Joey Hellstern (schot)

3e divisie 3e divisie zondag

27 oktober 2019 14:00

Roel de Cock

In het laatste thuisduel tegen FC Lienden had ADO minimaal recht op een gelijkspel en dus een enkel puntje. In de blessuretijd moest het toch nog het onderspit delven tegen de Liendenaren. Zondag had ADO alle recht om het duel tegen Blauw Geel'38 met een 2-1 winst af te sluiten, maar ook nu weer moesten de Superezels het in de slotfase doen met een tegengoal. In plaats van de drie restte er nu maar een enkel puntje.

Al gauw in de wedstrijd kwam ADO tegen Blauw Geel op achterstand. In de 9e min. kreeg op links Jeffrey Hellstern in het Heemskerkse strafschopgebied te veel ruimte. Zijn strakke, lage voorzet werd door de ADO-defensie gemist maar door de  inkomend NielsWouters raak geschoten (0-1).

Daarna onstond er een gezapig potje voetbal waarbij beide keepers nauwelijks in actie hoefden te komen en er ook geen hoogtepunten te melden waren. Of het moeten al de hulpacties van ADO-er Daoud Bousbiba zijn. Eerst was hij keeper Ralph Vos behulpzaam bij het strikken van zijn voetbalschoenveter. Even later hielp hij tegenstander Tom Dekkers bij het zoeken naar diens lens in het kunstgras.Toch kwam ADO nog vlak voor de pauze op gelijke hoogte. In een rommelige situatie voor het Blauw Geel-doel schoot de meegekomen verdediger Marvin Boom raak. Assistent scheidsrechter Steeg had daarbij echter buitenspel geconstateerd. Het ADO-feestje ging dus niet door en moest toch nog met achterstand de kleedkamer worden opgezocht.
Wat dan voor de rust net niet lukte, lukte even na het begin van het tweede deel wel. In de 48e min. was de behendige Daoud Bousbiba met zijn solo deze keer wel succesvol, hij omspeelde een paar Veghelse verdedigers, inclusief doelman Vos en de stand was weer gelijk (1-1).
ADO kreeg daardoor de smaak te pakken en nam het heft in handen. Met op het middenveld  de sterk spelende Sam Nijman werd Blauw Geel op eigen helft terug gedrongen. Het doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. In de 64e min. werd Maurizio Brenna tussen twee verdedigers de diepte ingestuurd, omspeelde doelman Ralph Vos en liet het scoren over aan de er beter voorstaande Nigel Daniels (2-1).
Maar zoals al eerder dit seizoen slaagde ADO er niet in om tot het einde de controle over de wedstrijd te houden. Logischerwijs gooide Blauw Geel in de slotfase alles op de aanval en schoot invaller Erik van Loon in de 87e min. nog tegen de paal. In de slotminuut was het Jeffrey Hellstern die uit een corner van Danny Verbakel alsnog de gelijkmaker in de touwen kon schieten. Tot grote teleurstelling bij de Superezels die bij de vorige thuiswedstrijd tegen FC Lienden in de blessuretijd ook al een domper te verwerken kregen.

De goed leidende arbiter De Cock hield ook bij het uitdelen van de gele kaarten de stand gelijk: Marvin Boom en Sam Nijman (ADO'20), Sander Egmond en Martijn van Kessel (Blauw Geel'38)

Opstellingen
ADO'20: Mats van der Wijst, Earvin Codfried, Marvin Boom, Donny Rijnink, Ruben Doesburg, Saed Mazreku, Luc Schuffelen, Sam Nijman (87 Cani Yilmaz), Rick Neele (59 Maurizio Brenna), Daoud Bousbiba, Nigel Daniels.
Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Zain Moghal, Mark Dobbelsteen (67 Danny Verbakel), Joey Hellstern, Sander Egmand, Niels Wouters, Tom Dekkers, Koen van der Zande, Martijn van Kessel (83 Jeroen Schoonhoven), Tim Rerimassie (46 Erik van Loon)

Toeschouwers: 450

Kijk dan HIER voor het wedstrijdverslag van Cees van Dalsum van Dagblad Kennemerland, of lees HIER wat onze gasten ervan vonden.