83'
Ted v.d. Kolk (afstandschot)

6e klasse 03

1 februari 2020 14:30

Vandaag dan de wedstrijd tegen de koploper: SVIJ 2.Toch wel met spanning naar uit gezien. We waren wat aan de late kant, doordat de vrouw van Peter de auto nodig had. De wedstrijd was al begonnen maar de stand was nog 0-0. Gelukkig niets gemist. Waar ik wel minder gelukkig mee was de lijst van afwezigen. Naast Tim en Job misten we ook nog Roy, die helaas nog wel langer wegblijft in verband met activiteiten als skileraar (moet jij niet studeren?), Mats zat ook langs de kant met een enkelblessure. En ook onze goalgetter van afgelopen week, Mattijn, was aanwezig maar kon niet spelen vanwege een keelontsteking. Dat was een lelijke streep door de rekening. Ook was dit keer Sam niet beschikbaar, zodat Tom de keepershandschoenen aantrok. Wel waren Matijs en Glenn weer bereid gevonden ons te helpen. Top hoor!

Toch ben ik bang dat het tegenhouden wordt en hopen op een counter.

Al direct nam SVIJ het initiatief. In de 6e minuut de eerste mogelijkheid  voor hen maar gelukkig voor ons belandde het schot op de paal. Weer een tegenvaller was het al vroeg uitvallen van Glenn met een liesblessure. Eric kwam erin voor hem.

Ook een tweede mogelijkheid voor SVIJ werd gemist, de bal ging over en naast. Af en toe kwamen we eruit en in de 10e minuut werd Matijs vrijgespeeld, helaas kon de IJmuidense  keeper zijn inzet pareren. In de 12e minuut weer een grote kans voor SVIJ maar ook deze kans ging verloren. In een volgende tegenstoot  was ADO weer dichtbij, uit een corner kopte Joost best wel goed in, de bal ging net over. Eigenlijk ging het de eerste 20 minuten best wel redelijk. Natuurlijk had SVIJ meestal de bal maar met het nodige geluk en hard werken hielden we toch aardig vol.

In de 22e werd er dan toch gescoord door SVIJ maar op aangeven van grensrechter Daan werd de treffer afgekeurd. Jammer overigens dat Daan buiten de basisopstelling was gelaten en eenmaal binnen de lijnen toch weer voorin werd geposteerd. Gebruik Daan nou waar hij in goed in is, dat is in de verdediging. Maar oké, verder met de wedstrijd. In de 25e minuut de zoveelste kans voor SVIJ die weer niet werd benut. Uit een  daaropvolgende corner aan de overkant nog een (te) moeilijke mogelijkheid voor Matthijs. Kopbal ging de lucht in.

In de  28e minuut viel dan toch de eerste treffer voor SVIJ uit een afstandsschot: 1-0. Keeper Tom reageerde iets te laat maar ik vond het geen echte fout.

Ook in de minuten daarna hetzelfde beeld als daarvoor. SVIJ dominant maar toch niet indrukwekkend voor een ploeg die ruim bovenaan staat, en een ADO dat af en toe best redelijk combineerde, maar mede door het gemis aan de creatieve spelers eigenlijk niet echt gevaarlijk in het vijandelijk strafschopgebied was.

In de laatste vijf minuten voor de theepauze geven we het dan toch zomaar weg. Eerst in de 41e minuut waarin er wordt vergeten de linkerspits af te dekken (Eric was even aan het dromen geloof ik) en deze vrij kan intikken. 2-0. En dan  in de 43e minuut waarin SVIJ’s gevaarlijkste speler (nummer 17) in de diepte wordt aangespeeld en eigenlijk niet wordt aangepakt. Een kapbeweging was voldoende om Alex af te schudden en de uitkomende Tom te passeren met een geplaatst schot. 3-0.

Toch wel balen hoor. Een resultaat zit er normaal gesproken nu niet meer in, hopelijk kunnen we de schade een beetje beperkt houden.

2e helft dan: Glenn heeft aangeboden de keepershandschoenen over te nemen zodat we een extra veldspeler hebben. Goed meegedacht, man. Bedankt. Helaas zijn de eerste 10 minuten van  de tweede helft niet de beste van ADO’s kant. In de  50e minuut lijkt een SVIJ-aanval dood te bloeden maar als er wordt verzuimd op te ruimen krijg diezelfde nummer 17 weer de bal en passeert met een goed schot Glenn. 4-0.

5 minuten later een diepe bal en ja het wordt vervelend maar met een prachtig schot in  de kruising maakt de SVIJ-er met rugnummer 17 zijn derde goal. Oei het gaat nu wel heel hard. 5-0.

Gelukkig weet ADO zich daarna weer enigszins te herpakken, ik zie weer een paar acties van Timo die lukken, terwijl Ted weer begint te bikkelen zoals we van hem gewend zijn. Het is ook Timo die een mooie combinatie opzet met Danny, mooi steekballetje richting centrum, ik meen Matthijs die nog net kan doortikken waarna de attent mee opgekomen Daniel het laatste tikje geeft en wij de 5-1 maken. Was een mooie combinatie waarbij SVIJ het nakijken had!! (72e minuut). Onze tegenstander is het even helemaal kwijt want vlak daarna staat Matijs aan het einde van weer een mooie combinatie, helaas lukt het hem niet de keeper te verrassen. Jammer man! (overigens op deze plaats nog wel even waardering voor Matijs, waarop we telkens weer een beroep kunnen doen terwijl hij de volgende dag met zijn eigen team ook weer moet spelen). Klasse hoor!

Wel weer jammer dat even later een snelle uitbraak van SVIJ succesvol is en zij onze moegestreden verdedigers er uit lopen (Joost en Alex zaten er aardig doorheen) en van dichtbij de 6-1 maken.

Het slotakkoord is dan toch nog voor ADO, waarin Ted op aangeven van Daniel met een mooi iets draaiend schot de SVIJ-keeper in de linkerbenedenhoek verrast. Zat er lekker in, 6-2.

Daar blijft het bij en exact in de 90e minuut blaast de scheids voor de laatste keer op zijn fluitje. Deze partij zit erop; uitslag 6-2.

Conclusie: op zich een uitslag waar niks op af te dingen valt maar toch… Vier van de zes doelpunten vallen in de laatste vijf minuten van de eerste helft en de eerste 10 minuten van de tweede helft. Is toch jammer. Een paar goals hadden misschien voorkomen kunnen worden. En ja wat als we wel compleet waren geweest? Ik denk dat we dan zeker een goede kans hadden gemaakt op een gelijkspel, wellicht nog meer. Maar de jongens die wel op het veld stonden hebben naar behoren gepresteerd.

Hopelijk kunnen we de  volgende wedstrijd tegen Beverwijk wel beschikken over een ruimere selectie zodat we goed partij kunnen geven.