Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 34

1852PT
HEILOO
tel. 072-5330452

Met de nieuwkomers Lex Doodeman, Luke de Ruijter, Tijn de Ruijter, Mats Castricum en Luc Hardonk in de basis wordt er in het zonnige Heiloo afgetrapt voor een, hopelijk, mooi seizoen.

Na een kwartiertje spelen is de eerste grote kans voor De Foresters, waarbij een oude bekende Ozair Dahi de aanval opzet en op de rand van de zestien een kans krijgt, maar hij weet Koen Burger niet te verschalken. De eerste kans voor de ZA1 is na een halfuur voetballen, waarbij Mats Castricum de keeper onder druk zet, welke in paniek raakt, maar de hoek was te moeilijk geworden om de bal in de goal te schieten.
De Foresters is feller dan de ZA1 en dat resulteert na ongeveer 35 minuten in de 1-0, waarbij er slap wordt ingegrepen door de verdediging. En een paar minuten voor rust wordt een overtreding in de 16 gemaakt, waardoor De Foresters een penalty krijgt, welke kalm wordt benut door Ozair Dahi, 2-0. Een paar minuten na de penalty wordt er wordt er door de scheidsrechter gefloten voor de rust.

Na een kwartiertje even de koppen bij mekaar steken, moet de tweede helft even een tandje feller om de achterstand om te draaien. Na het fluitsignaal klapt ADO er vol op, wat wordt beloond doordat Jan Welboren de los gelaten bal van de keeper binnenloopt, 2-1.
Toch wordt ADO vijf minuten na de aansluitingstreffer iets te gretig en worden de ruimtes te groot, waardoor een voorzet vanaf de linkerkant wordt binnengelopen door een speler van De Foresters, 3-1. ADO zakt weer in en de gretigheid wordt weer minder, waardoor De Foresters meer kansen krijgen, waarbij Koen Burger een aantal keer goed redt.
ADO komt er af en toe wel doorheen met schoten van onder ander Jan Welboren en Levi Dam, maar deze zijn niet krachtig genoeg om de keeper te passeren.

De laatste 20 minuten laat De Foresters de wedstrijd doodbloeden, waarbij ADO moeite heeft om er doorheen te komen. De Foresters krijgt in de laatste minuten nog een aantal kansen, waarbij zonder Koen Burger op doel, de eindstand veel groter had geweest. Rond de klok van 20:00 fluit de scheidsrechter af bij een eindstand van 3-1.

Volgende week zaterdag de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen, waarbij om 15:00 wordt afgetrapt tegen Roda’23. ADO'20 ZA1 heeft een week de tijd om even bij elkaar te zitten om volgende week fel en gretig aan de aftrap te verschijnen. We zien u volgende week graag op de Vlotter om de mannen naar de overwinning te supporten!