Buitenboys sc. JO17-1

Divisie 7 A

19 september 2020 10:45

J. (Justin) Hollander

Op een zonovergoten zaterdagochtend mochten de jongens van de JO17-1 op het hoofdveld van de Vlotter aantreden tegen SC Buitenboys JO17-1 uit Almere. Quinten, Wout en Tom van Hooff (JO17-2) startten op de bank.

De eerste 10 minuten ging het spel redelijk gelijk op. Na 10 minuten spelen ziet de scheidsrechter een buitenspelmoment over het hoofd. Het schot ging echter net over het doel van Tijmen.

Na een kwartier een hachelijk moment voor het doel van de blauw-witten, die zich voor deze gelegenheid in het rood hadden moeten hijsen. Deze opgelegde mogelijkheid werd door de spits van Buitenboys naast de goal gewerkt. Na een kwartier ballen, moest Kami wegens een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Quinten. In de 18e minuut wordt een uittrap van de keeper van Buitenboys helemaal verkeerd ingeschat door Tijmen, het fel schijnende zonnetje zal hier ongetwijfeld ook debet aan zijn geweest. Neemt niet weg dat de keeper van de tegenstander de 0-1 op het bord laat verschijnen. En niet voor het eerst, laat het volgende doelpunt niet lang op zich wachten. Wederom een verkeerde inschatting zorgt voor de 0-2. De koppies gingen hangen en Buitenboys liep in de eerste helft uit tot maar liefst 0-6. Moet gezegd worden, het 3e doelpunt was wel een hele mooie!

In de rust werd Tom Welboren gewisseld voor Tom van Hooff. Tom ging op de linksback-positie spelen en Corné verhuisde naar de rechterkant.

Na een balverovering van Buitenboys op het middenveld, gevolgd door een strakke voorzet over de grond, werd de 0-7 aangetekend.

Thomas, ook last van wat pijntjes, werd gewisseld voor Wout. In de tweede helft was het allemaal wel iets beter, maar er werd door ADO’20 veel te vaak de lange bal naar voren gehanteerd. Deze ballen waren allemaal prooi voor de grote verdedigers van Buitenboys. Als er bij de tegenstander verdedigers van het formaat Jaap Stam of Virgil van Dijk staan, is het natuurlijk zinloos om lange ballen op de spitsen af te vuren. We moeten dit slimmer aanpakken en veel meer gebruik maken van ons middenveld. Ik hoop dat de titel van dit verslag waarheid wordt en we volgende week in Amstelveen voor de punten gaan!