2e klasse 2

18 januari 2020 11:00

Dave Liefting

Onbekend

Met de winterstop en slaap nog in de benen begonnen de meiden aan de eerste helft.
ADO wist een aantal goede kansen te creëren, met helaas een aantal keer buitenspel, maar ook 1 doelpunt.
Verdedigend moest ADO nog op gang komen, er werd niet goed genoeg gestreden om de bal en passes kwamen lang niet allemaal aan.
Dat resulteerde dan ook in een tegendoelpunt en een tussenstand van 1-1.

In de rust zijn ze gewezen op het feit dat dit wel erg veel leek op het begin van de najaarscompetitie, waar ook de eerste helft vaak nogal wat gebrek aan inzet vertoonde.
Ook heb ik uitgelegd dat de meiden op kwaliteit en kansen al met 5-0 voor hadden moeten in de eerste helft.
Blijkbaar was dat genoeg om ze wakker te schudden.
Al snel werd de aanval opgezocht en druk gezet op de tegenstander, zij waren daar tocht wel van onder de indruk. Kansen en doelpunten bleven dan ook niet uit.
Lieke heeft niet veel meer dan 1 achterbal mogen nemen in de tweede helft, de bal bleef bijna constant op de helft van HBC.
Bij een stand van 6-1 werd Anouk onderuit gehaald in het strafschopgebied, Fenne mocht aanleggen en wist na de rebound via de lat de bal nog tussen de palen te werken.
Een prachtige afsluiting van een prima 2e helft.
De doelpunten werden netjes verdeeld onder de meiden, Zeyna, Fenne, Nina, Lizzy (2x) en Lisa (2x).
Mede door hulp van Anouk (2 assists) en Tamar (goed verdedigend werk) van MO13-2 hebben de meiden de wedstrijd met 7-1 kunnen winnen en de koppositie ingenomen.