1-8 winst met een mooi gemengd gezelschap

... (e.d.)
Lisa Warren (schot)
Lisa Warren (intikker)

22 februari 2020 11:00

Met stormachtige wind begon een mooi gemengd gezelschap aan de oefenwedstrijd tegen Olympia Haarlem MO13-1.
7 meiden uit MO13-1, 3 meiden uit MO13-2 (Anouk, Jasmijn, Tamar) en 2 meiden uit MO15 (Rosa, Tade).
Olympia speelde voor de winterstop nog tegen jongens op een half veld en nu op een heel veld tegen meiden.
Ze willen graag zoveel mogelijk meters maken op een heel veld.
Ook bestond Olympia vanwege de vakantie uit een mix van teams. Bij Olympia stonden er een aantal meiden van MO11 bij (de MO11 van ADO konden bij ons helaas niet meedoen).
ADO begon goed aan de wedstrijd met volle wind tegen en daarbij de opdracht de bal vooral laag te houden. Dat ging prima en het eerste doelpunt bleef dan ook niet lang uit.
Tade zette het op een lopen met de bal en wist met een goede geplaatst schot te scoren.
Het tweede doelpunt kwam ook op naam van Tade, de bal kwam vlak bij het doel voor haar voeten, waarna de bal boven de keeper hoog in de hoek belandde.
De 0-3 was een ongelukkig eigen doelpunt uit een corner, genomen door Fenne (wel weer een assist).
Het vierde doelpunt kwam op naam van Rosa, na goed naar binnen snijden loste Rosa een mooi afstandsschot in de bovenhoek.
De 0-5 werd vlak voor rust gemaakt door Lisa, die de bal laag in de verre onderhoek wist te plaatsen, via de paal het doel in.
ADO was dus goed op stoom de eerste helft, hoewel er nog wel wat nauwkeuriger gepassed mocht worden.
De tweede helft, met wind mee beloofde heel wat.
Echter kakte het spel van ADO wat in en speelde Olympia vol op de verdediging, er was bijna geen doorkomen aan.
Lisa opende de score in de 2e helft, met daarop volgend Lizzy.
Extra compliment voor Milou, ze speelde de 2e helft op links half en stoomde vaak door naar links buiten. Hoewel dat voor dreiging zorgde, kreeg ze de bal vaak niet aangespeeld, zeker iets om door te pakken.
Lisa wist ook nog de hattick compleet te maken door de stand op 0-8 te brengen.
Hoewel Lieke de hele wedstijd weinig te doen had, wist Olympia er 1 in te prikken met een goed geplaatste bal van dicht bij het doel.
Eindstand 1-8, hoewel de verschillen groot waren een geslaagde oefenwedstrijd voor de meiden van Olympia. Het ging er aan beide kanten sportief aan toe, het was duidelijk dat Tade en Rosa goed rekening hielden met de tegenstander, de meesten waren 2 á 3 koppen kleiner dan de MO15 meiden. ;)