27 oktober 2018. ADO 3-JONG HERCULES 5. 2-3 (0-3)

Jong Hercules 5

6e klasse 03

27 oktober 2018 12:45

Jos Baltus

Vandaag hervatten we de competitie met een wedstrijd tegen Jong Hercules 5, die net als ons team drie punten heeft verzameld uit  3 wedstrijden (ook 1x winst en 2x verlies). Moet dus een gelijkwaardige tegenstander zijn zou je denken.

We starten vandaag met  14 man. Alleen Daniel is er niet bij, zijn plekje wordt ingevuld door Eric. De wedstrijd wordt weer geleid door Jos. Peter heeft last van zijn rug en slaat een keer over.

Net als in de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer beginnen we weer niet scherp, waardoor we al in de 2e minuut op achterstand komen. Ook krijgt Daan, net als tegen Wormerveer de kans om direct tegen te scoren, maar ook nu slaagt hij daar niet in. Tot zover de vergelijking want ADO volhardt in ongeconcentreerd voetballen, zodat na 16 minuten de 0-2 in het netje ligt, waarbij iedereen elkaar aankijkt.

Ook daarna blijft het behelpen met het spel van ADO, maar gelukkig hebben we Tim die vandaag gedreven staat te keepen en het nodige tegenhoudt.

Zo tegen het einde van  de eerste helft krijgt Bas een goede mogelijkheid, maar hij is niet koelbloedig genoeg in een 1 tegen 1 duel met de keeper. Direct daarna countert Jong Hercules en weer wordt er niet ingegrepen door ADO waardoor de 0-3 een feit is. Het leidt tot woede uitbarstingen en  onderlinge scheldpartijen. Op zich begrijpelijk, maar het maakt het er niet leuker op.

In de rust worden de koppen bij elkaar gestoken om in elk geval de lamlendigheid af te schudden en te gaan voetballen met inzet. Want tegenstander Jong Hercules is echt geen geweldig team.

2e helft: vanaf het begin een strijdbaar ADO en het levert gelijk kansen op. Job krijgt van dichtbij 2 mogelijkheden maar beiden worden gepareerd door de keeper. Timo probeert een afstandsschot die net naast gaat en ook een schot van Bas gaat helaas niet tussen de palen, maar er is weer beleving en dat is al winst.

Met Timo op rechtsbuiten is er ook meer dreiging. Een goede voorzet van hem wordt helaas niet afgerond door Roy. De bal wordt van de lijn gehaald, jammer.

In de 65e minuut weet Mattijn, die de geblesseerd geraakte Tom is komen vervangen, wel doeltreffend uit te halen en de stand een wat draaglijker aanzien te geven. 1-3. Er zit meer in, dat voel je.

Niet dat Jong Hercules niets meer in de melk te brokkelen heeft, maar de verdediging onder leiding van Alex staat nu goed en anders is er nog Tim die een paar prachtige en soms spectaculaire  reddingen verricht en ons in de wedstrijd houdt. Goed werk man!

Als dan in 83e minuut  Job raak kopt uit een corner en de 2-3 aantekent, gaat ADO er vol voor. Jong Hercules knalt de bal enkele malen over de hekken heen. Maar helaas voor alles wat ADO heet houden ze stand. Eindstand blijft dus 2-3.

Wat leren we hieruit:

1. Als je zo lamlendig speel als in de eerste helft verlies je van elke tegenstander.
  2. Met de inzet zoals in de tweede helft, maak je het elke tegenstander moeilijk.

Verder is mij in ieder geval duidelijk dat je  met meer creatieve  spelers in de voorhoede  je aanvallend een grotere vuist maakt. Met  bijvoorbeeld Timo en Roy op de flanken hebben we dat in huis. Dat is veel effectiever dan dat alle creatieve en meer technisch begaafde spelers allemaal bij elkaar staan op het middenveld. Denk er maar eens over na.