86'

8 augustus 2014 19:30

Ruud Bossen

Onbekend

Na een aftastend begin van beide zijden nam ODIN langzamerhand het initiatief, geholpen ook door slordigheden in de ADO-defensie, in handen. Dat resulteerde vrij vroeg in een 1-0 voorsprong. Bas Ent speelde zich op rechts knap vrij en zijn voorzet werd door de meegekomen Milo Cremers makkelijk ingeschoten. Opvallend was dat beide teams pas in de 21e min. (ADO) en 26e min. (ODIN) de eerste corners te noteren vielen. De strijd werd vooral gestreden op het middenveld en de beide keepers kwamen daarom niet echt moeilijke situaties te staan. Pas na een half uur kwam ADO beter in de wedstrijd. Zo haalde Sead Mazreku in de 31e min. handig de achterlijn, maar werd zijn voorzet door een ODIN-verdediger weggeknald. Een paar minuten later leek Tom van den Brink ADO op gelijke hoogte te brengen. Sead Mazreku ging in eerste instantie alleen op doelman Barry van Dijk af, de ODIN-keeper wist zijn inzet te pareren, maar in de rebound schoot Tom van den Brink in de kluts toch raak. Ex UEFA-arbiter Ruud Bossen had echter daarbij een ADO-overtreding geconstateerd, dus moest het ADO-feestje nog even uitgesteld worden. ADO bleef echter in die laatste fase van de eerste helft pressie uitoefenen, maar miste op de beslissende momenten de precisie. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de pauze. Wist Barry van Dijk in de 43emin. nog te redden op een inzet van Tom van den Brink na een prachtige ADO-aanval over vele schijven, uit de daarop volgende corner van Mitchel Schildwacht scoorde Clive Keus de gelijkmaker (1-1) ADO ging in het tweede bedrijf door zoals het de eerste 45 minuten was geëindigd. Net zoals vorige week tegen Ter Leede zette het team van trainer Thijs Sluijter ODIN vanaf het begin onder druk met als voorlopig resultaat een aantal corners. Wist Barry van Dijk in de 59e min. nog een kans van Clive Keus onschadelijk te maken, een minuut later was hij kansloos op een enigszins van richting veranderd schot van Mike Koenders (1-2). ADO ging door en met succes want in de 62e min werd een prachtige ADO-aanval door Ferry Heijnis stijlvol afgerond (1-3). ODIN moest gas terugnemen en kon slechts uit dode momenten nog gevaar stichten voor het ADO-doel. Zo kon ADO-doelman Stan Berrevoets een vrije trap van Cerilio Cijntje met moeite onschadelijk maken. De wedstrijd kreeg daarna een rommelig karakter m.n. veroorzaakt aan de vele wissels aan beide zijden. In de 80e min. kwam toch de spanning weer terug. Uit het niets kopte Milo Cremers zijn tweede ODDIN-doelpunt via een ADO-verdediger in het ADO-doel (2-3). ADO sloeg echter meteen terug. Na een mooie, snel uitgevoerde aanval scoorde ADO-spits Tristan Buchinhoren de 2-4. De strijd leek daarmee gestreden, totdat Thom de Vries met een onverwachts afstandschot Stan Berrevoets verraste (3-4). De sensatie leek helemaal compleet toen in de slotminuut ODIN nog een corner mocht nemen. Cerilio Cijnte zette voor en het massaal in het strafschopgebied meegekomen ODIN zag diens corner in het doel belanden. Arbiter Bossen keurde echter wegens een overtreding voor de tweede keer dit duel een doelpunt af. Na afloop overhandigde Wethouder Sportzaken van de gemeente Heemskerk de Raadhuistrofee uit aan een verdiende overwinnaar.