9 november. Beverwijk 4 - ADO 6: 1-2 (0-2)

Levi Dam (stift)

6e klasse 03

9 november 2019 11:30

Vandaag weer een lastige uitwedstrijd ditmaal tegen de nummer drie van de ranglijst; Beverwijk 4. Na de kraker tegen IJmuiden, die helaas verloren ging, is het te hopen dat we nu punten kunnen pakken.

Er zijn heel veel spelers niet: naast Tim (die er vandaag als toeschouwer weer eens bij is) en Bas (weliswaar terug uit Australië, maar door een gebroken neus voorlopig niet inzetbaar), zijn ook Mats en Timo nog steeds geblesseerd. Ook Daniel heeft teveel last van zijn enkel, terwijl Alex en Roy om andere redenen niet meedoen. Gelukkig hebben we een aantal spelers kunnen regelen: Glenn, Matijs, Mick, Daniel Dam (neef van Mattijn) en keeper Bob .

Na enig aftasten van beide kanten komen wij in de 6e minuut op voorsprong. Tom neemt een corner die bij de eerste paal binnen draait en omdat keeper en verdediger van Beverwijk elkaar aankijken, handelen ze te laat en leiden wij met 0-1. Dat is een meevaller. In de 8e minuut onderneemt Mattijn  een solo zoals we van hem kennen. Jammer dat zijn schot net een metertje naast gaat. In de 10e minuut weet Tom met een fijn passje Daniel Dam te bereiken die met een slim lobje de uitgekomen Beverwijk keeper verschalkt 0-2.Dit lijkt op vorige week, hopelijk kunnen we de voorsprong nu wat langer vasthouden.

Direct daarna de eerste goede mogelijkheid voor Beverwijk maar de bal gaat naast. In de 12e minuut nog een mogelijkheid voor ons, de vrije trap van Mattijn gaat net over.

De twintig minuten daarna gebeurt er weinig voor de goals. Het staat aan beide kanten goed qua defensieve organisatie.

In de 32e minuut een 100% kans voor Beverwijk, maar met een prachtige redding weet Bob ons te behoeden voor een tegengoal. Goede save man! In de laatste 10 minuten van de eerste helft ook nog een paar mogelijkheden voor ADO. Eerst een schot van Matthijs, daarna een mooie voorzet van Daniel op Mattijn die helaas naast kopt en ook Daniel zelf krijgt, goed in de diepte aangespeeld, een kans, maar de bal vliegt een halve meter over de kruising. Was wel een mooie goal geweest. Het begint inmiddels zachtjes te regenen. Waarschijnlijk een buitje…

Rust, 0-2 voor is niet gek, maar ik verwacht nog wel wat vuurwerk van  Beverwijk.

En inderdaad, in de 51e minuut maken ze de treffer wanneer een hard schot gedragen door de wind niet helemaal lekker wordt verwerkt door Bob en de bal via zijn handschoenen in ons doel beland. Jammer het is 1-2. Het teken voor Beverwijk om de druk te verhogen op zoek naar de gelijkmaker. Er worden soms pittige duels uitgevochten, waarin Glenn vingers in zijn oog krijgt en Mattijn bij een uitbraak zonder pardon onder uit wordt geschoffeld. Toch houden we stand, omdat iedereen hard werkt en het centrale duo Joost en Daan stevig, maar correct, ingrijpt.

Zo af en toe kunnen we counteren via Job en vooral Mattijn, maar is de balaanname niet goed genoeg, terwijl de centrale man achterin bij Beverwijk ook veel opruimt.

Ik weet niet of we dit houden. Wat ik wel weet is dat de regen intensiever is geworden, zodat zelfs schuilen in de dug-out niet kan voorkomen dat het niet bepaald aangenaam is langs de lijn.

In de 80e minuut als weer een Beverwijkse aanval is stukgelopen wordt Daan bij het uitverdedigen neergehaald  door een Beverwijk speler in een poging om de bal te heroveren. Terwijl ik me zorgen maak over Daan die even blijft liggen, gebeurt er in het veld van alles. De scheids wil de bewuste Beverwijk- speler naar de kant sturen, maar als deze weigert te vertrekken en meerdere spelers commentaar leveren op de leiding horen wij langs de kant ineens de scheids affluiten. Wat is hier aan de hand, wordt de wedstrijd gestaakt?

Navraag bij de scheidsrechter leerde me dat hij inderdaad definitief had afgefloten omdat hij het voortdurende commentaar van Beverwijk zat was en zeker de weigering van die speler om het veld te verlaten niet over zijn kant kon laten gaan. Terecht natuurlijk en eerlijk gezegd ook wel prettig voor ons als ploeg (we stonden toch aardig onder druk). En als toeschouwer in de regen was ik ook wel blij om voortijdig de kantine te kunnen opzoeken.

Dit was voor mij een onverwachte driepunter, waar ADO 6 toch ook weer liet zien hard te kunnen werken en de wil toonde om een goed resultaat te halen. Dat Beverwijk uiteindelijk zijn eigen glazen ingooide, was voor ons lekker ,maar ook een beloning voor geleverde arbeid die we de vorige wedstrijd niet kregen. De hulpkrachten Mick, Glenn, Bob, Daniel en Matijs weer bedankt voor jullie inzet!

O ja bij de tegenstander deed Kevin vanaf de 30e minuut nog mee. Speelt tegenwoordig bij Beverwijk kennelijk. Gelukkig was hij niet op dreef en bleef het bij een doelpoging die Bob prima pakte.

Volgende week is Velsenoord de tegenstander, niet een van de toppers maar aan de uitslagen te lezen toch een ploeg die we niet moeten onderschatten. Tot dan maar weer.