6e klasse 03

19 september 2020 12:45

Jos Baltus

Onbekend

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. We zijn op Leon na ,die met rugklachten kampt, op volledige sterkte. In de eerste helft hebben we nog een extra speler, Kevin. Daan is te laat, was van het gebruikelijk aanvangstijdstip van 14.45 uur uitgegaan. Foutje!
De wedstrijd staat onder leiding van Jos. Tegenstander ODIN bestaat uit een groep “jonge honden” die een gretige indruk maken. Weer eens wat anders dan de deels oudere senioren van vorig seizoen.

Na enige tijd waarin de teams elkaar aftasten is het ODIN dat brutaalweg  de leiding neemt. Daniel laat zich verrassen door hun snelle en vaardige rechtsbuiten. In het centrum is Joost ook nog niet helemaal bij de les, wordt afgetroefd en de voorzet wordt simpel binnengetikt. In de 5e minuut komen we dus 0-1 achter.
Na een poging van Timo aan de andere kant is het wederom ODIN dat toeslaat. Weer ziet Daniel er niet goed uit (“Ik zag niks door de zon bij die hoge bal”) maar ook de rest van de verdediging is niet bij machte het onheil te voorkomen: 0-2 in de  9e minuut. Ongelooflijk.
Peter, die net komt aangelopen, kan het ook niet geloven.
In de  15e minuut is er dan toch succes voor ADO. Een prima steekballetje van Mattijn wordt op waarde geschat door Timo, die netjes afrondt 1-2. Kijk dat is beter.
Uiterst pijnlijk  is het dan ook dat een minuut later ODIN het verschil toch weer op twee brengt en weer is geschutter in onze verdediging daar schuldig aan (1-3). Balen hoor!
Na enkele goede pogingen van met name Kevin, een kopbal en een schot van dichtbij die de ODIN keeper pakt is de gifbeker nog niet leeg. Na een corner waarbij onze keeper Twan wat twijfelend reageert, daardoor de bal niet goed verwerkt en kan een ODIN-speler van dichtbij ongehinderd inschieten. Het  is 1-4.
Wat is er met ADO aan de hand? De passing is slordig, de opbouw te traag, het middenveld bereikt de aanval niet  en ODIN kan simpel tegenhouden en overnemen.
Aan het einde van de 1e helft een kleine opleving van ADO waarin Mattijn nog twee kansen krijgt: eenmaal over en eenmaal goed de diepte ingestuurd, Roy aangespeeld maar de toch wel sterk keepende ODIN- sluitpost weigert te capituleren zodat we de rust ingaan met een 1-4 achterstand wat me ertoe verleidt om te zeggen: ”In de tweede helft kan het alleen maar beter gaan”.

De 2e helft : in eerste instantie hetzelfde spelbeeld en we komen twee keer goed weg als ODIN-aanvallers te haastig omgaan met de geboden kansen en de bal overschieten.
Dan toch ineens een lichtpuntje! Op aangeven van Ted  weet Mattijn toch het net te vinden en komen we  op 2-4.
Langzaam begint het weer te lopen, al hoewel ook gezegd moet worden dat ODIN terugvalt en niet meer zo scherp en precies passt.
Er komen kansen  voor Bas in de   59e minuut, helaas te zacht ingeschoten en Mattijn die uit een moeilijke hoek voorlangs schiet (62e minuut). Jammer dat er niemand was meegelopen om de bal in het doel te glijden. We krijgen ook een aantal vrije trappen maar er is tekort op getraind om patronen in te slijpen.  Mooi genomen trappen van met name Roy worden niet begrepen.
Pas in de laatste 10 minuten waarin ADO va banque gaat spelen met drie verdedigers komen er meer kansen. Eerst nog een zondagsschot, van Matthijs meen ik, die op de lat ploft. Daarna een mooi voorzetje van Timo die door Roy fraai achter de ODIN-keeper wordt gekopt: 3-4 in de 84e minuut. ODIN wankelt, op een hachelijk moment na waar de bal uit een corner via de vingers van de keeper op de lat gaat maar de terugspringende bal helaas niet kan worden binnen gewerkt,  lukt het ADO niet om de gelijkmaker te maken, hoewel Jos nog best lang laat doorspelen .
Jammer, maar eerlijk gezegd hebben we teveel fouten gemaakt in de 1e helft om nog aanspraak  te  maken op een overwinning of gelijkspel. In de tweede helft hebben we wel wat beter gespeeld (de verdediging greep weer resoluter in  dan in de eerste helft) dus ja we kunnen het wel .
Volgende week naar Vitesse, een sterke tegenstander denk ik, gezien de 1-7 winst bij Velsenoord.