29 februari 2020. Velsen 3 - ADO 6: 1-4 (0-1)

85'
90'

6e klasse 03

29 februari 2020 12:00

Na 3 weken mogen we weer eens het veld op, tegenstander is Velsen. Hoewel het vrijdagmiddag en -avond nog aardig geregend, had ging het deze keer wel door, maar dat kwam doordat we nu waren ingedeeld op het kunstgrasveld. Dat dit niet alleen voordelen heeft, zou in het verloop van de wedstrijd wel blijken, want een valpartij geeft vervelende schuurplekken. Zo zag ik dit bij o.a Ted en Joost, die ook nog in volle ren tegen een hek liep, maar wonder boven wonder redelijk ongeschonden bleef.

Maar goed we gaan van start, zonder Eric (ziek), Alex (knie) Mats (enkel) en Tim. Versterking vandaag van Kevin en keeper Bob.

We startten wat onwennig doordat Daan en Daniel wat later arriveren en we met een geïmproviseerde verdediging spelen van o.a.Tom en Roy. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd komt op naam van Mattijn, diens schot is recht op de keeper en wordt gestopt. In de 10e minuut krijgt Velsen een 100% kans maar Bob redt knap.

Direct daarna een actie van Mattijn in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij wordt licht gehaakt en de scheidsrechter vindt het voldoende voor een penalty. Mattijn neemt hem zelf en breng ons op 0-1 (11e minuut). Lekker. Het brengt helaas geen rust in het spel, er is veel balverlies door verkeerde passes. In de 17e minuut de volgende grote kans voor Velsen maar wederom houdt Bob knap de nul. Goed bezig man.

Het moet toch grotendeels van Mattijn komen, diens inzet in de 23e minuut belandt op de paal. Even later nog een goed schot van Timo, welke naast gaat.

In de 29e minuut weer een Velsen aanval die voor ons goed afloopt. En zo kabbelt de wedstrijd door, het is niet best van onze kant. Velsen strijdt voor wat het waard is en is zeker niet veel minder. Ze verliezen wel een van hun betere spelers door een enkelblessure. Desondanks slagen we er niet in om verder afstand te nemen. Het moet wel gezegd worden dat door  de vrij harde wind het ook lastig is om een goede en zuivere pass te geven.

Laatste feit voor de pauze, een schot van Roy, die naast gaat. Mist duidelijk ritme en speelt een wat fletse wedstrijd. Komt vast weer goed. De scheidsrechter fluit al na 41.30 minuten af. Nou ja ook niet erg, het is inmiddels gaan regenen en dan is de pauze welkom.

2e helft: Na een eerste mogelijkheid voor Velsen, die naast gaat, is het Mattijn die een goed schot onderkant lat via de vingers van de keeper toch weer het veld ziet in stuiteren. In de rebound gaat de inzet van Kevin over. Jammer!

In de 11e minuut van de tweede helft, een goede voorzet van Daan waarna een kopbal van Job tegen een Velsens arm aankomt. De arbiter ziet het niet of vindt het niets. Na weer een venijnige counter van Velsen die weer niets oplevert, is het Bas die de bal voor het intikken heeft na een harde voorzet van Kevin. Helaas gaat zijn inzet naast.

We moeten blijven op passen voor de tegenstoten van Velsen die er in blijven geloven, logisch ook  zolang het 0-1 blijft. Bob doet zijn werk prima en houdt weer een Velsens schot tegen. Sterk keeperswerk hoor.

In de  67e minuut ontsnapt Velsen als Job net niet zijn hoofd achter weer een uitstekende  voorzet van Kevin kan zetten. Zag er spectaculair uit alleen, weer geen goal.

Ja en dan gaat een oude wet in het voetbal weer spelen. Als je kansen blijft missen is het een keer raak aan de andere kant. Een verre uittrap van de Velsen doelman bereikt hun spits die er voor gaat en net een teentje eerder bij de bal is dan de uitgelopen Bob. Terwijl de mannen  botsen gaat  de bal erin. Velsen komt op 1-1 (77e minuut). Na enig  oponthoud kan Bob toch niet verder en trekt Matthijs de keepershandschoenen aan. De net gewisselde Mattijn komt weer terug in het veld voor Job.

Shit, dit is balen maar ADO houdt recht de rug en onder leiding van Mattijn wordt er een tandje bij gezet. En dan met nog minder dan een kwartier op de klok lukt het ineens wel. In de  80e minuut een actie van Mattijn die de bal panklaar legt voor Bas. Nu wel het vizier op scherp en beheerst binnengeschoten. Yess. Het is  1-2.

Het regent nu kansen. Kevin scoort bijna maar via de keeper gaat de bal over. In de  85e minuut laat Mattijn in zijn rol als rechtsbuiten weer zien dat je als ‘pingeldoos’ het meest effectief ben als je al voorin sta en niet het halve veld hoeft over te steken. Hij scoort de 1-3 .

Velsen is nu weg en na goede pogingen van Kevin, assist Daan en een schot van Mattijn die naast gaat is het tenslotte Bas die met een mooi geplaatst schot over de keeper en net onder de lat nummer 4 binnenschiet. Dat was een mooie hoor.

De scheids laat nu wel doorspelen tot aan ruim 49 minuten. Kennelijk heeft hij de blessuretijd van beide helften nu meegenomen. Maakt  niet uit, we winnen hier uiteindelijk nog vrij ruim met  1-4.

Conclusie: afgezien van het laatste kwartier geen al te beste wedstijd voor ADO waardoor een laag geklasseerde tegenstander als Velsen, die overigens best aardig mee voetbalde, nog lang in de wedstrijd bleef. We zijn hierdoor weer een plekje geklommen op de ranglijst en met nog  6 wedstrijden te gaan verwacht ik nog wel een plaatsje winst. Over  2 weken de waarschijnlijkst lastigste wedstijd van die 6 potjes  tegen IJmuiden. Het zou mooi zijn als dat weer zo’n spektakelstuk zou worden als de uitwedstrijd maar dan graag met ADO als winnaar. We gaan het zien.