Zwaluwen Jeugd Beker Meiden O15 poulefase Groep 1 01

Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Na een gewonnen toernooi een week eerder, hadden de meiden zin in de eerste bekerwedstrijd.
Al vanaf het begin van de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd met niet al te best voetbal. Er werd geping-pongd, er was geen controlle over de bal en weinig combinaties waren te zien.
Bij één van de zeldzame goede aanvallen van ADO was het Lisa die de bal breed kon leggen op Zoë. Ze wist hem vanaf de rand van de 16 over de keepster heen te schieten.
Het spel bleef bij beide teams gaotisch, maar wel met nog wat kansen. In de 15e minuut was het Bergen die de stand weer gelijk trok. De ruststand was dan ook 1-1, een terechte stand.
Al vanaf het begin van de tweede helft was duidelijk dat de meiden van Bergen ongeveer dezelfde instructies hadden gehad als de meiden van ADO. Echter was het Bergen die de instructies ook goed op het veld lieten zien.
Ze wisten telkens weer de aanval op te zoeken en te combineren, ze werden dan ook niet genoeg gehinderd door ADO.
In de 47e minuut resulteerde dat in het tweede doelpunt voor Bergen. Zo'n 15 minuten viel een corner van Bergen ongelukkig op het been van Meike, een eigen doelpunt.
Hoewel Lieke nog een aantal ballen wist te keren, kon Bergen door de enorme ruimte die ze cadeau kregen er nog 2 inschieten.
Eindstand 1-5, terecht gezien de 2e helft.
Helaas wist Sumeyye in haar debuut niet te scoren, maar speelde ze goed mee met het team.
Een wedstrijd waarin duidelijk werd dat het spelritme er nog niet helemaal in zit, met een aantal punten om in de training aandacht aan te besteden.