44'
... (schot)
48'

2 augustus 2014 14:30

Na de 0-1 nederlaag tegen Jong Volendam en de 6-1 winst op Alkmaarsche Boys won ADO de derde oefenwedstrijd in Sassenheim tegen het vorig seizoen uit de Topklasse gedegradeerde Ter Leede met 1-2.

Het was warm en benauwd om te voetballen, maar ADO’20 opende heel sterk. De eerst twintig  minuten had Ter Leede niets te vertellen.  Jeffrey Dekker soleerde in de 2e minuut door de Sassenheimse verdediging , in de 9e min een prima pass van Rydel Tuinfort met als gevolg  een kans voor Jeffrey Dekker en  in de 10e minuut een goeie pass van Jeffrey Klijbroek op Jeffrey Dekker,  gevolgd door een prima voorzet die helaas iets te hoog voor Clive Keus was.  In de 14e minuut was het wel raak. Met  een goede loopactie creëerde Clive Keus voor Jeffrey Klijbroek veel ruimte en de ADO-middenvelder  schoot  heel nauwkeurig met zijn linkerbeen in de hoek. Na zo’n twintig minuten het eerste wapenfeit van Ter Leede. Een goed genomen vrije trap kon ongehinderd in de handen van Jack Laan gekopt worden. Later nog gevolgd door een goed schot op doel. Verder was het ADO’20 dat regelmatig via goed positiespel kansjes creëerde. Toch werd het  tweede doelpunt veroorzaakt  door een ander sterk punt dat ADO’20 deze middag liet zien: druk zetten.  Reshad Haidari was in duel met meerdere Ter Leede-spelers, kreeg hulp van Marcel Huisman en door hun arbeid werd Clive Keus aangespeeld.  Zijn voorzet op maat  werd op slag van rust uitstekend door Tom van de Brink ingekopt . Bij een 0-2 ruststand, die zonder meer verdiend was, werd er door de scheidsrechter afgefloten.

De wisselepelers zijn er klaar voor!

De tweede helft werd mede door de vele wissels wat rommeliger, zelfs het bijhouden van de wissels was op zich al een opgave, maar het tweede gedeelte van de tweede helft was ADO’20 weer goed bezig.  Het positiespel kwam weer een beetje terug met ook enkele kansen voor diverse spelers. Maar Ter Leede kreeg in de tweede helft ook wat mogelijkheden o.a. twee goede kopkansen, maar die werden niet verzilverd.  Jammer was wel dat het doelpunt dat wel viel  naar alle waarschijnlijkheid geen doelpunt was (doellijn technologie?). Wel of niet over de doellijn, that’s the question! Eén ding is zeker: hij werd wel geteld (1-2)! Een prima oefenwedstrijd voor ADO’20 met winst afgesloten. Dat geeft vertrouwen voor de komende tijd, met de constatering dat er redelijk veel voetballend vermogen in de ADO-selectie zit.  Aan Thijs en Edwin de taak om er een goed team van te maken. Daarin gaan ze zeker slagen, maar de juiste keuzes maken blijft  natuurlijk echt een kunst.
Verslag: Jos Beerse
Tevreden met de 1-2 0verwinning
Opstelling ADO’20
Jack Laan, Rydell Tuinfort, Gino Felixdaal, Mitchel Bolck, Mitchel Schildwacht, Marcel Huisman, Ted Amson, Jeffrey Klijbroek, Reshad Haidari, Clive Keus, Jeffrey Dekker. Invallers:
Tom v.d. Brink 35 min.  De volgende spelers met de rust Brian Paul Tesselaar, Ferry Heijnis, Aaron Bruin, Sead Mazreku, na 55 min, Tristan Buchinhoren, Mick Fatels, Mats van der Wijst (zie foto), na 65 min Mustapha Ait Hussain en na 70 min. kwam Clive terug voor Reshad Haidari terug in het veld.