Divisie 7 A

10 oktober 2020 14:00

D. (David) Molenaar

Onbekend

Vandaag traden de mannen aan tegen Always Forward JO17-1 in het verre Hoorn. Voetballen in deze tijd begint iets mistroostigs over zich te krijgen en dat heeft dit keer helemaal niets met het herfstweer te maken. Geen supporters van het thuisspelende team en maar een handjevol mensen van ADO’20 die de reis naar West-Friesland hadden ondergaan. Op de A7 was het moraal hoog, we zouden vandaag de drie punten in de zo goed als lege wastas, mee naar Heemskerk nemen.

Trainer Marc, vanaf vorige week weer bijgestaan door Rudo, startte met Wout, Tom Welboren en Danny op de bank. Sam werd op de rechtsbackpositie geposteerd en Corné op linksback. Robin was er na een kleine schorsing ook weer bij. Hij vormde samen met Milo het hart van de verdediging. Het middenveld werd gevormd door Thomas op 10, Milan linkshalf en Bryan rechtshalf. De voorhoede werd gevormd door Tim, Joshua en Kami. Onze sluitpost vandaag was Joep Castricum.

Om 14.03 uur floot arbiter David Molenaar voor het eerst op zijn fluit. Onze assistent-scheidsrechter, Jan Huisman, was er klaar voor en had zich voorbereid op een natte wedstrijd, gezien zijn mooie blauw-witte regenjack.

Na 5 minuten aftasten was de eerste kans voor de Horinezen. Gelukkig was Joep op zijn qui-vive en redde knap. Niet veel later deed Joep een imitatie van Bruce Grobbelaar, gelukkig was daar Robin om op te ruimen. Always Forward is de eerste tien minuten gevaarlijker dan ADO’20. In de 13e minuut wederom een kans voor de thuisspelende ploeg. Wederom was daar Joep die redding kon brengen.

Vervolgens kwam er een kleine kentering in de wedstrijd, onze mannen begonnen meer aan te dringen en resulteerde ook in een aantal kansen. Sam speelde de bal goed diep op Tim, die op zijn beurt de bal voorgeeft aan Kami. Laatstgenoemde mist helaas. Vervolgens stoomt Thomas op richting vijandelijk doel en zou de bal links afspelen op Kami maar deed dit te zacht. We zaten in een periode waarin ADO’20 veel beter was en veel kansen kreeg. Joshua veroverde de bal op inzet en zette de bal knap voor de goal. Tim stond daar klaar om de bal in te tikken, maar een verdediger was hem voor en tikte de bal voor zijn voeten weg. Vervolgens een knappe pass van Tim op Bryan die de bal snoeihard op de handen van de keeper schiet. In de 30e minuut speelt Sam een leep balletje op Bryan die deze kans overschiet. Schot van Joshua van een meter of twintig, wordt door de keeper ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze corner wederom een grote kans, Bryan schiet net over. Tim sleept er, na goed en fel doorgaan, een corner uit. Deze wordt voorlangs gekopt door Robin.

Na al deze kansen voelt u ‘m wel aankomen. Na een overtreding van Corné wordt de toegekende vrije trap vanaf een meter of 17 feilloos door Always Forward binnengeschoten. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na de thee zagen we een heel andere wedstrijd. ADO’20 wilde voetballen voor een resultaat, maar vergat bij tijd en wijle ook om echt te gaan voetballen. Robin maakt een tackle op de bal, maar wordt door de scheidsrechter gezien als een overtreding die hij zelfs bestraft met een gele kaart. De hieruit genomen vrije trap wordt verkeerd geraakt door Corné. Joep moet zich strekken om de bal tot corner te verwerken. Deze wordt vervolgens ingekopt en zo kijken we tegen een 2-0 achterstand aan.

De tweede helft liet zich typeren door een ADO’20 wat dolgraag wilde scoren en zo de aansluiting zien te vinden, maar de kansen die we kregen werden niet benut. Er werd Thomas een penalty onthouden, er waren kansen voor Wout (inmiddels ingevallen voor Joshua) op aangeven van Tom, ingevallen voor Milan. Na het missen van al die kansen komt de frustratie om de hoek kijken. Na schandalig optreden van de keeper van Always Forward ontstond er een opstootje, waarna Bryan en een tegenspeler de rode kaart werd getoond. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter de keeper niet heeft bestraft. Nadien zijn er ook nog gele kaarten voor Marc, Rudo, Tim en Sam.

De resterende minuten zetten de mannen in blauw-wit alles op alles en gaan achterin één op één spelen. Always Forward speelt, gezien de voorsprong, de wedstrijd bekeken uit. Na een counter mochten ze zelfs de 3-0 laten noteren.

Het is een cliché, maar deze wedstrijd hadden we niet hoeven verliezen, mits de vele kansen waren benut. We moeten ook veel meer gebruik maken van het middenveld, met dien verstande dat de middenvelders ook een bal vast moeten kunnen houden en wat meer vooruit moeten denken. Voordat een bal wordt aangenomen moet je weten waar je medespelers staan, wat je van plan bent met de bal. Er wordt op dit moment nog veel te vaak de lange bal gezocht.

Volgende week geen programma, misschien een goede tijd voor wat zelfreflectie.