19 oktober 2019 13:00

H.S. (Sven) van Lagen

Onbekend

19 oktober 2019 ADO’20 - EVC 1-1
Zaterdag, voetbaldag! Vandaag staat de wedstrijd op het programme tegen de nummer 6 van de ranglijst: het Edamse EVC. De wedstrijd begint een paar minuutjes na 13.00 uur, een vreemde tijd voor de mannen van ZA1.

De eerste 10 minuten is het aftasten van beide teams, waarbij ADO probeert te voetballen en EVC op de counter loert. De eerste kans is voor Ramon van der Helm die, door goed druk zetten, de bal voor ze voeten krijgt, maar weet de keeper vanaf zo'n 25 meter niet te verrassen.
Na ongeveer een kwartier spelen de eerste kans voor EVC, waarbij de bal net over de goal van Koen Burger wordt geschoten. ADO komt langzamerhand meer in zijn spel, maar weet nog niet tot echte kansen te komen.
Helaas komt EVC, na niet al te best verdedigen van onze kant, in de 31e minuut op een 0-1 voorsprong. ADO probeert zich te herpakken en dat resulteert in een kopbal van Boyd van der Meij op de deklat na een verre inworp van Cor Baltus. Na nog wat aanvallen, die soms leiden tot kansen, eindigt de eerste helft met een 0-1 achterstand.

ADO komt fel uit de kleedkamer, waardoor er een kans ontstaat voor Tomas Duyn, maar die weet de voorzet van Boyd van der Meij niet binnen te lopen. Het spel verloopt moeizaam, ADO probeert wel aan te dringen, maar EVC houdt het achter goed dicht. Na een prachtige voorzet van Sam Kroes kopt Ramon van der Helm de bal in de 75e min eindelijk loeihard achter de keeper en is de gelijkmaker een feit (1-1)!  Na deze prachtige goal, komt er ook een grote kans voor EVC, maar onze keeper Koen weet het gevaar met de voet te keren.
Het gaat niet makkelijk bij ADO, maar het wordt nog spannend de laatste minuten als de gebroeders Kroes met een ingestudeerde vrije trap tot een grote kans komen. En twee minuten later krijgt Tomas Duyn een megakans, maar beide situaties leiden helaas tot niets.
Hoewel er tot de laatste minuten gestreden wordt voor een beter resultaat, weet ADO niet meer te scoren en eindigt de wedstrijd in 1-1. Volgende week revanch tegen Stormvogels om 15:00 uur en wederom op onze eigen Vlotter.

The Fleurig Man of the Match is vandaag Sam Kroes!