85'

kwalificatieronde 1 BV

28 augustus 2019 20:00

Nick Smit

ADO'20 plaatst zich ten koste van ONS Sneek (3-0) voor de 2e kwalifictieronde KNVBbeker en zit zaterdag in koker bij de loting.

ADO'20 heeft zich gerevancheerd voor de matige vertoning van afgelopen zondag tegen Hercules. Slachtoffer van de revanchegevoelens was ONS Sneek dat voor de tweede keer in tien dagen de verre reis naar Heemskerk moest maken. Zoals u weet werd de eerste wedstrijd afgelast vanwege de hartaanval en de daarop volgende reanimatie van Cees Baltus, die het overigens naar omstandigheden redelijk maakt.

Het mooiste moment van vanavond vindt een half uur voor de wedstrijd plaats. Op verzoek van het bestuur van ADO'20 en de familie Baltus zijn alle mensen die betrokken waren bij de reanimatie van Cees Baltus uitgenodigd in de bestuurskamer. Zij worden kort toegesproken door voorzitter Jos Beerse en bedankt door de familie Baltus. Het is aan het snelle en accurate handelen van deze ONS- en ADO-mensen te danken dat Cees het heeft overleefd en dat het zoals gezegd naar omstandigheden redelijk goed met hem gaat.

Dan de wedstrijd. ADO'20 komt flitsend uit de startblokken en is al bij de eerste de beste aanval gevaarlijk. Het schot van Neele belandt in het zijnet. Maar in de derde minuut is het wel raak. Het is een prachtige aanval over de linkerflank. Allahdad geeft de bal mee aan de doorgebroken Mazreku die trefzeker uithaalt in de verre hoek. Keeper Ditewig is kansloos en ADO staat al snel op 1-0.
 Sead Mazreku: 1-0
In de zesde minuut wordt ADO-spits Chirstophersen onderuit gehaald, maar de warrig leidende arbiter Nick Smit ziet er geen overtreding in. Halverwege de eerste helft laat ONS zien dat het niet voor niets naar Heemskerk is afgereisd. Het eerste schot op doel is van Dommerholt, maar is slechts een rollertje. Maar een paar minuten later komt ADO goed weg De inzet van spits Crowter gaat er niet in maar had uit Sneker oogpunt zeker een beter lot verdiend. In het laatste kwartier zetten de Friezen ADO flink onder druk maar verder dan een niet al te hard schot van De Graaf komt ONS niet.

Na de rust gaat ONS door met het bestoken van de ADO-verdediging. De Superezels komen nog maar moeilijk onder de druk uit en eigenlijk is het wachten op de gelijkmaker. De wissels van trainer Bronkhorst zorgen voor de ommekeer. De hardwerkende maar ongelukkig spelende Christophersen en de doelpuntenmaker Mazreku worden gewisseld voor de jonkies Brenna en Nijman. Brenna staat nog maar koud in het veld of hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Den Hoedt. Hij bedenkt zich geen moment en schiet de 2-0 binnen. Een lekkere binnenkomer, zeggen we dan.
 Maurizio Brenna: lekkere binnenkomer
Vanaf dat moment speelt ADO met meer zelfvertrouwen. De duels worden nu gewonnen, de combinaties lukken en de voorhoede oogt veel gevaarlijker dan in het voorafgaande uur. In de 71e minuut breekt Neele door de ONS-defensie en scoort op de hem bekende manier. Scheidsrechter Smit vergeet echter de voordeelregel toe te passen en keurt de goal af; vrije trap voor ADO. Jammer, want dan was de wedstrijd gespeeld.
In de 81e minuut maakt Smit zijn fout goed. Nadat invaller Dos Santos binnen de zestienmeter wordt aangetikt, geeft de arbiter van dienst geen penalty maar een vrije trap voor ADO; een schwalbe en een gele kaart. Toch even een schrikmomentje. In de 84e minuut maakt Allahdad aan alle onzekerheid een eind. Uit een prachtige aanval over links via Neele en Brenna verschalkt hij Ditewig voor de derde keer en tekent voor de 3-0. De conclusie is dat ADO zich plaatst voor de volgende ronde, maar misschien nog wel belangrijker, dat het zelfvertrouwen heeft getankt. En dat kan met de uitwedstrijd tegen UNA voor de boeg geen kwaad.
 Meraj Allahdad; maakt aan alle onzekerheid een einde

Opstellingen:
ADO'20: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg, Donny Rijnink, Sem Kroon, Marvin Boom, Ted Amson, Luc Schuffelen, Sead Mazreku (59' Sam Nijman), Rick Neele (85' Nigel Daniels), Mick Christophresen (59' Maurizio Brenna) en Meraj Allahdad.
ONS Sneek: Barry Ditewig, Nick Kuipers, Denzel Prijor, Oege Sietse van Lingen, Han van Dijk, Wesley Tankink (75' Ruendel Martina), Jan Dommerholt, Jelle Jan de Graaf (64' Tyson Dos Santos), Nick Burger, Jordy den Hoedt (75' Tom Arissen) en Sam Crowter.

Scheidsrechter Smit geeft geel aan Neele en Schuffelen (ADO'20) en Van Lingen en Dos Santos (ONS Sneek)