53'

20 februari 2021 11:00

Wat een verschil met een week geleden, prachtig zonnig, sneeuwvrij en bijna 15 graden.

De meiden namen het dit keer op tegen leeftijdsgenoten, JO14-3.

De eerste helft begon niet heel best, al na 2 minuten wisten de jongens op voorsprong te komen.

Dat weerhield de meiden er niet van de aanval op te zoeken, na 6 minuten dacht Maureen een lage voorzet te geven op Lisa. De bal kwam tussen Lisa, een verdediger en de keeper terecht.

De verdediger raakte de bal nog aan en werkte hem daarmee zelf langs de keeper.

De stand was weer gelijkgetrokken.

De rest van de eerste helft waren de teams ook goed aan elkaar gewaagd. Echter waren het de jongens die er in de 25e minuut nog voor de rust 1 in wisten te prikken. Ruststand 2-1.

De tweede helft begon niet veel anders dan de eerste, na 3 minuten zetten de jongens de stand op 3-1.

Het leek erop dat de tank leeg begon te raken bij de meiden. Hoewel ze niet opgaven en alles gaven konden ze de jongens toch niet genoeg afstoppen. Na 7 minuten waren het de jongens die weer raakschoten, 4-1.

Na een kwartier leken de meiden weer wat energie herwonnen te hebben en zochten ze een aantal keer de aanval op. In de 18e minuut kreeg Nina op zo'n 8 meter buiten de 16 de bal aangespeeld met vrij baan tussen haar en het doel. Een geweldig geplaatst afstandsschot zorgde voor de 4-2.

Helaas voor de meiden wisten de jongens nog 2x het doel te vinden om op een eindstand van 6-2 uit te komen.

De meiden hebben goed voetbal en uitstekend doorzettingsvermogen getoond.

Met wat conditietraining moeten ze het de jongens de volgende keer een stuk moeilijker kunnen maken.