65'
81'

6e klasse 03

2 november 2019 14:30

Vandaag een treffen met een van de sterkere teams in deze competitie, afgaande op de resultaten tot nu toe. Helaas nog zonder Timo en Mats vanwege blessures en uiteraard Tim en Bas. Versterking vandaag van Leon en keeper Bob.

De wedstrijd begint een kleine 10 minuten later omdat een aantal jongens van ons te laat zijn door onverwachte drukte op de weg. Die moeten het dus zonder warming-up doen, lijkt me niet zo best maar ja het is niet anders.

We schieten uit de startblokken want na de eerste aanval van IJmuiden counteren we succesvol en weet Roy al in de 2e minuut op aangeven van Mattijn te scoren. 0-1. We pakken gelijk door en in de 6e minuut bekroont Mattijn een mooie actie met een treffer. 0-2. Dat is het voordeel als hij als aanvaller staat opgesteld en een actie sneller tot een doelpoging leidt. Dit is nog eens een bliksemstart.

Jammer genoeg weet IJmuiden zich supersnel te herstellen. Eerst krijgen ze een penalty als Daan en Joost misschien iets te fel verdedigen en de aanvaller van IJmuiden gaat liggen. Ik heb het niet goed gezien maar het leek iets te makkelijk gegeven. De penalty wordt benut en in de 8e minuut is het dan 1-2. In de 11e minuut is een diepe bal onze verdedigers te machtig en weet hun nummer tien de gelijkmaker aan te tekenen. 2-2.

Een aandringend IJmuiden krijgt nog twee goede mogelijkheden maar de eerste bal gaat net over terwijl de tweede een prooi is voor Bob.

Enigszins gelukkig nemen we in de 21e minuut toch weer de leiding als een houdbaar schot van Mattijn schlemielig door de benen van de keeper doorgaat. Mazzeltje maar wel heel lekker voor ons: 2-3.

Weer trekt IJmuiden de stand snel weer recht als ze een vrije trap krijgen vanwege hands van Eric. De goed genomen vrije trap valt buiten bereik van Bob in de rechterhoek van het doel. 3-3. Jammer!

Het spel golft open neer en Roy heeft de 3-4 op zijn slof als hij doorbreekt en oog in oog met de keeper lijkt te scoren. Zijn inzet gaat helaas net naast. Aan de andere kant ook een kans voor IJmuiden maar Bob staat zijn mannetje.

Toch moeten we vlak voor rust nog een tegentreffer incasseren en het moet gezegd dit was een fraaie combinatie waarin zij alles goed deden, combinatie, voorzet en afmaken. 4-3 voor IJmuiden.

Rust. Spannende wedstrijd hoor. IJmuiden vind ik iets beter maar we doen goed mee en zitten zeker nog in de wedstrijd.

2e helft: De eerste mogelijkheid voor IJmuiden is gelijk weer raak. Een fraaie treffer wel weer, van afstand wordt Bob verrast door een hoge bal die net over zijn vingers in het doel ploft. 5-3. Oei dat is een tegenvaller.

Maar nu is het de beurt aan ADO om zich terug te vechten in de wedstrijd. En we doen dat op  knappe wijze. Leon, die is ingevallen na rust, gaat op links goed door en lepelt de bal op de lat. De terugspringende bal komt bij de vrijstaande Job die gelukkig zijn zenuwen in bedwang heeft en de 5-4 van dichtbij binnenschuift. Klasse mannen!

Weer IJmuiden test Bob met een hard schot, goed gestopt man!

Dan laat Ted nog even zien dat we hem straks zullen missen. Goed weggestuurd door Matthijs in de 61e minuut vindt hij eerst nog de vuisten van de keeper maar 4 minuten later in dezelfde hoek lijkt hij wel te gaan scoren maar wordt grof getorpedeerd door een IJmuiden speler. Penalty!!T erwijl hij hinkend het veld verlaat, zet Mattijn zich achter de bal en schiet ons naar de gelijkmaker. 5-5 (65e minuut). Hij was niet al te best genomen maar gelukkig goed genoeg om de keeper te verslaan.

Wat een wedstrijd is dit. Beide partijen strijden vol overgave voor de zege.

In de 75e minuut is het toch weer IJmuiden dat op voorsprong komt als een harde schuiver precies in de linkerhoek Bob te veel is. 6-5.

Weer een tandje erbij voor ons. Eerst een actie van Roy die besluit met een schot net over ,daarna Mattijn  met een inzet in het zijnet. De mooiste treffer aan onze kant komt op naam van Roy die op rechts de bal krijgt, met een versnelling de verdediger achter zich laat en uiterst beheerst de bal binnen werkt. 6-6 (81e minuut). Van mij mag de scheids nu affluiten. Dit is een uitslag waar ik prima mee kan leven.

Helaas hebben we nog even te  gaan. In die laatste 10 minuten nog een harde charge tegen Roy, die aangeslagen het veld uit stapt, de boosdoener krijgt geel (had misschien wel rood moeten zijn).

Knarsetandend moeten we toezien dat IJmuiden in die slotminuten toch weer aanzet en in de 88e minuut succesvol is als hun spits in twee instanties de bal toch nog voor een zevende eer achter Bob weet te schieten. Vrij snel daarna fluit de scheids voor het laatst en hebben we deze wedstrijd helaas met 7-6 verloren.

Maar wat was het een wedstrijd zeg! Eigenlijk had deze wedstrijd geen overwinnaar moeten hebben, maarja dat is ook voetbal he.

Ik moet de ploeg een groot compliment geven voor de geweldige inzet waarmee gestreden is. En ook voor de veerkracht toen we in de tweede helft tot 2x toe een achterstand moesten weg werken. Met een extra schouderklopje voor Daan, die voorop ging in de strijd en zich tomeloos bleef inzetten. Ik heb in ieder geval genoten van deze match. Jammer dat het geen punten opleverde.

Even bijkomen en dan volgt a.s. zaterdag alweer een zware wedstijd tegen Beverwijk. Als iedereen hetzelfde kan brengen als vandaag kunnen we hopelijk wel punten bijschrijven.