6e klasse 03

7 december 2019 14:30

Lars Mientjes

Onbekend

Vandaag de 9e speelronde met tegenstander Castricum die op dit moment ook  9e staan. Wij staan 5e, dus deze wedstrijd moet eigenlijk wel gewonnen worden. We doen het met de hulp van Sam (broertje van Tom), Mark (broer van Eric) en Daniel Dam (neef van Mattijn). Goed dat er familie is! We missen Job (ziek) en de langdurig afwezigen Bas en Tim, die wel als supporters langs de kant staan. Ted komt rechtstreeks vanaf het vliegveld na zijn Australië-trip later ook nog kijken.

De start is goed en we zetten Castricum gelijk onder druk. In de 5e minuut is er een mooie combinatie tussen verschillende spelers waarbij uiteindelijk Danny kan voorzetten en Matthijs, die vandaag in de spits is gestart, simpel kan afronden. 1-0, lekker! Direct bij de volgende aanval is het gelijk weer raak. Roy scoort en hoewel er is gevlagd voor (vermeend) buitenspel keurt de scheidsrechter het doelpunt goed en leiden we zo vroeg in de wedstrijd al met 2-0 (6e minuut). Dat gaat gesmeerd.

In de 12e minuut komt Mattijn vrij voor de goal, zijn goede inzet wordt echter knap gekeerd door de keeper van Castricum. Het is echter uitstel van executie want uit de daaropvolgende corner van Roy, scoort Mattijn alsnog met een machtige kopstoot; 3-0.

Nadat Roy in de 16e minuut net even te hoog mikt is het in de 21e minuut eindelijk Castricum die in een gevaarlijke tegenaanval voor het eerst serieus opduikt in ons strafschop gebied. De inzet gaat net over.

In de 23e minuut vindt Mattijn in een woud van spelersbenen het juiste gaatje en scoort hij zijn 2e en ADO’s  4e vandaag. 4-0.

We zijn duidelijk de sterkere, maar in het restant van de 1e helft willen de doelpunten niet vallen ondanks mogelijkheden voor Roy (naast), Mats van dichtbij tegen de paal, weer Mats (naast). Een mooi steekballetje van Roy op Daniel Dam in de 41e minuut belooft veel maar Daniel heeft iets te veel tijd nodig en ook de laatste mogelijkheid in deze eerste helft van Roy levert niets op.

Hoewel Castricum soms aardig combineert en probeert wat terug te doen is het te weinig om ons te verontrusten en dan is er altijd nog Daan die lekker scherp staat te ballen en regelmatig een aanval onderschept. Goed bezig man!

2e helft: Weer een goede start van ADO en in de 50e minuut is het dan toch Mats die succes heeft en een afgeslagen bal van net buiten het strafschop gebied laag en hard in de hoek schiet. 5-0. Het volgende doelpunt komt op naam van Tom die aangespeeld door Daniel Dam, mooi een mannetje het bos instuurt en direct daarna met links afrondt. Mooie goal hoor! 6-0 (53e minuut).

Na diverse pogingen van Mats die stranden op keeper en verdediging van Castricum (soms wat teveel uit op eigen succes, Mats!) laat Mattijn in de 58e minuut zijn derde aantekenen. 7-0.

Direct daarna lijkt Castricum dan toch de eretreffer te gaan maken als door nonchalant verdedigen keeper Sam zich ermee gaat bemoeien. Door een kluts komt hij op het verkeerde been te staan, staat daardoor uit positie waardoor de door Castricum ingeschoten bal ongehinderd richting verste paal hobbelt. Echter hebben we geluk, de bal komt terug van de paal en Sam kan opruimen. We houden de nul en gaan verder. Na weer een aantal kansen te hebben gemorst waarbij die van Daniel na een subtiele pass van Mats de grootste leek maar toch werd gemist is het wederom Mattijn die vandaag wel heel trefzeker is en ons in de 65e minuut op 8-0 zet.

Na goed doorzetten van Mats die in twee instanties de Castricumse keeper passeert in de 70e minuut (9-0) is de mooie lob van Daniel Dam in de 72e minuut er weer een om in te lijsten:10-0. Ik heb wel medelijden met het arme Castricum dat zijn best doet maar gewoonweg tekort komt, ook niet gek natuurlijk, het lijken me eerste-jaars senioren en sommigen zijn zelfs nog onder de 19 hoorde ik van de kant van een collega, waarvan de zoon bij Castricum speelt.

Het laatste  doelpunt van ons wordt gescoord in de 81e minuut door Roy. 11-0. Daarna is de echte scherpte er wel vanaf en weten we ondanks pogingen van Daniel Dam, Danny, Mattijn en Roy niet meer te scoren.

Eindstand is 11-0 voor ons. Lekker voor het doelsaldo en het vertrouwen, we schuiven een plek op in de rangschikking en doen goede zaken.

Volgende week de eerder afgelaste wedstrijd tegen Velsen op de rol. Is een ander type tegenstander denk ik. Weliswaar maar 9 punten uit 9 wedstrijden, maar het valt op dat ze toch ook veel zelf scoren (doelsaldo 41-49), dus ik denk dat we toch moeten oppassen. We gaan het weer zien.