Een sportieve clubderby

29 februari 2020 9:30

De meiden van beide teams hadden veel zin in de wedstrijd.
MO13-1 was wel wat nerveus, ze mochten toch echt niet verliezen van MO13-2, toch?
Evengoed begon MO13-1 goed aan de wedstrijd en wist het door goed druk zetten, combinatiespel en goede loopacties snel op voorsprong te komen.
De meiden van MO13-2 waren wat minder fel dan gebruikelijk, daardoor kreeg MO13-1 te veel ruimte.
Bij rust was de voorsprong inmiddels (mede door een ongelukkig eigendoelpunt uit een corner) opgelopen tot 8-0.
Met de opgebouwde voorsprong was het een mooie kans om de opstelling van MO13-1 op de schop te gooien, bijna iedereen kwam op een voor haar onbekende positie te spelen.
Mia verdedigde in de tweede helft het doel, maar had op een bijna-handsbal na niet veel te doen.
Met onder andere Suus in de spits (op jacht naar Tony's) en Lieke rechtsbuiten.
Helaas resulteerde het niet in een Tony voor Suus, maar Elena die normaal ervoor zorgt dat de tegenstander niet scoort wist er wel 1 met een prima schot in te schieten.
Het was duidelijk dat de meiden even moesten wennen aan de nieuwe opstelling, ze kwamen in de tweede helft nog wel aan 3 keer scoren toe.
Eindstand 11-0.
Het verschil in beide teams is begrijpelijk, MO13-1 heeft een jaar meer ervaring (op groot veld) en is fysiek sterker.
Maar aan strijdlust lag het niet bij MO13-2, ze bleven knokken om het MO13-1 moeilijk te maken en zelf de aanval op te zoeken.

Zeyna heeft een mooie hattrick op haar naam gezet, Fenne en Lizzy wisten er beiden 2 in te prikken, met nog een eigen doelpunt uit een door Lizzy genomen corner.
Ook Lisa, Nina en Elena schoten er nog 1 in.