... (schot)
63'

22 mei 2021 13:00

Jos Baltus

Al weer de achtste vriendschappelijke wedstrijd tegen een ander ADO team. Vandaag treden we aan tegen ADO onder 19-3 ,een ploeg waar we op 10 april ook tegen speelden en toen met 8-2 onderuit gingen. Hopelijk brengen we het er vandaag beter van af.

We hebben drie afwezigen , naast Joost en Leon is ook keeper Twan niet op zijn post. Voor hem gaat Kees in het doel staan ,naar verluidt een ervaren keeper maar dan wel in het waterpolo! We gaan het weer zien.

De wedstrijd staat  onder leiding van Jos Baltus, leuk dat ie ons weer eens fluit.

We starten vandaag in een 5-3-2 opstelling waarbij Mattijn een linie naar achter is gehaald. Achteraf kun je zeggen dat dit een goede keuze was, alleen in de 5e minuut ging het fout toen Mattijn balverlies leed en de enig overgebleven verdediger Eric, er uit gelopen werd waardoor onze tegenstander kon scoren alhoewel Kees er nog bijna een handje tegen aan kreeg.0-1.

In de periode hierna bleven we gelukkig schadevrij en had Matthijs nog wat kleine mogelijkheden om tegen te scoren.

Na een half uur spelen kregen wij een vrije trap op een mooie plek ,randje strafschop gebied. Leek geknipt om met een fraaie boog de bal  in de kruising te krullen. Danny koos voor een lage  bal langs het muurtje die hun keeper niet klem had waarna Roy van dichtbij de rebound kon benutten,1-1. Lekker.

Na een kans voor Bas in de 33e minuut die redelijk vrijstaand de bal helaas verkeerd raakte ,was ook ADO19-3 dichtbij een goal maar Kees was paraat om de bal “naast te kijken”, hij zat in ieder geval in de goede hoek.

In de 39e minuut komen we op 2-1 als na een goed opgezette aanval Roy niet zelfzuchtig is maar een slim balletje achter de linies geeft waar Danny opduikt die nummer twee binnenschuift. Mooi hoor. In de resterende 6 minuten houden we de tegenstander voldoende tegen om met een voorsprong de rust te halen. Een ongekende weelde .

2e helft :de eerste kans is voor ADO 19-3 maar de bal gaat naast. Ted gaat bij die actie door zijn enkel en moet helaas het veld verlaten, In de 53e minuut ,we hebben inmiddels de wind in de rug wordt Roy de diepte ingestuurd ,hij blijft kalm en schuift de bal vanaf rechts in de linkerhoek 3-1. Vijf minuten later had Roy zijn derde op de pantoffel maar door een geweldige reflex van de keeper gaat dat feest niet door.

In de 63 e minuut leiden we balverlies op het middenveld en via een aantal schijven combineert ADO 19-3 zich door onze defensie en weet te scoren .3-2.Onze tegenstander gaat op zoek naar de gelijkmaker maar door onder meer de felheid van Daan en het soevereine  spel van Mattijn komen zij nauwelijks tot uitgespeelde kansen .En keeper Kees is ook goed bezig en weet, soms op een aparte manier, (waarop je kan zien dat ie toch een heel andere tak van sport beoefent)de ballen tegen te houden .

Sterker nog ,gaande weg de tweede helft krijgen  we  nog genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo komt Roy in de 66e minuut net een teentje tekort om de bal na een dieptepass van Mattijn langs de keeper te plaatsen. In de 75e minuut een solo van Danny langs drie man (ik sta even met mijn ogen te knipperen)met een passje op Bas die helaas niet kan afronden .En ook in de 82 en 86e minuut krijgt Roy nog twee kansen ,ze gaan er niet in.

Na 90 minuten precies fluit Jos die weinig te doen heeft gehad in deze pot voetbal voor het laatst en hebben we de eerste overwinning in 2021 behaald .Proficiat!.

We kunnen wel stellen dat we vandaag goed hebben gespeeld .Ik denk dat het goed was om Mattijn als technisch begaafde speler de opbouw te laten verzorgen. Achterin werd ook meer de rust bewaard. Op het middenveld een opmerkelijk actieve Danny die vandaag een ruime voldoende neerzette  en natuurlijk wil ik ook onze gastkeeper Kees bedanken ( eerst nog wat onwennig, wanneer mag je nu wel de bal pakken als keeper)die zich prima manifesteerde tussen de palen en  uitstraalde om zich zo goed mogelijk te willen weren .

Aanstaande zaterdag waarschijnlijk dan echt de laatste wedstrijd van dit vreemde seizoen.