87'

3e divisie 3e divisie zondag

17 november 2019 14:30

Preston Henshuijs

ADO’20 verliest met 3-2 van laagvlieger Dongen en snijdt zichzelf hiermee behoorlijk in de vingers. Maar ja, wanneer je weigert om zes à zeven grote kansen te verzilveren en de tegenstander maakt ze wel, dan sta je aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

ADO’20 heeft een goede periode achter de rug. Winst op Groene Ster en een knap gelijkspel tegen koploper sv OSS en dus trekt de equipe van trainer Raymond Bronkhorst vol vertrouwen richting Dongen. En in het begin van de wedstrijd zijn de kansen voor de superezels. Al in de eerste de beste minuut krijgt Brenna een levensgrote kans maar van dichtbij gaat de bal over het doel. En niet veel later verricht doelman Sprangers een prachtige redding op een harde inzet van Mazreku.

Cani Yilmaz; invaller

Al na een klein kwartiertje een tegenvaller voor ADO. Verdediger Boom gaat met een blessure van het veld en wordt vervangen door middenvelder Yilmaz. Hierdoor schuift Schuffelen een linie terug. De wedstrijd kenmerkt zich door veel lange ballen die lang niet allemaal aankomen. Hierdoor blijven de beide verdedigingen redelijk eenvoudig overeind. De kansen zijn voor de Heemskerkers, maar de schoten van Nijman, Doesburg en Daniels treffen geen doel.

Ruben Doesburg

Na een klein half uur ploft de bal er ineens wel in. Dongen zet een aanval op over de rechtervleugel maar de voorzet van Hultermans ie eigenlijk te hard. De bal wordt op links opgepikt door Avontuur die de bal opnieuw inbrengt. Hij ziet dat de bal over alles en iedereen heenvliegt behalve over Moukouh. Die controleert de bal en schiet diagonaal binnen. Het is zegge en schrijve de eerste kans voor de thuisploeg en hij ligt er in. ADO herpakt zich in het restant van de eerste helft maar de kansen zijn aan Daniels en Bousbiba niet besteed.

NIgel Daniels

Na een minuut of vijf in de tweede helft zien we een identieke situatie. Opnieuw staat Moukouh helemaal vrij. Hij pikt de hoge voorzet op, omspeelt Van der Wijst en tikt rustig binnen. Het is wellicht tegen de verhouding, maar de 2-0 op het scorebord liegt niet. Op dat moment moet ADO snel de aansluitende treffer maken om er weer een wedstrijd van te maken en krijgt daarbij de hulp van Gerrits, de een hoge bal pardoes achter zijn eigen doelman kopt: 2-1.

Dan verwacht je een ADO dat zijn tanden in de wedstrijd zet en de tegenstander bij de strot grijpt, maar niets is minder waar. Het is juist Dongen dat een tandje bijschakelt. Een schitterende actie van Avontuur leidt de 3-1 in. Hij passeert Doesburg, die te snel instapt, en verschalkt Rijnink met een mooie schijnbeweging. Zijn voorzet is niet te missen door Asrih. Op dat moment lijkt de wedstrijd gespeeld, zeker wanneer halverwege de tweede helft aanvoerder Rijnink een penalty mist. Hij is normaal gesproken van elf meter trefzeker, de bal is ook zeker niet slecht ingeschoten, maar doelman Sprangers kiest de goede hoek en bokst de bal uit de hoek.

Donny Rijnink; mist penalty

Tien minuten voor tijd brengt Bousbiba de hoop weer terug in de Heemskerkse harten. Hij wordt ingespeeld door invaller Allahdad, draait zich mooi vrij en scoort beheerst. Met nog tien minuten te spelen verwacht je een slotoffensief maar dat komt er niet echt van. ADO is moegestreden en krijgt de bal niet meer bij de voorwaartsen.

De conclusie is dat ADO dit verlies aan zichzelf te wijten heeft. Ik heb alleen al in de eerste helft zes kansen geteld voor ADO maar geen doelpunten. En dat is toch waar het bij dit spelletje om gaat.

Opstellingen:

Dongen: Wessel Sprangers, Robert Roosen, Oguzhan Kazanci, Luuk Hultermans, Thom Avontuur, Robin de Man, Tom Wijkmans, Jan Gerrits Jr., Mart van Bree, Nassim Asrih en Anouar Moukouh (79’ Mohammed Mansaray).

ADO’20: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg, Donny Rijnink, Marvin Boom(13’ Cani Yilmaz), Earvin Codfried, Sam Nijman, Sead Mazreku (78’ Rick Neele), Luc Schuffelen (63’ Meraj Allahdad), Nigel Daniels, Maurizio Brenna en Daoud Bousbiba.

Scheidsrechter Preston Henshuijs  geeft geel aan Hultermans en Kazanci (Dongen) en Rijnink (ADO’20).