Adrichemlaan 2
1947KX
BEVERWIJK
tel. 0251-237601

Op een zonnige zaterdag(na)middag spelen we tegen Jong Hercules 10, een team uit de lagere regionen alhoewel dat niet altijd een garantie is voor een makkelijke wedstrijd(denk alleen maar even aan de uitwedstrijd tegen Odin…). Vandaag echter bleek dat de stand op de ranglijst een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. De wind was dit keer onze voornaamste tegenstander.

Met 14 man waren we naar Beverwijk gekomen(alleen Leon had zich ziek afgemeld). We begonnen de wedstrijd met windje mee en dat was in het begin wel even wennen want dieptepasses kregen zoveel vaart mee dat ze voor  onze voorhoede niet te belopen waren. Al gauw hadden we dat in de gaten en werd er meer over de grond gespeeld en effectief met name de linkervleugel opgezocht waar Mattijn zich heerlijk kon uitleven.

In de 8 minuut leidde zijn voorzet tot de eerste treffer, gemaakt door de slim mee opgekomen Eric. En twee minuten later bijna een  kopie van die vorige aanval, ditmaal kon de geheel vrijstaande Job de bal in het doel rossen  en zo stonden we na 10 minuten met 2-0 voor.

In de 16e minuut een eerste doelpoging van Jong Hercules(JH), het schot ging  over. Daarna was het weer ADO  waar in de 21e minuut dit keer Job de man was van de voorzet, de kopbal van Mattijn was fraai, maar ging wel naast de goal. Na nog een mogelijkheid voor Daniel was er een drinkpauze.

Na  de drinkpauze was het de net in het veld gekomen Daan die  een doorgebroken JH-speler onreglementair stuitte  ofwel de speler onderuit schoffelde,  de terecht toegekende strafschop werd benut (1-2 in de 27e minuut). Niet dat dit het spelbeeld veranderde want binnen twee minuten herstelde ADO de marge door alweer een geslaagde voorzet van Mattijn(vandaag de koning van de assists) die van dichtbij werd binnengetikt door Matthijs.(29e minuut). En in de 33e minuut was Jong Hercules slordig in de opbouw, Roy werd in stelling gebracht en kon even later de 4-1 scoren. Geen centje pijn dus vandaag. In het resterende kwartier gebeurde er  niet veel meer, nog een kans voor Roy en helaas weer het uitvallen van Daan die na een actie toch  niet verder kon (hamstring was  nog  niet hersteld kennelijk).

Ruststand 4-1. Gezien de geringe tegenstand van Jong Hercules was het de vraag hoeveel doelpunten ADO nog zou toevoegen, maar dat viel toch wat tegen. We hadden nu de wind tegen en JH gebruikte windje mee  om veel lange ballen te geven zodat we daar weer achteraan moesten rennen. Verdedigend stond het goed, Eric koos prima positie in zijn duels  en ook Daniel was goed bezig en bereid meters te maken om JH-aanvallers af te stoppen. Goed gewerkt mannen!

Voorin waren er voldoende mogelijkheden om de score flink uit te breiden, maar dat wilde lange tijd niet echt  lukken. In de  51e minuut een  mooie een- twee combinatie  tussen Roy en Timo en weer terug naar Roy, schot over.; 54e minuut mooie voorzet Timo op Matthijs die op een vreemde manier de bal in het doek wilde werken, met zijn knie /bovenbeen wat niets opleverde; 57e minuut geen penalty toen Roy werd vastgehouden in het strafschopgebied, jammer had gekund. Ook pogingen Van Roy in de 60e minuut(over) en Bas in de  63e minuut, gekruld schot niet moeilijk en hard genoeg, leverden geen resultaat op.

Aan de andere kant bleef Jong Hercules geholpen door de wind het wel proberen, een maal een schot langs de kruising, een keer een moeilijke terugspeelbal van Eric die Twan goed oploste. Op een gegeven ogenblik gingen we langs de kant toch wat morrelen,”zo  dit valt wel tegen, de tweede helft brengt niet wat we hadden verwacht” en besloten niet tevreden te zijn als ADO er niet nog een paar zou binnen prikken.

Gelukkig vonden de spelers dit ook. In de 81e minuut kwam  dan eindelijk de 5-1 tot stand toen een inzet van Ted  via de onderkant van de lat weer het veld in kwam waar Roy op de goede plek stond om de bal in het doel  te koppen.

Voor ik het vergeet ook nog een pluim voor  keeper Twan die alert bleef en door goed uit zijn doel te komen een paar keer gevaarlijke situaties de baas was.

88e minuut tenslotte een snelle counter van ADO, goede trekbal van Job op Roy die met een versnelling de JH-verdediger afschudde en  fraai zijn derde scoorde. 6-1. De wedstrijd kreeg nog een beetje rot einde voor  Roy die bij de laatste aanval een schoen van een JH-speler vol in het gezicht kreeg en bloedde in/bij het oog. Nadat hij was opgestaan, blies de scheids gelijk voor het einde.

Dit was een goede en redelijk makkelijke overwinning waardoor we een plaatsje zijn gestegen op de ranglijst. (we staan  nu 5e).  Volgende week gaan we op bezoek bij IJmuiden, tot dan maar weer.