88'

3e divisie 3e divisie zondag

29 september 2019 14:00

Bilal Sahiner

ADO'20 doet wat het moet doen en wint bij promovendus Hoogland met 1-2. Het maakt het zichzelf in de slotfase onnodig moeilijk waardoor het in de laatste minuten nog bijzonder spannend werd.

ADO'20 wint dus de uitwedstrijd van promovendus Hoogland. Dat is, zou je zeggen, een reguliere overwinning op een vooraf als matig ingeschatte tegenstander. Echter, er was ook nog zoiats als de smadelijke bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen eerste klasser Fortuna Wormerveer. Dat heeft trainer Raymond Bronkhorst doen besluiten om het wat de opstelling betreft over een andere boeg te gooien. Rijnink, Boom en Bousbiba worden buiten de basis gelaten en de jonkies Brenna, Lute en Daniels krijgen het vertrouwen. En dat hebben zijn niet beschaamd; de jonkies spelen een prima wedstrijd.
De opstelling is best verrassend. Het centrale verdedigingsduo zit dus op de bank en Bronkhorst stelt een driemans-achterhoede op die bestaat uit Doesburg, Schuffelen en Codfried. Op het middenveld staan Brenna en Lute aan de zijkanten en Nijman en Allahdad centraal. Voorin spelen Neele, Christophersen en Daniels. Volgens mij heeft er nog nooit zo'n jong eerste elftal van ADO'20 in het veld gestaan; de gemiddelde leeftijd is 22,8.

Danny Lute: goede wedstrijd

Het is dus vandaag de wedstrijd van de Superboeren tegen de Superezels, maar eerlijk gezegd is de wedstrijd niet super. Van de kant van Hoogland al helemaal niet. De Utrechters laten ADO het spel maken en laten zich terugzakken op eigen helft. Dat levert ADO naast meer balbezit ook een aantal kansen op, maar deze worden niet verzilverd. Daniels schiet recht in de handen van doelman Bruins, Lute schiet net naast en de vrije trap van Allahdad levert slechts een corner op.

Luc Schuffelen: centraal achterin

Het is wachten tot de 37ste minuut voordat Hoogland van zich doet spreken. De harde vrije trap wordt door keeper Van der Wijst gelost, maar er is niemand aanwezig voor de rebound. Kan zomaar anders aflopen. Vlak voor de rust gaat gelegenheidsaanvoerder Neele zich nadrukkelijker met het spel bemoeien. In de 40ste minuut wordt zijn actie nog geblokt maar nog geen minuut later breekt hij opnieuw door de Hoogland-defensie. Zijn voorzet is op maat en is door Daniels niet te missen: 0-1.

Nigel Daniels: 0-1

Na de thee zien we in eerste instantie een rommelig vervolg. Er wordt aan beide kanten veel balverlies geleden, het spel is slordig en beide teams weten geen kansen te creëren. In de 63ste minuut zet Neele plotseling Christophersen vrij voor het doel maar de jonge ADO-spits weet dit buitenkansje niet te verzilveren. Pas in de 80ste minuut valt de 0-2. Daniels mag zo doorlopen maar ziet zijn harde inzet gestopt worden door doelman Bruins, die de bal niet kan vasthouden. Allahdad staat op de goede plaats om van dichtbij het leer binnen te tikken en de overwinning zeker te stellen.
 Maurizio Brenna: is pas 20 maar speelt als een routinier

Maar het loopt toch anders. In plaats dat ADO de wedstrijd rustig uitspeelt, levert men keer op keer de bal in bij de tegenstander die de uitnodiging voor een slotoffensief gretig accepteert. En na een onnodig weggegeven hoekschop wordt het zelfs 1-2. De bal wordt door de Hoogland-spits Van Logtestijn, die we de gehele wedstrijd niet hebben gezien, pardoes binnengeknald precies tussen de paal en de handen van Van der Wijst in. En in de laatste minuut wuift scheidsrechter Sahiner de roep om een penalty weg. De bal komt weliswaar regen de arm van Lute, maar van hands is gelukkig geen sprake. Maar ja, tegenwoordig weet je nooit... Voor hetzelfde geld legt ie 'm wel op de stip.
 Sam Nijman: centrale middenvelder

Zo haalt het jonge ADO-team de drie punten binnen tegen een matig Hoogland, dat het dit seizoen nog moeilijk gaat krijgen. Maar of dit de revanche is voor de beker-uitschakeling...?

Opstellingen:
Hoogland: Sebastiaan Bruins, Martijn Koelewijn, Jordan Kemp, Ruud Vos, Frank Voorwald, Dave Dekker, Lex Hienekamp, Oskar van Logtestijn, Jelte Boelens, Youri van der Meer en Erwin Hermsen. Er zijn invalbeurten voor: Fouad Dahmani en Martijn Schilthuis.

ADO'20: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg, Luc Schuffelen, Earvin Codfried, Sam Nijman, Maurizio Brenna (Marvin Boom), Meraj Allahdad, Danny Lute, Rick Neele, Mick Christophersen en Nigel Daniels.

Scheidsrechter Bilal Sahiner  geeft alleen geel aan Dekker (Hoogland).