86'

6e klasse 03

26 oktober 2019 14:45

Jos Baltus

De 4e competitieronde is een treffen tegen Jong Hercules 9, die nog puntloos zijn na 3 wedstrijden. Ik verwacht een overwinning, maar je weet nooit of ze geen versterking hebben geregeld of een goede dag hebben. Wij hebben versterking in de vorm van keeper Sam en linkerspits Robin, maar moeten naast Tim (heeft iemand nog wel eens contact met hem?) en Bas, ook Mats en Timo missen door blessures. Wel is Mattijn er weer bij.

De wedstrijd staat weer onder leiding van Jos en start keurig  op tijd. ADO neemt direct het initiatief en al na 3 minuten weet Mattijn, die door Tom in de opstelling verrassend rechtsvoor is gezet, de score te openen. 1-0.

Ook daarna voldoende mogelijkheden voor ADO, Robin schiet tegen de keeper op, een schot van Roy gaat over en ook een poging van Danny treft geen doel. Tegen de verhouding in komt Jong Hercules langszij als uit een corner een geheel vrijstaande speler kan inkoppen. 1-1 (9e minuut). Stond wel heel erg vrij…

Gelukkig is het Robin die in de 11e minuut, uit een goed genomen corner van Tom, de 2-1 binnenkopt. Yes, zo moet het.

Na een afstandsschot van Joost, die de keeper met enige moeite stopt, is het in de 17e minuut een mooie combinatie van Mattijn en Roy, die door laatstgenoemde netjes word afgerond. De 3-1 is een feit. 4 minuten later een doelpunt van wederom Mattijn. 4-1 (21e minuut). Ik zag hem niet, wel zag ik even later een mooie goal van Matthijs, op assist Eric, die rustig blijft en de bal netjes in de hoek plaatst. 5-1 (28e minuut). Lekker man!

Het laatste kwartier van de eerste helft is niet het beste kwartier. Met name Daan laat een paar 100% kansen onbenut, wel prima weggestuurd door o.a. Roy. Misschien is centrumspits niet echt de goeie plek voor je. Afmaken is ook een vak zullen we maar zeggen.

Ruststand is 5-1. En zoals ik het zie lijkt dit wel een gewonnen race en hebben we meer last van de harde wind, die schuin over het veld waait, dan van de tegenstander.

2e helft: De eerste de beste kans voor ons, wordt nu wel benut door Daan, die de bal met een halve volley, niet hard, maar precies in het hoekje deponeert. Ja dan mag je wel even blij zijn! 51e minuut: 6-1.

In de 55e minuut is Mattijn op weg naar de 7-1, maar de keeper brengt hem duidelijk uit balans, zodat Jos een strafschop toekent. Weer wordt Eric naar voren geroepen. Dit keer durft hij het aan en passeert hij met een niet al te harde schuiver de Jong Hercules keeper. 7-1.

In de 66e minuut gaat Roy op weg om zijn doelpunten gemiddelde wat op te vijzelen, keeper houdt half tegen, maar de bal belandt bij Tom die beheerst nummer 8 binnenschiet. In de 70e minuut kan Roy het wel alleen (9-1). Weer vijf minuten is het weer prijs als, in een snelle uitbraak, Job de bal op een presenteerblaadje legt en Roy makkelijk zijn derde maakt: 10-1 (75e minuut). Na nog wat net gemiste kansen voor Mattijn, is een slechte uittrap van de keeper Jong Hercules fataal en weet ook Mattijn zijn derde van de middag te maken 11-1 (86e minuut).

En deed Jong Hercules dan helemaal niets? Af en toe probeerden ze het wel, maar de enige kleine mogelijkheden die ze kregen, kwamen door nonchalance van onze verdediging. En soms wat al te frivool keeperswerk van Sam, die er gein in heeft om zo nu en dan wat risico te nemen (een aanvaller uit kappen bijvoorbeeld), maar door onkunde van Jong Hercules en stevig ingrijpen, van met name Joost en Ted, bleef dit zonder gevolgen.

Eindstand dus 11-1, lekker voor het doelsaldo. De volgende wedstrijd wordt een stuk lastiger dan is IJmuiden de tegenstander en die zijn nog ongeslagen. Tot dan.