... (schot)
87'

3 april 2021 15:00

eigen leiding

Onze derde vriendschappelijke wedstrijd  is tegen ADO 2 ,een team dat uitkomt in de 4e klasse. Dus dat wordt vast pittig. De mannen van ADO 7 hebben zich dan  ook goed voorbereid en komen met een tactisch plan wat inhoudt dat we starten in een 5-3-2 opstelling en zoveel mogelijk compact spelen ,met de linies dicht op elkaar. Uitstekend plan, ik had zelf ook wel die gedachten na het ruime verlies van afgelopen zaterdag. We missen vandaag Alex die corona heeft en naast  Leon is ook Job er niet bij. Wel is keeper Twan gelukkig weer van de partij  terwijl we versterking hebben van Kevin en Jurrien(broertje van Mattijn).Onze vaste scheids Jos is er wel even maar gezien de corona in het gezin ziet hij er van af om zelf te fluiten. Een van de wisselspelers van ADO 2 gaat het nu doen.

Een paar minuten later wordt er dan afgetrapt en pas in de 10e minuut is er een doelpoging van ADO 2 maar de bal gaat naast .Het feit dat ik over de volgende twintig minuten eigenlijk weinig te melden heb is dat we  zodanig “goed staan” dat er ondanks het vele balbezit voor  onze tegenstander er weinig opwindends gebeurt , ze komen er gewoon niet door heen .Complimenten voor ons !. Na het eerste halfuur probeert ADO 2 het met afstandsschoten maar die gaan naast of worden een vrij makkelijke prooi voor keeper Twan. Zelf creëren we eerlijk gezegd  ook niet veel ,we proberen het wel maar diepe ballen krijgen  door de wind zoveel snelheid mee  dat ze niet te belopen zijn  voor onze voorhoede en ja met twee aanvallers met weinig aansluiting maak je weinig kans tegen een stabiele defensie. Toch krijgen we nog een kans als Jurrien die in zijn acties dezelfde trucjes heeft als zijn broer een vrije trap forceert op een goede positie. Broer Mattijn neemt hem ,krijgt hem ook langs de muur maar de keeper van ADO 2 staat  goed opgesteld en vangt de bal. Jammer.

Zo sluiten we de eerste helft af met een 0-0 score, toch wel een meevaller want ja een tactiek uitdenken is een maar hem goed uitvoeren is nog wel eens een dingetje.

Na nog een peptalk van aanvoerder Danny(na je “carrière” als voetballer kan je gewoon door als coach)gaan we met vertrouwen de tweede helft beginnen .In de eerste 7 minuten hetzelfde spelbeeld maar dan slaat ineens  ADO 2 toe en ja dat was gewoon goed gecombineerd en ook rustig afgerond.  1-0(52e minuut) . Kennelijk zijn we zo van slag dat 2 minuten later we bij een corner die kort genomen wordt een tweede treffer om de oren krijgen. Het was een beetje een lucky goal ,eerst dacht ik nog aan een eigen doelpunt maar het scheen dat iemand van ADO 2 de bal onbedoeld op de rug kreeg waarna deze het doel caramboleerde. 2-0(54 e min).Weer een minuut later is nummer drie gevallen wanneer op onze rechterflank de organisatie zoek is, er niet wordt ingegrepen ,dat betekent 3-0 en in de 57 e minuut valt nummer 4 na weer mooi combinatiespel van onze tegenstander. Dat zijn 4 goals in 5 minuten ,hoe is dit in godsnaam mogelijk?.

ADO 2 kan naar hartenlust de bal laten rondgaan ,we komen er niet aan te pas,.  Maar  de gifbeker is nog niet leeg. In de 63e minuut tikt Joost een van de ADO 2-spelers aan in het strafschopgebied ,ja dat is een penalty. Via de paal en keeper Twan wordt de 5 -0 binnengeschoten.

In de 73 e minuut weer een mooie aanval die te snel voor ons gaat en doeltreffend wordt afgerond,  6-0 .In de 76 e minuut een afstandsschot waar Twan iets te houterig naar de hoek gaat (zijn enige minpuntje in  een verder goed gekeepte wedstrijd) die dus ook doel treft.7-0 en het laatste doelpunt komt in de 87 e minuut in het boekje. 8-0 .

Na een prima eerste helft was de tweede helft wel een enorme koude douche. Natuurlijk kan je “schuldigen” aan wijzen maar dat is te makkelijk .Voortaan na een doelpunt tegen eerst de organisatie weer op orde brengen door de bal even rustig rond te spelen. Elkaar coachen, want sommigen hebben minder snel in de gaten wat er van hen wordt verwacht op wellicht een andere positie dan ze normaal staan. Misschien toch eens nog overwegen of we wat minder moeten wisselen, brengt toch onrust.(ik weet dat dit een controversieel standpunt is, uiteraard moet je er voor waken dat iedereen voldoende speeltijd krijgt). Hopelijk hebben we hiervan geleerd en gaat een volgende wedstrijd ons beter af.