68'

6e klasse 03

5 oktober 2019 14:45

Eigen leiding

Vandaag de derde speelronde. Tegenstander is Meervogels 5 die de eerste twee wedstrijden verloren hebben. Op het oog dus een welkome tegenstander om de kater van de wedstrijd van vorige week weg te spoelen. Het is in ieder geval lekker weer; droog en weinig wind, dat is deze week wel anders geweest. Zoals verwacht is Mattijn er op het veld niet bij maar de enkelblessure lijkt mee te vallen. Mogelijk slechts een verstuiking of verrekking, gelukkig maar.

Omdat ook een aantal andere spelers mogelijk niet fit waren is een aantal hulptroepen opgeroepen (Leon, Dani, Matijs en keeper Sam) zodat we een rijk gevulde bank hebben.

De wedstijd begint ruim een kwartier later omdat Jos ons wel wil fluiten maar even wil bijkomen van de zojuist door hem gefloten partij. Geen probleem voor ons. Allang blij dat hij wil fluiten en ook de tegenstander vindt het best.

Om 15.05 wordt er gestart en blijkt Meervogels scherper uit de startblokken te komen dan ADO. Bij hun eerste mogelijkheid komen we nog goed weg (bal tegen de lat) maar bij de volgende aanval wordt hun rechtsbuiten geheel vrijgelaten en deze knalt, onhoudbaar voor Sam, de bal hoog in het doel. 2e minuut. 0-1. Oei!

Gelukkig pakken we het goed op en zetten druk op de tegenstander. De eerste kans is voor Daniel, zijn schot gaat naast. In de 8e minuut maakt Roy een doelpunt maar die wordt buitenspel gegeven en ook Mats is dichtbij als hij knap soleert door de Meervogels- defensie maar zijn schot is helaas van mindere kwaliteit, die gaat ruim naast en over.

In de 13e minuut laat Roy zien hoe je een kans koel benut en is de 1-1 een feit.

En als er een schaap over de dam is, volgen er meer. In de 16 minuut een mooie combinatie tussen Roy en Timo waarin Roy de bal meegeeft in de loop aan Timo die ook heel rustig afrondt. 2-1. Een minuut later onderneemt Mats een tweede solo die in het zicht van de haven dreigt te smoren vlak bij de doellijn. Met een sliding werkt Mats de bal alsnog over de doellijn en leiden we met 3-1. Daarna begint het echt te lopen en lijkt elke aanval wel prijs te zijn. Het arme Meervogels krijgt in een kwartiertje tijd maar liefst 6 treffers om de oren. De 4-1 is voor Timo die de rebound benut van een hard schot van Matijs, Matijs is ook de aangever voor de 5-1 die gegund wordt aan Danny. Roy neemt de 6-1 en de  7-1 voor zijn rekening, de 8-1 is  een beloning voor Matijs die nu zelf kan scoren en de 9-1 komt op naam van Leon. Bij Meervogels zijn er een paar jongens die compleet moedeloos bij de middellijn staan toe  te kijken met de handjes in de zij, ja zo wordt het wel heel makkelijk.

Er volgt een periode met doelpuntendroogte waarin met name Matthijs opvalt door 2 aardige kansen niet te benutten (misschien nog met je hoofd bij mogelijke telefoontjes van je werk, ja ze hebben gebeld van je werk wordt er geroepen vanaf de bank). Een van onze invallers, Dani, valt helaas weer snel uit met hamstringklachten. Gelukkig kon hij in de tweede helft toch nog wat minuten maken.

Vlak voor rust wordt Daan onreglementair gestuit en geeft Jos een penalty. Omdat Eric er niet voor voelt, komt keeper Sam naar voren om de strafschop te nemen. Prima genomen hoor en de  10-1 op het wedstijdformulier.

Rust. Hopelijk gooit de tegenpartij niet de handdoek in de ring. Sommigen van ons stellen voor bij de tegenpartij mee te gaan doen maar dat lijkt mij geen goed idee zolang ze nog voldoende spelers hebben. Het is weliswaar pijnlijk voor hen maar ik ben de competities 2016/2017 en 2017/2018 nog niet vergeten waarin we zelf in dat schuitje zaten en we ook een aantal keren met dubbele cijfers werden verslagen. Als we terug komen van de thee/koffie is de wedstijd al weer begonnen en is er afgesproken de wedstrijd een kwartier in te korten. Een paar Meervogels-spelers is naar huis, maar er zijn er nog elf over.

ADO start goed en de eerste 6 minuten is Danny gretig om wat extra treffers binnen te harken. Dat gaat gemakkelijk. De 11-1 en de 12-1 in de 48e en  51e minuut komen op zijn naam. Als Roy in de  55e minuut nog een goaltje meepikt ( zijn 4e!)wordt het tijd om Job wat goals te gunnen.

En dat is nog een lastig karwei, want niet iedereen heeft van nature een neusje voor de goal. Het verhoogt wel de amusementswaarde van de wedstrijd, want zeg nou zelf als elke kans er in zou gaan zou dat toch wel wat saai worden. In de 68e minuut smaakt Job het genoegen met een steenharde kopbal uit een corner van Tom toch te scoren. Goal van de wedstrijd! De ontlading is groot en iedereen feliciteert hem alsof we zojuist de titel hebben binnen gehaald. Wel heel leuk om mee te maken!

In de tussentijd slaagt Meervogels een enkele keer in om de middellijn te overschrijden, een 100% kans van hen wordt echter prachtig door Sam gestopt. De laatste mooie acties komen van Leon (mag van mij best vaker mee doen), tot tweemaal toe belanden zijn inzetten op de lat.

Bij minuut 75 fluit Jos af en hebben we een wedstrijd, die na 20 minuten al geen wedstrijd meer was, met een recordscore van 14-1 gewonnen.

Van hieruit allereerst een bedankje voor de hulpkrachten Dani, Leon, Sam en Matijs voor hun inzet voor ADO 6. (Matijs, op 23 november spelen we tegen Jong Hercules 8). Dit was een leuke wedstrijd voor het doelsaldo, volgende week waarschijnlijk meer tegenstand in de uitwedstrijd tegen Velsen 3 .