24 november 2018: Kwadijk 3-ADO 3. 2-2 (1-1)

24 november 2018 12:00

Vandaag weer samen met Peter op pad voor een uitwedstrijd van ‘ons team’. De reis ging vandaag naar Kwadijk, een dorpje even boven Purmerend. Het is koud en bewolkt, maar gelukkig droog.

Op het kleine sportcomplex treffen we de mannen van ADO 3 (koud hé). Het team is compleet, op Joost na, die nog teveel last heeft van zijn teen.

De scheids van dienst is een vriendelijke oudere man, die zegt geen scheldwoorden te accepteren beginnende met een ‘k’ en houdt hij van een stevig potje voetbal, dus niet voor elk duwtje zal affluiten. Oké, dat weten we dan ook weer.

De wedstrijd begint. Ik zie al gauw dat de tegenstander geen hoogvlieger is en dat we als we hetzelfde kunnen brengen als vorige week tegen Castricum dit te doen moet zijn.

Voorlopig is de eerste kans toch voor Kwadijk. De bal gaat naast .Het spel is van beide kanten rommelig. Het veld is ook niet al te best (er was ook een kunstgrasveld beschikbaar) en de bal is een ei, maar ja... Als straks de wissels komen met technisch vaardige spelers als Danny, Timo en Roy zal het hopelijk beter gaan. Van ADO’s kant belandt een voorzet van Daniel boven op de lat.

Vanuit het niets komt Kwadijk echter op voorsprong als een onverwacht afstandsschot succes heeft De bal valt precies tussen de lat en de graaiende vingers van keeper Tim. Balen. Maar goed; er is nog genoeg tijd. Vlak daarna nog een moeilijke bal maar nu weet Tim gelukkig wel de bal voor de doellijn  tegen te houden.

Na de wissels gaat het inderdaad wat beter lopen, hoewel velen moeite blijven houden met het veld en de bal. Passes gaan te hard of zijn onzuiver.

Na 30 minuten is er een goede mogelijkheid voor ADO. Roy schiet over, even  daarna wordt een inzet van Timo van de lijn gehaald. Dan is het de beurt aan Danny, die na een assist van Eric de keeper met een uitgekiend schot kansloos laat. Mooie goal. 1-1.

Net als ik de indruk heb dat we nu echt in de wedstrijd zitten wordt midden in een kansrijke aanval afgefloten voor het rust signaal. Op mijn stopwatch is het net 36 minuten. Kan er een paar minuten naast zitten maar zoveel?. Bij het aflopen van de grasmat moet de scheidsrechter erkennen dat hij zich vergist heeft. Volgens hem heeft hij 5 minuten te vroeg afgefloten, hij zal het goedmaken in de 2e helft.

Rust. Ik ben ervan overtuigd dat wij de wedstrijd op basis van een betere techniek naar ons toe kunnen trekken.

De 2e helft dan. ADO neemt het heft in handen, de eerste kans is  voor Timo wiens schot echter op de vuisten van de keeper stuit. Vijf minuten later is er een goede mogelijkheid voor Bas die alleen op  de keeper afgaat maar ook geen hoek kiest zodat de snel uitgekomen keeper weer overeind blijft.Net als we langs de kant opmerken dat Bas er vandaag ‘weinig van bakt’ besluit hij op assist van Daan maar eens  direct te schieten en weet de bal keurig in de hoek te plaatsen, het is  1-2. Merkwaardige speler die Bas: hij oogt soms wat sloom maar dit was toch wel weer een mooie goal hoor! Nu moet het goed komen.

Helaas zonder Roy die een handblessure oploopt doordat er iemand van de tegenpartij, per ongeluk neem ik aan, op zijn hand gaat staan. Het ziet er niet lekker uit, hopelijk valt het mee. De wedstrijd gaat door. Timo krijgt weer een grote kans maar schiet voorlangs, ook Bas schiet even later de bal over. Dan is het tijd voor de Mattijn-actie  die er inderdaad weer een mooie solo uitgooit, drie man laat staan en oog in oog met de keeper de bal in de hoek plaatst en zo de wedstijd in het slot zal gooien. Maar de bal gaat tot mijn afgrijzen langs de verkeerde kant van de paal, dus naast! Ik had hem al genoteerd. Heel erg balen!!

En ja als je dan de mogelijkheden blijf missen houdt de tegenstander hoop en schieten zij 5 minuten voor tijd wel een bal erin en wordt het  2-2.

Kwadijk wil nog meer, maar we houden stand en krijgen zelfs nog twee kansen. Weer is Timo niet trefzeker, een 100 % kans schuift hij naast en het slotakkoord is voor Bas die laconiek, een nog niet eens zo makkelijke bal, op de lat deponeert. Had er zomaar in kunnen gaan  maar nee helaas niet.

Precies 5 minuten langer doorgespeeld, fluit de scheidsrechter af.

Ben wel een beetje teleurgesteld. Tegen deze middelmatige tegenstander had er toch wel meer ingezeten, maar ja zij bleven strijden voor een beter resultaat en wij bleven kansen missen. Jammer hoor.

Volgende wedstrijd is  tegen Zaanlandia, dat wordt zeker weten een lastigere opgave (wonnen dit weekend met 7-2 van Fortuna Wormerveer). Wel weer een mooie uitdaging! Tot aanstaande zaterdag!