt het nu goed af.

Echter in de 30e minuut is er een snelle aanval van Foresters over rechts, Daniel doet zijn stinkende best maar kan niet voorkomen dat er een voorzet komt, en ja dan moet Eric wel zijn been uitsteken, nu gaat de bal er voor langs en helaas voor ons staat daar nog een Forester-speler die van dichtbij Tim kansloos laat. 1-2. Was niet nodig, maar goed kan gebeuren.

Ook wij proberen wel het een en ander, een mooie combinatie tussen Tom en Mattijn, wordt door laatstgenoemde naast geschoten en vlak voor rust wordt goed doorzetten van Mattijn helaas niet beloond, toch wel een dikke kans is aan Roy niet besteed. Jammer!

Zo gaan we rusten met een 1-2 stand.

De tweede helft dan. Begint rommelig omdat ondanks drie wissels in de eerste helft er al gelijk twee wissels plaatsvinden (waarom vraag ik me af?). Ik ben voorstander van het meer taktisch gaan wisselen, dus niet wisselen omdat deze of gene nu aan de beurt is maar wisselen al naar gelang het wedstrijdverloop en als iemand niet in de wedstrijd zit. Het kan dan gebeuren dat een speler 2x wordt gewisseld en dat is niet leuk maar het kan soms nodig zijn.

De 1-3 valt in de 65e minuut nadat er weer twee wissels zijn geweest (overigens wel een mooi afstandsschot). Zo langzamerhand valt de organisatie weg en de volgende twee goals worden wel heel makkelijk weggegeven. Ook keeper Tim deelt in de malaise door een bal recht naar voren te stompen en een andere bal te missen. Overigens krijgt hij later nog wel de kans om zich te herpakken, wanneer Forester spelers vrije doortocht krijgen, omdat sommige spelers voor zich zelf zijn begonnen, zich vastlopen en vervolgens met de handen in de zij kijken hoe de rest het oplost (ik krijg een deja vu gevoel). Een aantal goede reddingen van Tim voorkomt een grote uitslag

Jammer dat de 1-6 valt, is een cadeautje van Tim, die na een afgeslagen aanval de bal wel heel slecht weer in het spel brengt, en de bal direct weer om de oren krijgt. In de 90e minuut nog eenmaal vissen na weer een snelle aanval waarin een numerieke meerderheid van de tegenstander de overgebleven ADO-ers makkelijk uittikt en het afmaakt. Eindstand wordt dus 1-7.

Ik vond met name de tweede helft  een pijnlijke vertoning, vooral omdat er toch verwachtingen waren gewekt met de twee gewonnen bekerpotjes. We staan weer met beide benen op de grond, denk ik. Laten we het houden op een valse start. Aan jullie de kans om komende week te laten zien dat het beter moet en kan.

Jammer dat ik er de volgende twee duels, zowel het inhaal-bekerduel tegen Schoten a.s woensdag, alsmede het competitieduel a.s zaterdag tegen Blauw Wit niet bij kan zijn. Ik wens jullie succes.