16 november 2019. ADO 6-Velsen -Noord 4: 2-3 (1-2)

6e klasse 03

16 november 2019 14:45

Jos Noom

Onbekend

Vandaag spelen we tegen Velsen-Noord, een ploeg die weliswaar onder ons staat, maar gezien de uitslagen tot nu toe en het doelsaldo (18-24) een redelijke ploeg is, waar je niet zomaar over heen loopt. Ik verwacht wel een overwinning, zeker als we de goede lijn van de laatste twee wedstijden doorzetten.

Jammer dat de “ziekenboeg” nog niet leegloopt. Nog steeds kunnen Mats en Timo niet spelen en naast Tim en Bas hebben we een nieuwe geblesseerde, Eric (knie).Vandaag is er gelukkig weer hulp van Glenn, Mick, Matijs, Sam en in de tweede helft ook nog Erwin.

Onder leiding van scheidsrechter Jos Noom wordt er afgetrapt en ditmaal zijn wij het niet die de score openen, maar tegenstander Velsen-Noord die al in de 3e minuut een mooie combinatie bekronen met een doelpunt. 0-1. In de 6e minuut komen we goed weg als een kopbal van hen net overvliegt.

Gelukkig is ADO nu wakker en creëren  we een aantal mogelijkheden. Echter het zit niet mee, een mooie combinatie waarbij Roy kan afronden belandt op de lat (8e minuut).Even later een nog mooiere aanval en weer staat Roy in scoringspositie maar ditmaal staat de paal in  de weg (10e minuut). In de 19e minuut is het dan eindelijk raak, het is een intikker van wederom Roy, waarbij de keeper van Velsen-Noord de bal laat glippen. Beetje lelijke goal, maar goed die tellen ook: 1-1.

Nadat Mick zich na een sprintje blesseert aan de lies en balend de kleedkamer moet opzoeken (23e minuut), gaat Glenn in de 28e minuut in de fout door op de middellijn balverlies te leiden als laatste man. Oei! Sam weet in eerste instantie de bal nog te keren, maar als Velsen-Noord een herkansing krijgt en hun rechtsbuiten de bal voorzet is niemand bij machte die bal te onderscheppen behalve hun linksbuiten. Shit (kak hoor je tegenwoordig te zeggen), we staan weer achter 1-2.

Ten aanval maar weer. Job krijgt in de 32e minuut een aardige kans maar jaagt de bal over. In de 37e minuut is Job de aangever, maar de combinatie met Mattijn is net niet goed genoeg om de bal tussen de palen te krijgen. In de 39e minuut een bal van Roy, die ik al telde ,maar met een prachtige redding weet de keeper van Velsen-Noord de bal corner te boksen. In de 43e minuut nog een poging van Job, ook die gaat naast.

Rust: 1-2. Hier mag je toch niet van verliezen vinden we langs de lijn. We zullen zien wat de 2e helft gaat brengen.

2e helft: Een tegenvaller is dat zowel Glenn als Daniel niet verder kunnen door blessures, wissels zijn op nu. Dat kan lastig worden. De tweede helft verloopt moeizaam aan ADO- zijde. Ik noteer nog een schot van Danny in de  52e minuut. Na een 100% kans voor Velsen- Noord, die ze gelukkig om zeep helpen, is er in de  65e minuut eindelijk weer wat gevaarlijks aan ADO zijde J ob wordt diep gestuurd en besluit meteen voor te zetten, jammer dat Mattijn de bal net niet goed genoeg op 't hoofd kreeg, waardoor de bal over het doel gaat in plaats van erin. Met Erwin als verse speler krijgen we weer wat kleur op de wangen en is hij en ADO dichtbij de gelijkmaker, helaas kan hij in een 1 tegen 1 situatie de keeper niet uitspelen en even later gaat een schot van hem over.

Ja en dan valt ie ineens aan de andere kant. Diepe bal, tweemaal tikken en het staat 1-3. Hoe simpel kan voetbal soms zijn (en hoe pijnlijk  voor ons!). 83e minuut; we hebben nog 7 minuten voor minimaal twee doelpunten.

Uit een corner weet Roy nog de 2-3 binnen te tikken (87e minuut), maar verder komen we niet. De laatste mogelijkheid is nog voor Velsen-Noord, maar ons blijft verdere schade bespaard door een bal op de lat en de rebound hoog over.

Ik moet zeggen dat dit voor mij een tegenvaller was. En waar lag het nu aan? Wat mij vooral opviel was dat ADO volhardde in verzorgd voetbal, waarbij de bal over veel schijven ging maar het te lang duurde voor we in de voorste linie waren. Soms ging het wel directer en kwam Velsen-Noord gelijk in de problemen. Tegelijkertijd  speelde Velsen-Noord het spelletje slim. Ze stonden compact, lieten ons aanvallen en speelden met diepe ballen hun spitsen aan. Ze speelden simpel maar effectief .

Het zat ons ook niet mee en de vele blessures hielpen natuurlijk ook niet.

Volgende week geen voetbal hoorde ik, omdat Jong Hercules 8 uit onze competitie is gehaald. Gezien de uitslagen terecht lijkt mij, die kunnen wel een klasse hoger. Over twee weken is de volgende tegenstander Foresters. Ook weer een middenmotor (net als wij), dus niet onderschatten, deze week versloegen ze Odin met  5-2!