60'

3e divisie 3e divisie zondag

13 oktober 2019 14:30

Michael Eijgelsheim

Een ding was zeker: het was in ieder geval goed weer in Echt. ADO’20 begon wat onrustig aan de wedstrijd, wat leidde tot wat hachelijke momenten voor het doel van Mats van der Wijst.

ADO’20 startte met Mick Christophersen en Bousbiba Daoud in de voorhoede en Rick Neele en Nigel Daniels  moesten vanaf het middenveld aansluiting zoeken. De technisch begaafde Bousbiba voerde zijn acties soms te ver door, om de hard werkende Mick in het spel te betrekken. Na 30 minuten kreeg ADO’20 zijn eerste corner, maar had al wel twee gele kaarten te pakken. In totaal trok arbiter Eijgelsheim  10 gele kaarten 4 voor EVV en 6 voor ADO’20, als je dit leest denk je dat het een schoppartij was, maar dat was het zeker niet. Natuurlijk gebeurde er wel eens wat maar…….?. Ondanks dat EVV in de 35e minuut een goede kopkans kreeg, gingen we rusten met een 0-0 stand.
In de eerste minuut na de paauze was Bousbiba met een goed schot gevaarlijk, jammerlijk ging die net  over het doel. Maar na drie minuten maakt Sam Nijman een overtreding op het randje van het strafschopgebied. De assistent scheidsrechter gaf echter aan dat het er binnen was en zo kreeg EVV dus een penalty die feilloos werd ingeschoten.

In de 60e minuut viel Ruben Doesburg met een hamstring blessure uit, hij werd vervangen door Marvin Boom en Sam Nijman nam de rechtsback positie in. ADO’20 voetbalde na rust met de wind in de rug en was ook meer op de helft van EVV te vinden. De hardwerkende Rick Neele schoot twee keer uit de 2e lijn, maar was niet gelukkig met zijn schoten. Na 70 minuten werd Brenna Maurizio gewisseld. De 20 jarige technisch goede voetballer had op het middenveld veel werk verzet en Sead Mazreku kwam de vermoeide Brenna vervangen. Met nog 10 minuten te voetballen werd Sam gewisseld voor Allahdad Meraj om zo met vier man in de voorhoede nog een doelpunt te forceren. Als de keeper van EVV 1 minuut voor tijd de bal over het doel bokst, denken alle ADO’20 spelers “Nu de laatste kans, een corner!” Helaas de scheidsrechter gaf een achterbal en zo eindigde de wedstrijd in 1-0 voor EVV.

Het wedstrijdverslag van Dagblad Kennemerland
 Waren de laatste twee edities van ADO’20 bij het stugge EVV goed verlopen, afgelopen zondag verloor de ploeg van trainer Raymond Bronkhorst met 1-0 en zakten de Heemskerkers terug naar de middenmoot.
,,Dat wordt een lange en ongezellige terugreis”, mopperde de trainer na afloop. ,,En om eerlijk te zijn is het nog terecht ook dat wij verloren.”
Natuurlijk weet Bronkhorst als geen ander dat de prestaties van zijn jonge groep met vallen en opstaan gepaard zullen gaan. Door een aantal blessures van de oudgedienden moest de technische staf zes spelers opstellen die om en nabij de twintig jaar zijn.
Maar juist dan mag de trainer verwachten dat deze ’youngsters’ alles uit de kast halen om een basisplaats te veroveren, wanneer spelers als Donny Rijnink, Bas Vellema en Saed Mazreku straks weer volledig hersteld zijn van hun blessures.
,,EVV gooide veel meer energie in de strijd”, aldus Bronkhorst. ,,En omdat wij dat niet deden hadden wij daar erg veel moeite mee. Bij de meeste acties waren wij net even een paar stappen te laat.”
Ondanks dat Bronkhorst niet echt tevreden was over de verrichtingen van zijn spelers, gaven de bezoekers toch nauwelijks een kans weg. Vervelender voor de technische staf was het dat ook ADO’20 zelden gevaarlijk in de buurt van het EVV doel kwam.
Dat degene die het eerste doelpunt zou maken er met de buit vandoor zou gaan, begrepen beide ploegen. Helaas voor ADO’20 was het de ploeg uit Echt die de leiding nam. Bronkhorst was niet echt blij met de wijze waarop zijn ploeg de treffer moest incasseren. ,,Een domme overtreding in het strafschopgebied”, constateerde Bronkhorst. ,,Leidde tot een terechte strafschop.”
Dat Bronkhorst vervolgens voor een alles- of niets offensief koos was logisch. Verschillende spelers werden opgeofferd om de aanval te versterken. ,,Meer spitsen had ik niet op de bank zitten”, analyseerde de trainer. ,,Maar dat heeft ons geen echte kansen opgeleverd. We zullen toch snel een paar punten moeten pakken om niet in de onderste regionen terecht te komen.”

ADO’20: Van der Wijst; Doesburg (58. Boom), Nijman (81. Allahdad), Schuffelen, Codfried; Brenna (70. Mazreku), Bousbiba, Lute; Neele, Christophersen, Daniels.