ADO komt niet verder dan gelijkspel in oefenduel

43'
Maurizio Brenna (intikker)
73'

11 januari 2020 14:00

Zo'n 100 man had de straffe wind en kou getrotseerd om te aanschouwen hoe ADO'20 de winterstop was doorgekomen. Hoewel de Heemskerkers de gehele wedstrijd de overhand hadden, werd het eindresultaat een teleurstellend gelijkspel (1-1).

ADO'20 opende voortvarend en creëerde meteen aan aantal kansen. Zo schoot Danny Lute bij een goed opgezette aanval in het zijnet en moest de ARC-doelman in de 12e min. twee keer achter elkaar redding brengen om zijn team niet op achterstaand te laten komen. Eerst stopte hij met veel moeite een schot van Meraj Allahdad en in de rebound kon hij nog net aan met zijn hand een kopbal van Mick Christophersen tot corner verwerken.
Daarna was ADO constant aan de bal en trok ARC zich met vele mensen terug op eigen helft, waardoor de Heemskerkers geen/weinig dreiging op het doel van de tegenstander konden uitoefenen. Vlak voor de theepauze was het aan de andere kant wel raak. Bij een van de weinige keren dat de ADO-defensie in de problemen kwam, viel er veel ruimte aan de rechterkant van het veld  en werd de ARC-voorzet door Luc Schuffelen ongelukkig in eigen doel gelopen.
Na de pauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld: ADO in balbezit, ARC afwachtend en loerend op de counter. In de 48e min. was er een wereldredding van de ARC-keeper nodig om de stand ongewijzigd te laten. Mick Christophersen kapte en draaide zich op de penaltystip knap vrij, maar op onbegrijpelijke wijze werd zijn inzet nog uit de kruising getikt. Ook enige minuten later, toen de ADO-spits zijn medespeler Nigel Daniels aanspeelde was er een kans op de gelijkmaker. Het schot ging hoog over. Pas in de 63e minuten werd er wel gescoord. Een vrije trap rand 16 m. van Meraj Allahdad belandde in een melêe van spelers en het was Maurizio Brenna die het beslissende tikje gaf (1-1). Na een schot op de lat van Meraj leek ARC in de 73e min. weer op voorsprong te komen. Na een ongelukkige actie van Earvin Codfried, zijn tegenstander had de bal al gespeeld, kon de scheids niet anders doen dan de bal op de stip leggen. ADO-doelman Mats van der Wijst moest toen, voor de enige keer in de tweede helft trouwens, zijn kwaliteiten tonen en tikte de bal tot corner.
Hoewel de Superezels eigenlijk de hele wedstrijd heersten, ontbrak het - net als in vorige competitiewedstrijden - aan overtuiging en doelgerichtheid van ADO-voorwaartsen. Een klus waar trainer Raymond Bronkhorst nog een week de tijd heeft om daaraan te werken. Het is maar dat u het weet: volgende week zondag de derby DEM-ADO'20.