Assist: Milou Sijm

7 november 2020 11:00

Wat een prachtige dag om te voetballen, zonovergoten en een heerlijke temperatuur, en dat in november.

Helaas konden Elisa en Iris Steman er niet bij zijn en met een zeurende knie van Lieke en spierpijn bij Lois, kon Zeyna een invalbeurt maken.

Bij de trainingen van afgelopen week was er extra aandacht besteed aan communicatie, laat weten waar je aangespeeld wilt worden. Daar werd in de wedstrijd dan ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Beide teams gingen goed van start, met uitbraken aan beide kanten, het was MO15 dat in de 5e minuut de score opende met een goed geplaatst schot van Zeyna.

De wedstrijd was dit keer opgedeeld in 3 delen van 20 minuten.

Tot aan het einde van het eerste deel bleef het spannend met veel goede, snelle loopacties van Anouk (MO13), daar had Suus haar handen vol aan. Ook MO15 bleef aandringen, maar beide teams wisten niet meer te scoren in het eerste deel.

Bij het begin van de 2e 20 minuten verliep de wedstrijd ongeveer hetzelfde als in de eerste.

Bij een normaal gesproken niet te missen kans voor Lisa voor een nagenoeg leeg doel, wist ze toch op de keepster te schieten die nog in de verre hoek stond. In de 31e minuut was het dan toch raak, Zoë gaf een hoge bal richting de tweede paal, Lisa nam aan en tikte de bal het doel in, 2-0.

Na het uitspelen van een aantal tegenstanders in de 34 minuut wist Nina Zeyna aan te spelen, zij zag op haar beurt Zoë de 16 meter insnijden. Een strakke pass van Zeyna en goed schot van Zoë zorgde voor de 3-0.

Om de assist-hattrick af te ronden wist Zoë in de 38e minuut Zeyna aan te spelen, die de bal goed inschoot.

Vooral in de 2e 20 minuten wist MO15 elkaar in de voorhoede goed te vinden, in de 3e 20 minuten was dat niet anders.

• In de 46e minuut werd Lisa gevonden door Zeyna, een knap afstandsschot zorgde voor haar 2e van de wedstrijd.
  • In de 49e minuut werd een corner voor MO15 weggewerkt, recht in de voeten van Iris, nog via een voet van een tegenstander belandde de bal hoog in het net.
  • In de 52e minuut wist Lisa, wederom met een afstandsschot, haar hattrick compleet te maken.
  • Nog maar 4 minuten later deed Milou hetzelfde van een nog iets grotere afstand, inmiddels stond het 8-0.

Een terugspeelbal waarvan Lieke niet zeker wist of die door Elena of een tegenstander gespeeld werd, werd toch opgepakt door Lieke met een indirecte vrije trap als gevolg. Het muurtje werd neergezet op de doellijn en de vrije trap werd genomen. Er werd snel druk gezet, waardoor MO13 de bal niet kwijt kon. Gelukkig voor MO15 kon de bal dan ook snel weggewerkt worden.

MO13-1 bleef ook niet stil zitten en wist zo nu en dan dicht bij het doel van Lieke te komen.

Bij één van de aanvallen van MO13 wist Anouk de 16 meter binnen te dringen en een schot te lossen, Lieke strekte zich helemaal uit en wist de bal te stoppen. Echter belandde de rebound in de voeten van Jaelynn, zij tikte de bal beheerst tussen de palen, 8-1.

In de laatste minuut wist Milou Maureen nog te vinden, die de eindstand op 9-1 wist te brengen.

Een wedstrijd waarin heel MO15 hard gewerkt heeft en elkaar goed wist te vinden.