BEKER: 19 oktober 2019. ADO 6 - Foresters 7: 1-2 (1-1)

33'

Groep 3 01

19 oktober 2019 12:45

Lucas Warren

Vandaag een wedstrijd uit de 2e ronde van de bekercompetitie. We moesten de klus klaren met een sterk gewijzigd team, want met name het Amsterdam Dance Event was voor een aantal van het team toch een mooiere invulling van de zaterdagmiddag.

Afwezig waren: Roy, Timo, Mattijn, Danny, Mats (blessure), Eric en de bekende langdurig afwezigen: Bas en Tim. Job kwam later.

Invallers: Matijs, Leon, Mick, Johan, Bob, Maarten en George

De eerste 10 minuten gingen gelijk op. Tegenover een vlot combinerend Foresters plaatste ADO een goede inzet, met een sterke rol voor Matijs op het middenveld. De eerste mogelijkheden waren voor de bezoekers met een schot op de paal en een schot die over ging.

In de 22e minuut was er een overtreding van Mick; rand strafschopgebied maar de scheids liet doorspelen en Foresters kreeg in diezelfde aanval 2 schotkansen. Toen dit niets opleverde, wees de arbiter alsnog naar de stip. Wij vonden het een dubieuze beslissing, maar ja hij is de baas. Van elf meter was invalkeeper Bob, die verder een goede wedstrijd keepte, kansloos. Het is 0-1.

Daarna kwam er meer druk van ADO. Het leidde tot kansen voor Leon, 1x schot, 1x een op een met de keeper, maar hij was niet koelbloedig genoeg en een schot van Ted. In de 33e minuut kreeg ADO een hoekschop die genomen werd door Mick. Foresters kreeg de bal niet weg en van dichtbij wist Matijs de gelijkmaker te scoren. Yes, dat is mooi. 1-1.

Daarna nog twee goede kansen voor de tegenpartij, maar Bob hield zijn doel schoon zodat we gingen rusten met een 1-1 gelijke stand.

In de 2e helft een Foresters die elkaar beter wisten te vinden dan ADO. Niet gek natuurlijk met een half elftal invallers. We verloren, ook door het vele wisselen, een beetje de grip op het middenveld. Het leidde tot een tweetal kansen, maar Bob stond wederom zijn mannetje en pakte beide ballen.

In de 65e minuut helaas toch de tegengoal toen een Foresters speler de bal in de kluts meekreeg, goed doorzette en met een schuiver de 1-2 wist te maken. Jammer!

Nu was het de beurt weer aan ADO, maar eigenlijk stond het goed in de defensie van onze tegenstander en kwamen we er niet of nauwelijks door heen.

Behalve dan in de 73e minuut waarin Daan prima werd weggestuurd door Matijs, maar net zoals Leon in de 1e helft het niet kon afmaken. In de rebound leek Maarten toch nog te scoren maar de sluitpost van Foresters wist dit met een knappe actie te voorkomen.

In het laatste kwartier was Foresters dichterbij een derde treffer dan wij bij de gelijkmaker. Het eindigde uiteindelijk dus in 1-2 zodat we uitgebekerd zijn.

Ik vond het wel een leuke wedstrijd, waarin Foresters toch even wat beter was en terecht de overwinning mocht claimen. Het was leuk om oude bekenden zoals Mick en Johan weer eens aan het werk te zien. Alle invallers bedankt voor jullie inzet.

Hopelijk zijn we volgende week weer compleet met eigen spelers voor het hervatten van de competitie. Tot dan !