8 februari 2020. ADO 6- Beverwijk 4: 3-5 (2-2)

62'

6e klasse 03

8 februari 2020 14:45

eigen leiding

Vandaag de wedstrijd tegen Beverwijk 4. Wordt op voorhand een lastige pot, met een tegenstander die er ongetwijfeld op gebrand zal zijn om, na de door hen verloren thuiswedstrijd, hier iets recht te zetten.

Helaas moeten we het nog steeds doen zonder Tim, Mats en Roy. Wel zijn Mattijn en Job weer terug. Als versterking c.q.  aanvulling hebben we vandaag Marc (broer van Eric) en keeper Sam bij de groep.

Omdat er geen scheidsrechter is, moet Matthijs die rol gaan vervullen dus weer een mannetje minder. Wel vervelend dat kennelijk het arsenaal aan scheidsrechters zo beperkt is dat je nu naast het leveren van een grensrechter ook nog uit eigen gelederen een leidsman moet halen. Nou ja het is niet anders.

We beginnen met het geven van een cadeautje aan de tegenstander als Danny de bal bij het uitverdedigen zomaar inlevert, vervolgens wordt gepasseerd, waarna ook Sam er niks meer aan kan doen. Na 2 minuten 0-1. Balen hoor.

We treffen een gedreven Beverwijk die direct op jacht gaat naar meer en best wel fel op de bal jaagt en soms de tegenstander ook meeneemt. Krijgen ze een winstpremie of zo? In de 11e minuut moet Sam handelend optreden bij een hard schot en pas na een kwartier noteer ik het eerste schot van ADO tussen de palen van Beverwijk, het schot van Ted wordt gestopt door de keeper.

Even daarna wordt Sam bij een hoge bal gehinderd door Kevin (ja die weer), waardoor de bal voor de voeten van een andere Beverwijk-aanvaller valt die vernietigend uithaalt en Sam kansloos laat. Shit! In de 16e minuut staat het 0-2.

Gelukkig doet ADO gelijk iets terug wanneer vanaf links Job een schot probeert die tot verbazing van ons in de kruising vliegt. Weet niet of het zo bedoeld was, maar lekker was ie wel. 1-2 na 17 minuten. We doen weer mee!

We blijven wel onder druk, maar gelukkig is Beverwijk onzorgvuldig en missen ze enkele kansen. Aan de andere kant noteer ik een goed schot van Danny die mooi daalt, waardoor de Beverwijk goalie toch aan de bak moet en de bal over tikt. Jammer, goed geprobeerd!

Nadat Beverwijk weer een goede kans mist, zijn wij wel effectief in de counter. Met een mooie pass bedient Alex Mattijn die als linksbuiten uit een lastige hoek de keeper verslaat. Het is in de 42e minuut weer gelijk. 2-2. Bij een volgende  veelbelovende aanval krijgt Daniel, wanneer hij de bal wil voorzetten, een schop en verlaat hinkend het veld. Dat is minder, hopelijk niks ernstigs.

Even daarna is er nog tumult als een aanval van Beverwijk wordt afgevlagd vanwege buitenspel en de bewuste Beverwijk speler met woord en daad laat merken het hier niet mee eens te zijn. Scheids Matthijs stuurt hem weg voor een afkoelingsperiode. Goede actie hoor.

Tweede helft: de drang bij Beverwijk om persé deze wedstrijd te winnen is onveranderd  groot en omdat ze ook wel goed kunnen voetballen, bezwijkt ADO onder de  druk. De 2-3 valt in de 53e minuut, een snelle uitval en knap afgerond en als vervolgens  in de 56e minuut wij de bal niet wegkrijgen en zij toeslaan lijkt het doek te vallen voor ADO: 2-4.

Toch komen we nog een keer terug als uit een spelhervatting het hoofd wordt gevonden van Mattijn die buiten bereik van de keeper en een op de lijn staande verdediger raak kopt. 3-4 in de 62e minuut. Het is dus nog mogelijk om een resultaat te halen.

En Mattijn is ook daarna een paar keer goed op weg, helaas zijn de Beverwijk verdedigers ook geen koekenbakkers en weten zij tot tweemaal met een goede sliding een rush te onderbreken. Ja dat was toch ook wel goed verdedigd hoor.

Dan is het tijd voor wat wissels en ja daar gaan we dan als team lelijk in de fout. Afspraken (als die er waren, wat ik betwijfel) over wie de grensrechtervlag overneemt worden vergeten en dat wordt ons pijnlijk fataal als enige momenten daarna een Beverwijk aanvaller vanuit buitenspel positie door mag. Scheids Matthijs vertrouwde terecht op een signaal van de grensrechter (die echter uitbleef omdat de vlag werkeloos op de grond lag), waardoor Beverwijk nogmaals een cadeau kreeg en de 3-5 kon scoren. Dat was wel wat knullig hoor!

In de resterende tijd lukt het ons niet om  de schade te repareren, zeker niet tegen deze tegenstander die alles op alles zet om de zege over de streep te trekken. Een goede mogelijkheid krijgen we nog als uit een corner Timo de bal in enen op de slof neemt. Mooi geschoten maar helaas stond de Beverwijk goalie precies in de baan van het schot.

Zo blijft het 3-5.

Conclusie: op zich jammer dat we door 2 weggevers aan de tegenstander hier verliezen, maar eerlijk gezegd waren ze ook wel wat beter en met name feller op de bal. Bij vlagen te fel, je zag een verbetenheid waarvan je je kan afvragen of dat gezond is. Laten we deze partij maar snel vergeten en ons richten op de volgende wedstijd tegen Velsen uit (als het tenminste weer niet wordt afgelast).