6e klasse 03

25 januari 2020 14:45

Jos Baltus

Na 7 weken niet gevoetbald te hebben (afgelasting bij Velsen en 6 weken winterstop), wordt vandaag voor ons de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen datzelfde Velsen. Ben benieuwd hoe we er voor  staan.

Vandaag missen we Job (Zuid Afrika ),Ted en Roy (wintersport), Daniel (verhuizing) en Tim. We krijgen versterking van Matijs, Glenn en keeper Sam.

De wedstrijd begint een kwartier later, mede door personele problemen bij Velsen die kennelijk met moeite elf man aan de aftrap krijgen. Een speler moet zich nog verkleden en een veldspeler moet op doel.

Om 3 uur het eerste fluitsignaal door scheidsrechter Jos Baltus. Na de eerste aanvallen van ADO countert Velsen en door miscommunicatie in onze verdediging is het gelijk raak en staan we  in de 3e minuut met 1-0 achter (0-1). Gelukkig duurt de wedstrijd nog lang...

We proberen verzorgd voetbal te spelen, waarbij Danny zich weer eens opwerpt als spelverdeler en zijn medespelers probeert te coachen. Toch is het een  individuele actie van Mattijn die ons langszij brengt. In de 7e minuut begint hij aan een solo die dreigt vast te lopen, toch ziet hij nog kans een schot af te vuren en de speler/keeper van Velsen had dat niet verwacht. 1-1, lekker!

In de 14e minuut is het wederom Mattijn die gelooft in een niet al te nauwkeurige dieptepass en ja de Velsense verdediging staat toch wel te schutteren hoor, hij kan ongehinderd doorlopen en afronden 2-1 voor ons.

In de 17e  minuut weer een treffer van Mattijn, ik was even niet bij de les dus zag 'm niet, maar hij telde wel degelijk dus een zuivere hattrick in, pak ‘m beet, 10 minuten. 3-1.

Dat Velsen ook wel wat kan, bewijzen ze in de 25e minuut. Door goed hun lichaam te gebruiken komen de spits en de centrale middenvelder een heel eind, Sam wordt gepasseerd maar Daan geeft alles en weet vlak voordat de bal over de doellijn rolt deze te onderscheppen en een tweede inzet blokt hij ook. Goed bezig man !

In de 26e minuut een mooie trekbal van Mats waar bij Matijs een teentje tekort komt om de bal in het doel te werken. Jammer.

28e minuut, koud in het veld weet Bas een prima voorzet van Glenn net genoeg aan te raken om deze tot doelpunt te promoveren. Lekkere binnenkomer! 4-1.

Een tegenstoot van Velsen in de 31e  wordt onschadelijk gemaakt door Sam.

Enige minuten later laat ADO mooi combinatiespel zien waarbij meerdere ADO spelers betrokken zijn en Danny uiteindelijk de assist verzorgt en weer Bas kan afronden. Zo staan we in de 35e minuut al op 5-1.

Dan weer Velsen die, ook geholpen door slordigheden van onze kant twee prima mogelijkheden krijgen om wat  terug te doen. Een vrije kopkans wordt gemist en een andere inzet wordt net genoeg onderschept door Sam om dan verder te worden weggewerkt door de ADO-defensie.

Op slag van rust is Glenn succesvol op een assist van Bas en weet van dichtbij de keeper te passeren. 6-1. Dan is het rust. Ik moet zeggen ongekend productief, ben benieuwd of we dat volhouden.

2e helft: Velsen komt gedreven uit de startblokken en wij niet echt. In 2 minuten twee behoorlijke kansen die er niet ingaan. Wij hebben wel een keeper die het nodige tegenhoudt! Goed werk Sam. Je kan volgend jaar een vast contract tekenen, hoor ik al in de wandelgangen.

Toch pikken we de draad weer op en natuurlijk is het Mattijn die succesvol is en met een droog hard  schot in  de uiterste hoek de Velsense keeper laat vissen. 7-1 (50e minuut).

In de 51e minuut is Alex bij hoge uitzondering eens op avontuur in vijandelijk strafschopgebied en probeert het met een geplaatst schot en ja hoor ook die gaat er in 8-1. Het zit ook wel mee.

Met de wedstrijdmentaliteit van Velsen is niks mis, want ze blijven het proberen. Eerst kan Sam nog redden maar bij een volgende uitval is gelegenheidslinksback Matthijs niet bij machte te volgen en scoren ze de 8-2. Goede goal hoor.

En ze krijgen meerdere mogelijkheden ook wel een beetje geholpen doordat onze defensie het af en toe te mooi wil doen of te nonchalant is.

Maar op Mattijn staat vandaag geen maat, want zowel in de 60e (de 9-2) als de 69e minuut (10-2) weet hij te scoren, keeper Velsen was ook wel heel matig, maar ja je moet het wel doen, 6 goals in een wedstrijd. Knappe prestatie hoor!

In de 76e minuut weet Velsen toch weer tegen te scoren en dat was niet nodig (zie hiervoor) 10-3

In het laatste kwartier geen doelpunten meer. Bas was er nog dichtbij met een bal op de paal en de mooiste treffer van de dag had op naam kunnen komen van Matijs die een prima aangesneden voorzet van Tom ineens op de pantoffel nam. Helaas was de lat spelbreker.

Aan de andere kant een bijna treffer van Velsen maar net als zijn maatje Daan voor rust heeft Joost er veel voor over om de bal tegen te houden en slaagde daar ook in. Goede actie man!

In de 90e minuut is de laatste kans voor Matthijs, de bal gaat naast.

'Onze' scheids Jos fluit  af en we hebben met 10-3 gewonnen.

Conclusie voor vandaag: Een grote overwinning dankzij de superdag van Mattijn en het bij vlagen goed verzorgde combinatiespel. Maar toch ook wel wat minpuntjes, soms slordige en onnauwkeurige passing en nonchalance in de verdediging. Tegen een betere tegenstander had dat meer schade opgeleverd dan de 3 tegengoals van vandaag .

En volgende week wacht koploper SVIJ. Dat wordt een lastige wedstrijd, maar ook een uitdaging. Ik zie er nu al met spanning naar uit.