Roy Bruijns (kopbal)

6e klasse 03

30 november 2019 17:30

Vandaag nemen we het op tegen Foresters. Het is een avondwedstrijd, apart hoor. Doordat we niet rekenden op een wegafzetting op de Vennewatersweg bij het spoor in Heiloo, en Peter zijn navigatie thuis had gelaten, moeten we een stuk omrijden via Egmond-Binnen en kwamen wat later aan. De ploegen zijn net begonnen.

Bij ons zijn Mats en Timo er na langdurige blessures weer bij, keeper is Sam en ook Glenn zijn als versterking erbij gehaald. Afwezig zijn Tim, Bas, Ted en Joost.

ADO begint goed aan de wedstijd en met name Mats heeft er duidelijk zin in. In de 7e minuut besluit hij tot een schot die van de kant gezien houdbaar lijkt maar de keeper van Foresters krijgt er niet genoeg vat op waardoor we op 0-1 komen.

Dan is het  wel weer jammer dat door miscommunicatie in onze verdediging we op een gevaarlijke plek de bak kwijtraken. Foresters profiteert er van  en in de 10 e minuut staat het alweer gelijk; 1-1.

In de 12e minuut een schotpoging van alweer Mats maar dit keer is de keeper van de tegenpartij beter bij de les en keert de inzet.

In de 17e minuut komen we toch weer op voorsprong als ons 'goudhaantje' Roy een assist van Job op waarde schat en keurig afrondt. 1-2. Lekker!

Kennelijk zijn we na een eigen treffer toch weer niet scherp, want 5 minuten later ligt de 2-2 alweer in het netje als na een weliswaar goede actie en voorzet van Foresters niemand adequaat ingrijpt zodat zij gemakkelijk kunnen scoren. Jammer hoor.

Maar ADO recht de rug en uit weer een assist van Job (goed bezig man!), springt Roy net iets hoger dan de keeper en weet de bal in het verlaten doel te koppen. Keeper gaat er bij liggen, dus ik ben even bang dat de scheidsrechter het doelpunt gaat afkeuren maar volgens een kenner naast me (Peter) was het buiten het 4 meter gebied. De scheids beoordeelt het ook zo dus de goal gaat door. 2-3.

Nu lijkt de tijd rijp voor de genadeslag. In de 25e minuut twee mooie kopballen van respectievelijk Mattijn en Roy maar beide inzetten worden van de doellijn gehaald. Heel jammer!

Na een snelle tegenaanval van Foresters die gelukkig niets oplevert voor hen, probeert Mats nog een schot, keeper komt er echter steeds beter in en stopt ook deze bal.

In de 32e minuut een hele mooie combinatie tussen Mattijn en Danny. Als Mattijn de bal weer terugkrijgt, lijkt dit hem dan te gaan worden maar helaas gooit de Foresters keeper weer roet in het eten.

Laatste wapenfeit van de 1e helft is voor Foresters, een gevaarlijke uitval van hen wordt besloten met een schot dat net naast gaat.

Rust. 2-3. Mooie pot waarin wij, naar mijn mening, de boven liggende partij zijn ,maar helaas de tegenstander nog niet ruimer op afstand hebben kunnen zetten.

2e helft: direct na de hervatting dringt Foresters aan en al in de 4e minuut had de gelijkmaker kunnen vallen maar via een voetje van Daan (die in zijn verdedigende rol weer duidelijk op zijn plek staat) gaat de inzet van Foresters tegen de paal en naast.

Dan wij weer met eerst een geplaatst schot van Danny, half metertje naast en daarna weer een mooie rush van Mats. Echter door zijn snelheid  is er geen aansluiting zodat zijn harde voorzet ongebruikt voorlangs gaat. Best wel jammer eigenlijk.

Foresters morst in de 65e minuut een grote kans op de 3-3. Ik weet niet wat Sam deed, maar kennelijk schrok  de Foresters speler dusdanig dat hij  de bal van dichtbij hoog over schoot. We komen goed weg. Ook een vrije trap wordt corner gebokst door Sam.

In de 72e minuut een prachtig steekballetje van Mats, helaas kan Tom tussen twee man in niet afronden, had een mooie goal geweest. In de 75e minuut een echt mooie actie van Roy maar ook deze poging sterft in schoonheid.

We beginnen de minuten af te tellen. Foresters geeft echter niet op en de aanvalsgolven nemen toe. Met een sliding en daarna een tackle weet Daan twee doorbraken onschadelijk te maken. Was soms op het randje, maar de scheids keurde het goed.

Het is dan ook zuur dat we in de 87e minuut dan toch nog de tegentreffer om de oren krijgen, even is de organisatie weg en ja dan is het gebeurd en ditmaal weet Foresters wel te scoren. 3-3.

90e minuut: Het zit erop op deze koude (bijna) winteravond. Peter kan leven met dit gelijkspel, ik heb het idee dat we hier hadden kunnen en misschien wel moeten winnen, gezien het aantal mogelijkheden. Het is niet anders; een mooie wedstijd was het wel.

Volgende week waarschijnlijk de  aatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Castricum. Ik ga voor de drie punten, jullie ook?