4e klasse C

20 september 2020 12:00

J (Jeroen) de Jonge

ADO’20 VR2 - SVA VR1
Ezel4.gifAfgelopen zondag was het dan zover: de eerste competitiewedstrijd van VR2. Na maanden van stilzitten en een mislukt bekeravontuur (één keer winst en twee keer verlies) mocht ADO’20 VR2 nu bewijzen wat zij waard is in de competitie.
Hoewel VR2 qua samenstelling iets veranderd is, blijven er ook veel dingen hetzelfde. Zo werd de wedstrijd gespeeld op veld E, werd er een eigen scheidsrechter ‘gefikst’ en werd er hier en daar wat geïmproviseerd op sommige posities.
SVA, de tegenstander, was voor vele speelsters geen onbekende tegenstander en werd dan ook al vaker getroffen door ADO’20 in competitieverband. In het begin van de eerste helft gingen beide teams redelijk gelijk op: aan beide kanten waren uitbraken naar voren. Toch lukte het SVA niet om veel pogingen op doel te wagen en waar dat wel lukte, was inval-keepster Bibianne er gelukkig als de kippen bij.
Waar het SVA niet of nauwelijks lukte om de verdediging van ADO’20 te trotseren, lukte dit andersom wel: na een counter en een steekpass van Naomi kwam de bal bij Amy, die de bal twee keer achter elkaar achter de keepster van SVA wist te mikken.
Na goed druk zetten op de achterhoede van Naomi, kon zij de bal veroveren en wist dit prima uit te spelen en te scoren. We gingen de rust in met 3-0 voor. De doos flügel stond al voor ons klaar in de kleedkamer, met de winst naar huis gaan kon niet meer misgaan.
Helaas waren we na de rust wel heel erg in de wolken van de aangeboden drank en verzwakten we. Waar we in de eerste helft alle duels achterin wonnen, waren we in de tweede helft erg zoekende wie welke man nou ook alweer had. Er vlogen ons vier goals achter elkaar om de oren, nouja Bieb haar oren.
In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg ADO’20 een corner mee. Uit de corner kwam de bal via Donna bij Doutsje, die hem tegen de hand van de tegenstander schoot waardoor de scheids een penalty mee gaf. Sam wist de penalty beheerst in de linkerhoek te schieten waardoor ADO’20 VR2 met veel moeite toch nog haar eerste punt wist binnen te slepen.
Aanstaande zondag spelen we kapot vroeg tegen Spaarnwoude, ook een oude bekende. Om 10:15 zullen we ergens op de velden langs de A9 te bekennen zijn, hopelijk tot dan!