83'

3e divisie 3e divisie zondag

1 september 2019 14:30

Jorn te Kloeze

ADO'20 heeft de als lastig bekend staande uitwedstrijd bij UNA in Veldhoven flink uitgehaald. De eindstand na 90 minuten was 1-5 en dat was zeker niet geflatteerd. Sterker nog, wanneer de voorhoede iets scherper was geweest, hadden de Superezels er misschien wel 7 of 8 in kunnen prikken.

Was het spel van ADO’20 in de openingswedstrijd tegen Hercules ‘niet om aan te gluren’, tegen ONS Sneek voor de beker ging het al een heel stuk beter, en nu, in de tweede competitiewedstrijd uit bij UNA, laat ADO zien dat het uitstekend kan voetballen. De thuisclub, toch één van de titelkandidaten, al wil de trainer Demin van UNA anders doen geloven,  kwam er eigenlijk niet aan te pas. Al moet gezegd dat de kansen in het eerste kwartier voor de thuisploeg waren.

Nigel Daniels; speelt een goede wedstrijd

ADO’20 start in dezelfde opstelling als in de eerste wedstrijd tegen Hercules op Allahdad na; hij blijft met een lichte hamstringblessure aan de kant; zijn vervanger is Daniels. De wedstrijd is amper in gang gezet door scheidsrechter Jeroen te Kloeze en doelman Van der Wijst moet al een de noodrem trekken. Hij geeft het geluk aan zijn zijde, want Schijvenaars wordt afgevlagd voor buitenspel. En in de 14eminuut reageert Van der Wijst uitstekend met een prachtige redding op een inzet van dichtbij.
Pas na een kwartiertje pakt ADO het op en krijgt Mazreku, die zichzelf prima vrijspeelt,  een schietkans. Hij schiet met links recht op keeper Tinus af. Maar in de 19eminuut is het wel raak voor ADO. Neele zet op rechts de aanval op, Marzreku geeft de bal mee en Neele schiet hard binnen. Zijn schot wordt eerst nog gestopt door de UNA-doelman, maar in de rebound tikt Neele beheerst binnen: 0-1.

Rick Neele: scoort de 0-1

Vijf minuten later tilt Mazreku de stand naar 0-2. Hij speelt zichzelf opnieuw mooi vrij en haalt, wederom met links, de trekker over. Er zit nauwelijks vaart in de bal, maar omdat ie precies in de hoek valt, is Tinus opnieuw kansloos. Na een krap half uur spelen een tegenvaller voor ADO. Doesburg valt uit met naar het zich laat aanzien een hamstringblessure. Nijman vervangt hem. In de 36eminuut overkomt UNA hetzelfde; Anpong verstapt zich en moet zich laten vervangen door Van Gerven, die na 90 minuten, nota bene als invaller, zou worden uitgeroepen tot Man of the Match.

Sead Mazreku: is de uitblinker

UNA blijft het proberen en ziet laatste man Verhoeven de lat raken. Vlak voor de rust krijgt de jonge ADO-spits Christophersen een dot van een kans. Hij schiet recht op de keeper. En in de 44eminuut verschijnt Mazreku opeens vrij voor het doel, maar zijn pegel vliegt over de lat. Dat had eigenlijk een doelpunt moeten zijn. Die goal valt alsnog. Boom zet met een prima pass Christophersen opnieuw vrij voor de UNA-goalie en dit keer scoort de nieuwe ADO-spits wel. De ruststand is 0-3.

Mick Christophersen: maakt 2 doelpunten

Na de thee proberen de Zeelstenaren furieus de achterstand weg te werken. Dat levert in de 50eminuut een bijzonder gevaarlijke situatie op voor het doel van Van der Wijst. Schijvenaars probeert de Heemskerkse goalie met een lob te verschalken, maar de lange doelman tikt de bal net voor de lijn weg en houdt zo zijn doel schoon. Vanaf dat moment is het eigenlijk ADO wat de klok slaat. UNA probeert het nog wel, maar de aanvallen van de in het rood gestoken Heemskerkers zijn keer op keer levensgevaarlijk. Het is een wonder dat de inzetten van Neele, Marzreku en opnieuw Neele geen doel treffen.

Sam Nijman: heeft een uitstekende invalbeurt

Maar in de 67eminuut is het wel raak. Christophersen wordt randje buitenspel weggestuurd en scoort opnieuw. Hij heeft weliswaar de hulp van de keeper nodig, die zo vriendelijk is de bal eerst te stoppen om ‘m daarna zo voor de voeten van de spits te laten rollen. De wedstrijd is gespeeld en dat geeft trainer Bronkhorst de gelegenheid om twee jonkies in te brengen. Brenna en Lute komen Neele en Christophersen vervangen. Nog geen twee minuten na de wissel wordt Daniels binnen de zestien meter neergehaald: penalty. Dit buitenkansje wordt door aanvoerder Rijnink onberispelijk verzilverd: 0-5.

Aanvoerder Donny Rijnink; benut de penalty

Het slotakkoord is voor de thuisploeg. Van Dijk schiet een vrije trap van 20 meter perfect binnen, maar om dit nu een eretreffer te noemen; dat gaat met een 1-5 stand net iets te ver. De conclusie is dat ADO een uitstekende wedstrijd op de mat heeft gelegd met een indrukwekkende uitslag: UNA-ADO’20: 1-5.

Opstelling ADO’20:
Mats van der Wijst, Ruben Doesburg (28’ Sam Nijman), Donny Rijnink, Sem Kroon, Marvin Boom, Ted Amson, Luc Schuffelen, Sead Mazreku, Rick Neele (78’ Danny Lute), Mick Christophersen (78’ Maurizio Brenna) en Nigel Daniels.

Scheidsrechter Jeroen te Kloeze fluit een prima wedstrijd. Hij geeft geel aan: Jagt (22’), Verhoeven (31’) en Boogers (73’) alle drie van UNA.

Toeschouwers: 650

Voor de wedstrijdverslagen van het Eindhovens Dagblad en Dagblad Kennemerland kijk HIER en HIER