Max Verkuijl

3e divisie 3e divisie zondag

26 januari 2020 14:00

Daan Schaper

Van te voren stond al vast dat ADO het, zonder een aantal geblesseerden en de geschorste aanvoerder Donny Rijnink, moeilijk zou krijgen tegen OSS’20, de trotse koploper van de Derde Divisie. Dat bleek echter alleen voor een deel in de eerste helft, daarna liet ADO zien tot meer in staat te zijn. Toch zou het voor de Heemskerkers niet meer opleveren dan een gelijkspel, net als in 2019 toen het team van trainer Raymond Bronkhorst het uitduel ook met een 1-1 gelijkspel wist af te sluiten.

Vooraf was er enige hoop dat ADO’20 in staat zou zijn voor een stunt: de eerste nederlaag toebrengen aan lijstaanvoerder OSS’20. Dat zag er in de eerste helft niet naar uit. De Ossenaren hadden het beste van het spel en drukten de Superezels terug op eigen helft. De ADO-defensie, met uitblinker Sem Kroon aan het hoofd, stond echter als een huis en het gevolg was dat er voor het ADO-doel nauwelijks kansen gecreëerd konden worden. Op de actie van Joep van de Rande na, die in de 11e min met zijn solo vanaf de middellijn ongestoord kon oprukken en ook doelman Mats van der Wijst als laatste wist te omspelen om de 0-1 stand op het scorebord te laten verschijnen.
Daar tegenover stonden gelukkig ook 100% ADO-mogelijkheden. Al na een kwartier speelde Thomas van Dijk met een dieptepass Nigel Daniels alleen vrij voor de OSS-doelman. In gedachten zag de ADO-aanvaller de bal waarschijnlijk al in de verste hoek belanden. De werkelijk was anders: zijn inzet ging naast. Ook in de 22e min. had Maurizio Brenna in een flipperkastsituatie voor het doel van aanvoerder en keeper Rick van der Leest de gelijkmaker op zijn voeten. De Ossenaren wisten na wat geharrewar in de 16 m het gevaar te keren. De eindfase van het eerste deel kende een rommelig karakter, ook een beetje in de hand gewerkt door een paar onduidelijke beslissingen van de arbiter. De laatste minuten gaven echter al enigszins aan dat ADO meer wilde: er waren kansjes voor de ADO-voorwaartsen, het kleine beetje geluk dat nodig is om doeltreffend te kunnen zijn, ontbrak echter.

Na de rust luidde in de 48e min. al meteen een goede fase van ADO in.  Een verre ingooi van Earvin Codfried kwam in kansrijke positie verkeerd op het hoof van Nigel Daniels. Met veel inzet werd OSS daarna op eigen helft teruggedrongen, maar de ADO-supporters moesten tot de 55e min. op het gewenste resultaat wachten. Aanvoerder Ted Amson speelde met een strakke pass de kansrijke Nigel Daniels aan en met een bekeken schot in de verste hoek was de ADO-aanvaller nu wel doeltreffend (1-1). ADO voelde dat er op dat ogenblik meer in zat en zo kreeg ook Thomas van Dijk een uitgelezen mogelijkheid, na een vrije trap van Ted Amson, op de Heemskerkse voorspong.
Pas in de slotfase, toen de ADO-ers begrijpelijk een moegestreden indruk maakten, werd het team van trainer Bertran Kreekels nog een enkele keer gevaarlijk. In de blessuretijd eindigde een van de weinige vloeiende aanvallen van de Ossenaren bij de geheel vrij staande Tom Pijnenburg. Zijn schot ging echter hoog over. Het zou ook te veel van het goede voor de lijstaanvoerder van de Derde Divisie hebben betekend.