Richie Owusu

3e divisie 3e divisie zondag

19 januari 2020 14:00

Barry Huizinga

DEM en ADO’20 spelen met 2-2 gelijk waardoor de revanche van DEM uitblijft. De derby, die door zo’n 1.500 toeschouwers wordt bezocht, heeft alles wat een derby hoort te hebben: veel strijd, veel overtredingen en dito gele kaarten, kansen over en weer en matig voetbal. Zo gaat dat nu eenmaal bij een derby.

In de openingsfase laat DEM zien dat het revanche wil voor de nederlaag die eerder dit seizoen op De Vlotter werd geleden. ADO was toen de betere ploeg en de overwinning met 2-0 terecht, maar dat is vandaag anders. Vandaag is DEM de betere ploeg. Het is feller, wint meer duels en verovert keer op keer ‘de tweede bal’ zoals dat in trainersjargon heet.
ADO mag van geluk spreken dat het na 7 minuten niet op achterstand komt. Wolters wurmt zich door de ADO-defensie maar zijn schot gaat net naast. Hij zet hiermee wel de toon voor de eerste helft, waarin DEM het betere van het spel heeft. De eerste grote kans is echter voor de bezoekers. Uit een soepele aanval over de rechtervleugel raakt Allahdad via de vingertoppen van keeper Swen Verswijveren de paal. De daarop volgende corner levert niets op.
Nog geen minuut later ligt ie er aan de andere kant wel in. De Goede gaat op de solotoer en rondt zijn actie af met een schot dat te machtig is voor doelman Van der Wijst. Sportpark Adrichem juicht voor de voorsprong van DEM die op dat moment terecht is. Ondertussen heeft scheidsrechter Huizinga zijn handen meer dan vol aan de derby en moet regelmatig geel trekken om orde op zaken te stellen. Maar de ervaren referee trapt niet in de schwalbes van Cijntje die zich tot twee keer toe zeer opzichtig laat vallen in de zestien meter.
Aan de andere kant wordt er door Twan Verswijveren een harde overtreding gemaakt op Brenna, maar ook deze roep om een strafschop is aan Huizinga niet besteed. Het duel is hard en af en toe op het randje. Dat gaat ten koste van zowel Allahdad als Mazreku, die na de thee geblesseerd aan de kant blijven. De vervangers zijn Daniels en Van Dijk

Nigel Daniels: maker van de 1-1

Was de eerste helft voor DEM, de tweede helft heeft ADO het betere van het spel. Dat resulteert in de 51e minuut in de gelijkmaker. Uit één van de vele corners die ADO krijgt in de tweede helft, is het in eerste instantie invaller Van Dijk die hard inschiet. Zijn schot wordt gestopt door doelman Verswijveren maar hij is kansloos op de rebound van Daniels, die diagonaal binnenschiet. In de 53e minuut mag Cijntje van geluk spreken dat Huizinga hem laat staan. De harde overtreding op Brenna van achteren levert hem ‘slechts’ geel op.
Het is diezelfde Cijntje die indirect verantwoordelijk is voor de tweede goal van DEM. Hij wordt door Man de diepte ingestuurd en Codfried, die hem even uit het oog is verloren, ziet geen andere mogelijkheid dan aan de noodrem te trekken. Daarmee geeft hij Huizinga geen keuze: de strafschop is terecht. Middenvelder Gencer klaart het klusje van elfmeter zonder problemen en brengt DEM hiermee op een 2-1 voorsprong.

Mehmet Gencer: benut penalty: 2-1

Nog geen minuut later kan DEM de wedstijd beslissen. Het harde schot van Wolters wordt echter door Van der Wijst onschadelijk gemaakt. Het is eigenlijk de enige actie van de ADO-doelman in de gehele derby. Daarna weet ADO wat het te doen staat. Verliezen zou betekenen dat de superezels in de onderste regionen van de ranglijst terecht zouden komen en dat is zeker in het jubileumjaar natuurlijk niet de bedoeling.

Luc Schuffelen: 'valt' de 2-2 binnen

De gelijkmaker ligt er snel in want nog geen drie minuten na de 2-1 staat het alweer gelijk. Uit één van de vele corners is het Schuffelen die vallend binnenkopt. En vallend mag u in dit geval best letterlijk nemen…. De stand is weer gelijk, maar hiermee schieten beide ploegen eigenlijk niet veel op. De nieuwe trainer van DEM, Kiriakos Kalaitzis, probeert de overwinning te forceren met een driedubbele wissel. Hij vervangt De Kruif, Man en Cijntje voor Uit den Bogaard, Zantman en Owusu-Ansah, maar veel effect hebben deze wissels niet.

Twan en Swen (uitblinker) Verswijveren

Het is aan doelman Verswijveren te danken dat DEM een punt overhoudt aan de wedstrijd. Tot tweemaal toe brengt hij redding, eerst op een inzet van Daniels en in de slotfase op een harde kopbal van Rijnink. Met name deze laatste redding is er eentje van wereldklasse, dat mag best eens gezegd worden.
Zo eindigt de derby dus in een gelijkspel en afgaand op het spelbeeld is dit een terechte uitslag, waar beide ploegen zoals gezegd weinig mee opschieten. Aan de andere kant; een punt is gewoon een punt en niet anders.

De blik wordt vanaf nu gericht op de eerstvolgende thuiswedstrijd. Deze is op zondag 26 januari en dan komt de koploper SV OSS’20 naar De Vlotter. Hoewel de Ossenaren een straatlengte voorsprong hebben op de nummer 2 OFC is een overwinning zeker niet uitgesloten. De uitwedstrijd eindigde immers in een 1-1 gelijkspel waarmee OSS nog het meest tevreden was.

Opstellingen:

: Swen Verswijveren, Joey de Kruif (80’ Tim uit den Bogaard), Michael Obioha, Twan Verswijveren, Sem van Amersfoort, Bryan Herraez Gallego, Cerilio Cijntje (80’ Lefteris Zantman), Daniel Man (80’ Richie Owusu-Ansah), Timo Wolters, Mehmet Gencer en Kick de Goede.

: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg (71’ Esosa Oghogho), Sem Kroon, Donny Rijnink, Earvin Codfried, Ted Amson, Luc Schuffelen, Sead Mazreku (46’ Thomas van Dijk), Danny Lute, Brenna Maurizio en Meraj Allahdad (46’ Nigel Daniels).

Barry Huizinga scheidsrechter

Scheidsrechter Barry Huizinga geeft geel aan Herraez Gallego, Twan Verswijveren en Cijntje (DEM) en Schuffelen, Rijnink, Kroon, Codfried en Daniels (ADO’20)

Toeschouwers: 1.500.