82'

7 augustus 2019

G. d'Onorio

Onbekend

De eerste dag van het tweede Gerrit van Hooff Memorial-toernooi stond in het teken van de verrassingen.
Derde divisionist ADO'20 trok tegen Hoofdklasser Purmersteijn aan het kortste eind (1-2) en Derde Divisionist en buurman ODIN'59 was na het nemen van strafschoppen sterker dan Tweede Divisionist en toernooifavoriet AFC.

ADO'20 verliest in de eerste ronde van het Gerrit van Hoof Memorial Toernooi met 2-1 van Purnersteijn. Omdat ODIN de andere wedstrijd wint na penalties, speelt ADO zaterdag tegen AFC.

ADO'20 verliest dus van Hoofdklasser Purmersteijn uit Purmerend. En over de de vraag of deze uitslag terecht is, hoeven we geen seconde te discussiëren. Met name in de eerste helft bepaalt Purmersteijn de wedstrijd en loopt ADO achter de feiten aan.
De eerste goal valt in de 14e minuut, Een voorzet van de rechterflank wordt door Oghogho verkeerd beoordeeld waardoor de bal precies voor de voeten van Daouameur valt. De snelle linkerspits schuift foutloos binnen en zet de Purmerenders op een verdiende voorsprong.

Het restant van de eerste helft laat zich kenmerken door slordig spel van de Heemskerkers, waardoor er van een goede wedstrijd geen sprake is. Purmersteijn heeft het betere van het spel en het enige wat ADO daartegenover stelt, zijn twee schoten van Allahdad, die beide geen doel treffen. Vlak voor de rust krijgt nieuweling Christophersen een grote kans. Keeper Plomper gaat in de fout maar de pass op de snelle ADO-spits is onnauwkeurig waardoor Christophersen in het zijnet schiet.

Na de pauze zien we een beter ADO. Purmersteijn wordt achteruit geduwd maar de uitvallen van de Pumerenders zijn gevaarlijk. Zo schiet de gevaarlijke Daouameur tegen de paal. In de 58e minuut maakt de kersverse vader Rijnink een lichte overstreding, maar omdat deze binnen de zestien is, legt scheidsrechter d'Onorio de bal op de stip. Schermer schiet onberispelijk binnen: 0-2.

Na een klein uur spelen brengt trainer Bronkhorst zes nieuwe spelers binnen de lijnen, waaronder Neele. Deze zorgt in zijn eentje voor gevaar. Wordt in de 30ste minuut zijn inzet nog gekeerd door doelman De Groot, in de 83ste minuut is het wel raak. Op zijn eigen Neeliaanse wijze breekt hij door de prima verdediging en brengt de spanning in de wedstrijd terug: 1-2. De tijd is echter tekort om het tij te keren.

Opstellingen:

ADO'20: Sven Koning, Esosa Oghogho, Donny Rijnink, Ibrahim Lhar, Pim Blom, Ted Amson, Bes Vellema, Sead Mazreku, Danny Lute, Mick Christophersen en Meraj Allahdad.
Er zijn invalbeurten voor: Earvin Codfried, Luc Schuffelen, Maurizio Brenna, Cani Yilmaz, Ruben Doesburg, Marvin Boom, Sam Nijman en Sem Kroon.

Purmersteijn: Nick Plomper, Romeo Fecunda, Nathan Sibilo, Lester Aarsman, Boyd Mak, Rano Burger, Daniël Schermer, Rodney Smorenberg, Wadie Daouameur, Jordi Wigman (ex-ADO) en Genairo Promes. Er zijn invalbeurten voor: Richard de Groot, Shaquille Doorson, en Mark de Loor (ex-ADO)

Scheidsrechter: Gino d'Onorio; assistenten: Yngwie van der Velde en Kamal el Hajjiji.