74'

3e divisie 3e divisie zondag

10 november 2019 14:30

Barry Huizinga

ADO’20 (bijna honderd jaar oud) pakt een verdiend punt bij de koploper van de Derde Divisie sv OSS 1920 (ook bijna honderd jaar oud). In de eerste helft zijn de Heemskerkers zelfs de bovenliggende partij, al moet gezegd worden dat ADO’20 zeer goed wegkomt bij de enorme kans die Van Sonsbeek verprutst. De tweede helft is voor OSS, maar de geel-blauwen hebben en penalty nodig om de gelijkmaker af te dwingen.

Het is prachtig weer in Oss. Het is weliswaar koud, maar er staat geen zuchtje wind, de lucht is strakblauw en er schijnt een stevig zonnetje. En dat half november…. ADO’20 treedt aan tegen de trotse koploper van de Derde Divisie sv OSS 1920, dat met 21 punten uit 9 wedstrijden een straatlengte voorstaat op de concurrentie. Het puntenaantal van ADO, 14 uit 10, steekt hier toch wat schril bij af. Maar wanneer good-old Barry Huizinga de wedstrijd in gang zet, neemt ADO brutaal het initiatief.

Sead Mazreku: schietkansen

Het is vooral Mazreku die van zich doet spreken. Al in de eerste minuut creëert hij voor zichzelf een schietkans, maar zijn schot vliegt naast. En in de vijfde minuut is het diezelfde Mazreku die op doel schiet; het schot wordt gekraakt. En in de twaalfde minuut komt de kleine middenvelder vrij voor doelman Van der Leest, maar zijn kopbal is te slap en kan door de OSS-doelman onschadelijk worden gemaakt. Daartussen in het Van Sonsbeek-moment. De OSS-aanval gaat over rechts en wanneer ADO-doelman moet ingrijpen, glijdt hij uit, waardoor de bal doorschiet, zo voor de voeten van de Ossenaarse spits. Hij hoeft er alleen zijn voet maar tegenaan te zetten maar om onbegrijpelijke redenen mist hij de bal finaal. Een flater van jewelste en ADO komt erg goed weg.

Mats van der Wijst; goede reddingen en penalty tegen

Halverwege de eerste helft brengt Van der Wijst redding op een hard schot van De Groot maar verder laat de viermans-voorhoede van OSS het lelijk afweten. Aan de andere kant is ADO wel gevaarlijk en in de 41e minuut komen de Superezels op 0-1. De aanval gaat over de linkerflank, de bal wordt voorgetrokken op ADO-spits Brenna die het leer na wat gefrommel buiten bereik van Van der Leest binnentikt. De ruststand is 0-1.

Maurizio Brenna: maker 0-1

In de tweede helft zien we een ander OSS. Trainer Bertran Kreekels zal niet gelukkig zijn geweest met de prestatie van zijn team in de eerste helft en ziet in het tweede bedrijf een hardwerkend elftal dat voor de winst strijdt. Een tegenvaller voor OSS is de blessure van Waterink; hij wordt vervangen door Tom Pijnenburg. En of het nu bedoeld was of niet; hierdoor krijgt OSS meer vat op het spel van ADO. De Heemskerkers worden in de verdediging gedrongen en komt er nog maar sporadisch uit. In de 50e minuut laat doelman Van der Leest zien wat hij in huis heeft en dat is een prachtige redding op een mooi schot van Brenna.

Luc Schuffelen: goede wedstrijd

In de 57e minuut breekt Daniels door de OSS-verdediging en wordt neergelegd.  Scheidsrechter Huizinga wuift het weg, maar wat mij betreft had ie op de stip gemogen. In de 59e minuut komt ADO voor de tweede maal goed weg. De Groot knalt van dichtbij keihard op de onderkant van de lat. Via de grond schiet de bal het veld weer in. Niet veel later breekt Van Sonsbeek door de ADO-defensie. Van der Wijst komt zijn doel uit en tikt de OSS-aanvaller aan, die zich professioneel laat vallen. Dit keer legt Huizinga de bal wel op de stip. Diezelfde Van Sonsbeek knalt de bal snoeihard binnen en trekt zo de stand gelijk: 1-1.

Sam Nijman: goede wedstrijd

OSS wisselt twee spelers tegelijk met als doel een doorbraak te forceren. Maar de ADO-defensie houdt stand. De enige echte kans die OSS in feite krijgt, is de kopbal van invaller Pijnenburg, maar de bal gaat over het doel bij Van der Wijst. In de slotfase zijn de rollen omgedraaid en is het ADO dat de aanval zoekt. Maar gescoord wordt er niet meer.

Het commentaar na afloop van de zijde van sv OSS luidt dat ze dit de slechtste wedstrijd van het seizoen vonden. Maar dan denk ik: “Je speelt zo goed of zo slecht als de tegenstander het toelaat.” En dus moet ADO dit maar als een compliment opvatten.

Al met al een terechte uitslag en dus een verdiend punt voor ADO. En met deze wedstrijd heeft ADO ook het goede spel dat is ingezet tegen Groene Ster doorgezet en dat geeft de burger moed. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. ADO gaat op bezoek bij Dongen, dat vandaag knap weet te winnen van Hercules.

Opstellingen:
Sv OSS 1920: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande, Bram Eltink, Joep Engelen, Bob Zonnenberg (65’ Rene Geerts), Tony de Groot (65’ Joep van der Velden), Jos Peltzer, Bram Campman, Tim Waterink (48’ Tom Pijnenburg) en Rob van Sonsbeek.

ADO’20: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg (67’ Cani Yilmaz), Donny Rijnink, Marvin Boom, Earvin Codfried, Sam Nijman, Luc Schuffelen, Sead Mazreku, Nigel Daniels (75’ Meraj Allahdad), Maurizio Brenna (75’ Rick Neele) en Daoud Bousbiba .

Scheidsrechter Barry Huizinga  geeft geel aan Pijnenburg (sv OSS) en Van der Wijst, Nijman, Codfried en Allahdad (ADO’20).